Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

Geachte lezer ,

De Belastingdienst ontvangt dagelijks 40.000 telefoontjes over de Zorgtoeslag. Er is dus nog heel veel onduidelijkheid. Ruim 1,5 miljoen Nederlanders heeft hiervoor nog geen aanvraag gedaan terwijl zij hierop wel recht hebben! In deze nieuwsbrief leest u meer hierover.

Tijdens een congres op 19 oktober over de Wet Financiële Dienstverlening, heeft minister Zalm aangegeven er naar te streven deze wet per 1 januari 2006 in te voeren. Vanaf dat moment worden er strenge eisen gesteld aan de beroepsgroep financiële dienstverleners. Voor u is het goed om te weten dat Quorim haar maatregelengenomen heeft en klaar is voor deze nieuwe wet. 

Binnen het bestaande Quorim pakket voor particulieren, geniet u onder andere van maximaal 15% pakketkorting. Het is vanaf deze maand mogelijk uw pakket onlineuit te breiden met een verzekering voor rechtsbijstand.

Circa de helft van de bedrijven is nu niet of niet volledig verzekerd voor milieuschade. In deze nieuwsbrief leest u  meer over de gevolgen van milieuschade en de milieuschadeverzekering.  

Voor de feestdagen laten wij u graag kennismaken met Quorim relatie Ex Parte. Laat u door hen inspireren, adviseren en verrassen!   

Met vriendelijke groet,

Henk Smit.
 

Koppelingen naar de onderwerpen in deze Nieuwsbrief


De Zorgtoeslag

Er gaat heel veel veranderen op 1 januari 2006. Nederland krijgt een nieuw zorgstelsel met dezelfde zorgverzekering voor iedereen. Om te zorgen dat iedereen de premie kan betalen, is er zorgtoeslag. U komt als volwassene in aanmerking voor de zorgtoeslag als u alleenstaande bent met een toetsingsinkomen tot  25.000 euro  bruto. U heeft dan maximaal recht op circa 400 euro zorgtoeslag per jaar.  Indien u samen met anderen een huishouden vormt en uw toetsingsinkomen maximaal 40.000 euro (afgerond) per jaar bedraagt,  dan heeft  u heeft u maximaal recht op circa 1.150 euro zorgtoeslag per jaar.  De aanvraag voor deze toeslag had voor 1 november aangevraagd moeten worden bij de Belastingdienst. U had dan vanaf eind decemeber uw toeslag ontvangen.  Iedere Nederlander heeft hiervoor een roze formulier ontvangen.  De toeslag wordt in 2006 als voorschot voor u berekend. Na afloop van het jaar 2006 volgt de de definitieve berekening (ook als u te laat bent) . Het voorschot ontvangt u in termijnen. Voor de concrete hoogte van uw zorgtoeslag verwijzen wij naar de toeslagmeter op www.toeslagen.nl.
De meeste zorgverzekeraars hebben inmiddels de premie voor de basisverzekeringbekend gemaakt. De premie bedraagt ca. euro 1.050,- per jaar. Daarboven  betaalt u de  premie voor een eventuele aanvullende verzekering.  

Klik hier voor het maken van een afspraak.                                        top

Rechtsbijstandverzekering voor particulieren

Via de internetsite van Quorimis het vanaf deze maand mogelijk een rechtsbijstandverzekeringte sluiten.  U kunt deze verzekering als los product sluiten of opnemen in het particuliere Quorim pakket. Bij opname in het pakket ontvangt u maximaal 15% pakketkorting,  kunt u gratis per maand betalen en ontvangt u bovendien 5% korting bij de keuze voor een 5-jarig contract ! Een uniek aanbod. Een rechtsbijstandverzekering geeft u professionele juridische ondersteuning bij conflictsituaties binnen uw gezin. U staat er dan niet alleen voor. Raadpleeg onze berekenings-en aanvraagmodule zodat u uw eigen situatie kunt bepalen.

Klik hier voor het maken van een afspraak                                         top

Bestuurdersaansprakelijkheid

Als bestuurder van een vennootschap bent u aansprakelijk voor uw eigen daden ten opzichte van de vennootschap maar ook voor de daden van de vennootschao tegenover derden. Wanneer een bestuurder zijn taak niet `naar behoren‘  vervult, kan hij aansprakelijk worden gesteld. Dit heeft vaak grote financiële gevolgen voor zijn privé-vermogen. Denkt u bijvoorbeeld maar aan de  perikelen rond World Online en voetbalclub Vitesse.
De speciale  Bestuurders en Commissarissen Aansprakelijk-heidsverzekering (BCA) dekt de verzekerden tegen de financiële gevolgen van persoonlijke aansprakelijkheid.

Voor wie?

De verzekering is voor bestuurders en commissarissen van B.V.’s,  N.V.’s en toezichthouders van verenigingen en stichtingen  zowel in functie, afgetreden of nog te benoemen. Ook functionarissen die met deze functies gelijk te stellen zijn, worden meeverzekerd. De verzekering wordt niet persoonlijk afgesloten, maar voor het bedrijf. Vaak is het onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Dekking
De BCA Polis dekt de financiële gevolgen van de volgende persoonlijke aansprakelijkheden:
   • Onbehoorlijke taakvervulling
   • Misleidende jaarrekening
   • Onrechtmatig handelen of nalaten
   • Kennelijk onbehoorlijk bestuur.

Klik hier voor het maken van een afspraak                                        top

Milieuschadeverzekering

Risico’s horen bij ondernemen. Maar ondernemers weten wel graag wélke risico’s zij lopen en hoe hoog die risico’s zijn. Daarom heeft u een compleet pakket aan bedrijfsverzekeringen in huis. Maar is uw pakket ook daadwerkelijk compleet? Veel verzekerings-maatschappijen hebben milieuschadegeschrapt uit de brand- en aansprakelijkheidspolissen. Daardoor zijn momenteel honderdduizenden ondernemingen niet verzekerd tegen milieuschade.  Grote kans dat ook u tot die groep behoort. En weet u dan eigenlijk wel hoevéél risico u loopt?  De kosten van het opruimen van milieuschade kunnen behoorlijk oplopen. Zo kan het opruimen van verontreinigd bluswater na een brand zomaar € 60.000,- kosten. Als u daar niet voor verzekerd bent komen de kosten voor úw eigen rekening. Er is namelijk een wettelijke saneringsplicht. Wilt u dat risico wel lopen? Een milieuschade-verzekering verzekert u tegen de financiële gevolgen van milieuschade.

Klik hier voor het maken van een afspraak                                         top

Quorim Relatie aan het woord: Ex Parte

Ex Parte hedendaagse sieraden en atelier is sinds 1987 gevestigd aan de Minrebroederstraat 6 te Utrecht. Zij verkopen sieradencollecties van meer dan 100 sieraadontwerpers en edelsmeden uit binnen-  en buitenland. De sieraden onderscheiden zich in stijl en materiaal. In het eigen atelier ontwerpt en vervaardigt edelsmit Nyncke Schepen naast haar eigen collectie ook sieraden die zij speciaal in opdracht ontwerpt. In de winkel  kunt u hun sieraden passen om te kijken, zien wat het mooist bij u staat en het beste aansluit bij uw persoonlijkheid. Zij hechten er grote waarde aan om u daarbij zo goed mogelijk te adviseren en  te wijzen op nieuwe combinatiemogelijkheden.

De vaste collectie sieraden onderscheidt zich door vormgeving, materiaalgebruik en uitstraling.  Sommige ontwerpers sluiten aan bij stromingen in de hedendaagse vormgeving in architectuur, mode, en  toegepaste kunst. Een aantal ontwerpers die u met hun sieraden in de vaste collectie van Ex Parte kunt vinden  zijn:  Bram van Huis, Marc Kolsters, Cecile van Eeden, Jeh collection  en GS Design. Naast  sieraden verkopen zijj horloges van de merken; Paul Smith, Skagen, Braun, Davis, Holborn, Xen, Movado en  P.van Leeuwen. 

De sieraden zijn gemaakt van veel verschillende materialen zoals goud, zilver, alladium, staal, titanium, edelstenen , aluminium.  De prijzen van hun sieraden en horloges liggen ongeveer tussen de 25 euro en 1500 euro. 

Zondag 6 november zijn zij open van 12.00 tot 17.00 uur. Zij presenteren dan 10 nieuwe sieradencollecties en diverse grote en kleine edelstenen. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u als eerste deze nieuwe collecties bewonderen. Op deze dag koopt u alle sieraden met maar liefst 10% korting ! 

Laat u inspireren, adviseren en verrassen in Ex Parte !

Minrebroederstraat 6
3512 GT  Utrecht
T. 030-2311921   
www.exparte.nl 

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top