Sterk in elk werk

Wij kennen de risico's en weten de oplossingen!

Geachte lezer ,

Bijna iedereen heeft zijn vakantie al gepland en telt de dagen af voor de eerste vrije dag. Veel van onze relaties hebben al recreatieverzekeringen lopen. Een aantal van u zal wellicht nu nog (online) een voorziening treffen.  In plaats van samen met u al deze verzekeringvormen door te lopen, kiezen wij er deze maand voor om een deel van de voorwaarden wat verder te belichten.  Lees de condities van uw polis eens goed door en schroom niet contactmet ons op te nemen als u hierover vragen heeft. Dat kan een hoop narigheid voorkomen!

Indien u besluit ook een aantal dagen in Nederland te blijven, is het wellicht leuk een Solex te huren bij één van onze relaties. Deze maand zijn zij aan woord in onze vaste Quorim relatie rubriek.

De volgende nieuwsbrief verschijnt in september. Wij wensen u een fijne vakantie toe!           

Met vriendelijke groet,

Henk Smit.
 

Koppelingen naar de onderwerpen in deze Nieuwsbrief


Onvoldoende zorg op uw reisverzekering

Een (doorlopende) reisverzekering is in de afgelopen jaren steeds ruimer van dekking geworden. Het lijkt er soms op dat het aantal verzekerde rubrieken per jaar groeit. De concurrentie zorgt er voor dat deze verzekeringen steeds meer aansluiten bij de wensen van de consument. Dat is natuurlijk een welkome ontwikkeling. Toch is het ook van groot belang goed te kijken naar de voorwaarden van deze verzekeringen. Want al doet de polis soms vermoeden dat alles zondermeer verzekerd is, de werkelijkheid wijst anders uit.  Naast de verzekerde bedragen (stem deze goed af) kent de reisverzekering een belangrijke uitsluiting voor bagage: onvoldoende zorg.Bij een aantal verzekeraars wordt deze uitsluiting ook wel "voorzichtigheidsbepaling" genoemd. De verzekeraar vergoedt de schade niet als u niet de normale voorzichtigheid in acht heeft genomen. Voorzichtigheid die in redelijkerwijs van u verwacht had mogen worden. U moet daarbij denken aan het in zicht achterlaten van kostbare bagage en reisdocumenten in een niet afgesloten ruimte (de achterbank van de auto of op de handdoek aan het strand). De verzekeraar kan stellen dat er onvoldoende zorg is als u niet gekozen heeft voor een betere oplossing (hotelkamer,kofferbak, kluisje,meenemen).

Mocht u nog geen doorlopendereisverzekering hebben, dan u kunt u deze online bij Quorim afsluiten. Indien u al een pakket bij ons heeft lopen komt deze verzekering in aanmerking voor de pakketkorting (maximaal 20%).       

Klik op het logo om on line te verzekeren 

                                                                                                                                                                                 top

Uw caravan gestald

De meeste caravanbezitters hebben hun caravan tussen de vakantieperiodes gestald . In de meeste (casco) polisvoorwaarden is bepaald, dat de caravan voorzien moet zijn van een goedgekeurde SCM diefstalbeveiliging  (of op polis omschreven disselslot) gedurende de periode dat de caravan zonder toezicht wordt achtergelaten. Dat geldt voor  de stallingsperiode maar natuurlijk ook op uw vakantieadres. Indien u de caravan niet mag beveiligen van de beheerder, dient u hiervan een verklaring/overeenkomst te ontvangen.  Informeer uw adviseur of verzekeraar hierover zodat deze daarvan een aantekening kan maken. Dit voorkomt een hoop narigheid achteraf.

Ook bij uw caravanverzekering geldt de clausule "onvoldoende zorg" zoals omschreven in het eerste artikel. Het niet beveiligen van uw caravan of achterlaten van kostbare goederen, vallen onder deze uitsluiting. Ook het achterwege laten van een periodieke keuring is hierop van toepassing.  Sla uw polisvoorwaarden er nog eens op na!  


Klik hier voor het maken van een afspraak                                                top

Klik hier voor het maken van een afspraak                                              top


Reisadviezen

Met een reisverzekering van Quorim gaat u goed verzekerd op reis. In aanvulling op de polisvoorwaarden vindt u hieronder enkele adviezen.

Creditcard
Het is aan te raden altijd een creditcard mee op reis te nemen. Als u bijvoorbeeld een (vervangende) auto wilt huren, krijgt u die vaak niet mee als u geen creditcard heeft.   

Hulp en advies
Als er iets mis gaat tijdens de reis dan kunt u een beroep doen op de hulplijn : +3120-6515777. Bel in iedergeval direct bij een ziekenhuisopname, ongeval of ziekte, noodgedwongen eerder terugkeer en de uitval van uw vervoermiddel. Houd alle gegevens bij de hand voor de hulpverlenende instantie.

Extra kosten
Neem voor het maken van extra kosten altijd eerst contact op met de hulplijn. U voorkomt hiermee dat deze kosten eventueel niet worden uitgekeerd.  

Diefstal, verlies en beschadiging van de bagage
Doe bij diefstal of verlies altijd aangifte bij de plaatselijke politie en vraag een schriftelijk bewijs. Doe ook aangifte bij de reis- en/of hotelleiding.  Laat bij vermissing of beschadiging tijdens (openbaar) vervoer een schriftelijke verklaring opmaken door de vervoerder. Bewaar tenslotte de beschadigde artikelen tot na de schadeafwikkeling. 

Algemene vakantietips

  • Noteer van documenten als uw paspoort, rijbewijs, creditcard, reis- en ziektekostenverzekering de nummers en bewaar deze zorgvuldig (ook thuis).
  • Neem zo weinig mogelijk dure spullen en contant geld mee op vakantie.
  • Draag waardevolle papieren altijd onopvallend bij u in een borst- of buiktasje. Let ook op dat er geen pottenkijkers zijn bij het pinnen!
  • Houd zelf altijd uw tassen, camera's en andere kostbaarheden in het oog of berg deze op in een kluisje.
  • Vraag altijd om gespecificeerde nota’s. Deze heeft u nodig als de schade onder de dekking van uw verzekering valt.

Quorim relaties aan het woord: Solex verhuur bedrijven

Oude tijden herleven bij het toeren op een echte Solex. U kunt gaan rijden overrustige en rustieke landweggetjes door het Brabantse land. U ontdenkt de schilderachtige plekjes waar vroeger de grote kunstenaars als Vincent van Gogh hun inspiratie op deden. U hoeft geen helm op dus kunt u meer genieten  van de vrijheid en natuur om u heen.  Het  is leuk en ontspannend en een unieke ervaring om mee te maken. Gezellig even er tussen uit met z’n twee of met meerderen...................

U kunt zelfs denken aan een groep van rond de 25 personen. Misschien een leuk idee voor als u een feestje wil organiseren voor uw bedrijf, familie en/of vrienden. Geloof maar dat de waardering hoog  zal zijn als u op de proppen komt met  zo’n origineel idee!  En om het feestgevoel een extra tintje te geven, kunt u op de route altijd een leuk cafeetje of terrasje  vinden om iets te eten en te drinken. Tevens kunnen wij u arrangementen aanbieden. U zult verrast zijn hoe leuk het is om op een Solex te rijden. Probeer het ook eens!

Voor meer informatie en het reserveren kunt u terecht bij onderstaande Solex verhuur bedrijven: 

Solex Verhuur Breugel : 0499- 460786
Solex Verhuur Maasdonk : 0642-464199
Solex Verhuur Lieshout : 0499-422160
                                              top


Klik hier voor het berekenen en sluiten van een reisverzekering                   top

Regelmatigheidsritten met uw klassieker

Voor klassiekers is met ingang van 1 januari 2006een nieuw Nationaal Reglement Regelmatigheidsritten (NRR) van kracht geworden, opgesteld  door de FEHAC en KNAF.  Uitgangspunt op verzekeringsgebied is, dathet de verantwoording van  de deelnemer is, aan te tonen dat voor zijn klassieker een WA  verzekering is afgesloten die deelname aan regelmatigheidsritten niet uitsluit.  Uiteraard voldoen de klassiekervoorwaarden van onze verzekeringen hier aan.
 
Er zijn echter ook verzekeraars die hier niet aan voldoen. Aangezien het voor organisatoren van historische ritten praktisch  onmogelijk is alle polisvoorwaarden te controleren op afwijkende  voorwaarden, is door de FEHAC/KNAF de assurantieverklaring in het  leven geroepen. Elke deelnemer moet bij de inschrijving aan een  regelmatigheidsrit, deze verklaring overleggen. Hierin wordt verklaard, dat er voor zijn klassiekerverzekering  tenminste sprake is van een WA dekking zonder beperkingen met  betrekking tot het dekkingsgebied, leeftijd bestuurder, tijdsduur  evenement en afstand van het evenement. Indien u met uw auto hieraan wenst deel te nemen, vraag dan deze verklaring bij ons op.


Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top