Ook voor bijzondere risico's

Verstand van verzekeren, daar draait het om.

Geachte lezer ,

De Quorim relatie aan het woord is een nieuwe rubriek binnen onze nieuwsbrief. Met deze rubriek willen wij u toegevoegde informatie verstrekken vanuit onze bestaande klantenkring. Indien u van deze mogelijkheid ook graag gebruik wilt maken, kunt u ons hierover mailen. Naast nieuws omtrent de VUT en het prepensioen, geven wij u informatie over een interessant particulier verzekeringspakket. Een pakket dat zowel individueel als collectief door Quorim verzorgd kan worden. Tenslotte leest u meer over een vereenvoudigde regelgeving op het gebied van risico inventarisatie- en evaluatie voor kleinere bedrijven en de bijdrage van de overheid voor rechtsbijstand.        

Met vriendelijke groet,

Henk Smit.
 

Koppelingen naar de onderwerpen in deze Nieuwsbrief


Verruiming overgangsregeling VUT en prepensioen                                                                top

Het kabinet versoepelt de overgangsregeling voor de afschaffing van de fiscale voordelen van VUT en prepensioen per 1 januari 2006. Werknemers die op 1 januari 2005 57 jaar of ouder zijn, behouden de huidige fiscale voordelen. De premies voor VUT en prepensioen, bedoeld voor de uitkeringen voor deze groep blijven aftrekbaar. Verder mogen ouderen vanaf 50 jaar extra sparen via de nieuwe levensloopregeling, die op 1 januari 2006 ingaat. Met deze regeling kunnen werknemers zelf sparen voor verlof of voor eerder pensioen. Dit is de uitkomst van overleg in de ministerraad met betrekking tot het voorstel van staatssecretaris Wijn van Financiën en minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Met ingang van 1 januari 2006 introduceert het kabinet een levensloopregeling. Werknemers mogen jaarlijks maximaal 12 procent van hun brutoloon sparen om langerdurend verlof te financieren. Hierbij geldt de zogeheten omkeerregel: over de inleg hoeft geen belasting te worden betaald, de belasting wordt pas betaald als het spaartegoed wordt opgenomen. Wel zijn over de inleg premies voor de werknemersverzekeringen verschuldigd. Ook extra gewerkte uren   of     bijvoorbeeld  atv-dagen kunnen worden opgespaard. Er mag maximaal 150 procent van het bruto jaarsalaris worden gespaard of anderhalf jaar verlof in opgespaarde dagen. De levensloopregeling kan worden aangeboden door banken of verzekeraars en kan de vorm hebben van een spaar- of verzekeringsproduct


Risico inventarisatie- en evaluatue                                        top

Medewerkers die ziek thuiszitten, kosten vooral kleine bedrijven handenvol geld. Maar hoe krijg je daar als ondernemer grip op? De eerste stap is het op een rij zetten van alle gevaren die het werk met zich meebrengt (Inventariseren). Gevaarlijke stoffen, maar ook veel achter de computer zitten, zwaar tillen of hoge werkdruk. Stap twee is het in kaart brengen welke risico’s daarvan het meest bedreigend zijn (Evalueren). Derde en laatste stap is het bedenken van oplossingen voor deze risico’s (Plan van Aanpak). De Arbowet verplicht deze drie stappen en noemt ze samen Risico Inventarisatie- en Evaluatie (RI&E).

Werken in uw bedrijf 25 mensen of minder?
Hebt u gebruik gemaakt van een goedgekeurd branche-RI&E instrument ?
Dan is een bedrijfsbezoek door de arbodienst niet meer nodig. Het is ook niet meer nodig om alle kerndeskundigen (bedrijfsarts, veiligheidskundige, arbeidshygiënist en deskundige Arbeid & Organisatie) bij de toetsing te betrekken.  Hebt u al gebruik gemaakt van erkende instellingen (bijvoorbeeld op het gebied van geluid)? Dan hoeft u geen nieuwe metingen meer te laten  doen.
De arbodienst doet alleen een papieren check. Alleen als de arbodienst schriftelijk aangeeft dat onderdelen ontbreken, moet u de RI&E aanvullen.

Klik hier voor het maken van een afspraak.

Voordelige Particulieren Pakket Polis                      top


In samenwerking met een aantal toonaagevende verzekeraars (Fortis, Avéro, Delta Lloyd, Monuta en DAS) is een uniek product ontwikkeld voor het particulieren huishouden. Het product kenmerkt zich door eenvoud en interessante kortingen. Binnen deze pakketpolis kunnen maar liefst 7 modules met meer dan 15 verzekeringsvormen worden ondergebracht. Alleverzekeringsvormen die u binnen uw huishouden wenst.  De pakketkorting kan oplopen tot 15% ! Daarnaast krijgt u 5 % extra korting bij een contractsduur van 5 jaar. Vanzelfsprekend kent deze pakketpolis een kosteloze maandbetaling. Naast de individuele mogelijkheid, zijn er mogelijkheden om het pakket aan te bieden aan personeel. Naast  de gebruikelijke korting ontvangt dan ook nog eens collectiviteitskorting. Een bjikomend voordeel is dat de toekomstige rubrieken al mee tellen voor de uiteindelijke pakketkorting.  

Klik hier voor het maken van een afspraak.    


Rechtsbijstand gefinancierd door overheid        top

Volgens het Verbond van Verzekeraars is het aantal rechtsbijstand verzekerden afgelopen jaren spectaculair gestegen. Momenteel zijn zo'n 1,3 miljoen Nederlandse huishoudens verzekerd voor rechtsbijstand. 

Afhankelijk van uw inkomen en vermogen kunt u in aanmerking komen voor door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit betekent dat de overheid (een deel van) de kosten voor rechtsbijstand voor haar rekening neemt. De Raad voor Rechtsbijstand berekent uw financiële draagkracht. Dit doet de Raad aan de hand van de door u ingevulde gegevens op het formulier ‘Verklaring omtrent inkomen en vermogen’. Afhankelijk van uw financiële draagkracht beslist de Raad voor Rechtsbijstand of u in aanmerking komt voor toevoeging (toewijzing) van een advocaat en hoe hoog uw eigen bijdrage in de kosten is. Van deze berekening ontvangt u altijd een bericht. ls uw netto maandinkomen meer dan   € 2.113,-- (gehuwden, samenwonenden of één-oudergezinnen) of € 1.503,-- (alleenstaanden), dan komt u niet in aanmerking voor toevoeging van een advocaat. De kosten komen dan volledig voor uw eigen rekening. Daar onder kunt u veelal rekenen op een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage bereikt overigens al snel de hoogte van een rechtsbijstand verzekeringspremie. Daarnaast mag de advocaat een hoop bijkomende kosten aan u door berekenen. Een kleine rekensom wijst uit dat het vrijwel altijd slimmer is om een verzekering hiervoor te sluiten. Een juridisch verschil kunt u overigens ook laten oplossen door een onafhankelijke derde: de mediator (bemiddelaar).   Meer informatie hierover kunt u vinden op de site van het Nederlandse Mediation Instituut  en de  Raad van Rechtsbijstand.  Voor een rechtsbijstandverzekering kunt u vanzelfsprekend met Quorim contact opnemen. Wij bemiddelen voor alle Nederlandse Rechtsbijstandverzekeraars waaronder ARAG en DAS.  

Klik hier voor het maken van een afspraak.


En toen was er SPAM!

Mede door de komst van snelle breedband internet verbindingen in de vorm van ADSL of SDSL heeft het gebruik van e-mail de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Naast enorme voordelen kleven ook hier echter een aantal vervelende nadelen aan; e-mail is namelijk het medium geworden om u te bedienen van SPAM, ook wel omschreven als ongewenste of ongevraagde e-mail met daarin irritante reclame boodschappen. En wat dacht u van allerlei virussen die via e-mail worden gestuurd.

SnelCom ICT Diensten heeft echter met een komst van de nieuwe F25 FireWall van NetASQ een geweldig wapen in handen gekregen om SPAM en Virussen tegen te gaan. De F25 is speciaal bedoeld voor de kleinere MKB-er. De F25 is er in 2 smaken; een met en een zonder Anti-virus Software.

Voordelen van de F25 met Anti-virus:

1. Houdt ongewenste bezoekers   buiten de   deur en daardoor  ver van uw  bedrijfsgegevens,

2. Middels URL filtering kunt u precies aangeven waar uw medewerkers wel en niet naar toe mogen surfen op het internet,

3. Inkomende e-mail wordt gescand op virussen nog voordat de e-mail uw netwerk of PC heeft bereikt. De anti-virus software van Kaspersky op de FireWall is daarmee een aanvulling op uw anti-virus software die momenteel (hopelijk) op uw PC of netwerk draait,

4. De Anti-spam functie houdt ongewenste en ongevraagde e-mail buiten de deur.

Kortom: de F25+AV, is de slimme all-in-one oplossing. Een extra slot op uw bedrijfspand, een wapen tegen virussen en SPAM, en legt beperkingen op voor ongewenst surfen door medewerkers.

Prijzen:

NetASQ F25: Eur 580,- excl. BTW

NetASQ F25+AV: Eur 680,- excl. BTW

Klik hier voor het aanvragen van meer informatie

Quorim Relatie: Snelcom ICT Diensten                      topKlik hier voor het maken van een afspraak.
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top