Ook voor bijzondere risico's

Verstand van verzekeren, daar draait het om.

Geachte lezer ,

Nederland is massaal overgestapt van zorgverzekeraar.  Uit onderzoek is gebleken dat zo'n 25% van de bevolking een andere verzekering gekozen heeft.   In deze nieuwsbrief leggen wij uit,  hoe de verrekening van de premies en rekeningen met de nieuwe verzekeraar plaatsvindt.   

Als u onderweg door de politie aangehouden wordt, dient u onder andere uw kentekenbewijs te tonen. Het niet kunnen laten zien van dit document heeft een boeteals gevolg. Maar wat kan er gebeuren als u uw kentekenbewijzen in uw auto bewaart en uw auto wordt gestolen?  Gaan alle verzekeraars hier gelijk mee om?

De WAO heet nu WIA. Inmiddels weet iedereen dat. Wat men meestal niet weet, zijn de eigen gevolgen van deze wijziging. Kunt u het leven voortzetten met een uitkering uit de WIA? Is het verstandig om een aanvullende verzekering te sluiten? In deze nieuwsbrief laten we u kort kennismaken met de eventuele financiële gevolgen.   

Verder behandelen wij deze maand het onderwerp onderverzekering. Hoe kunt u dit voorkomen en op welke wijze wordt een eventuele uitkering berekend? 

Alfa Strada is de Quorim relatie die deze maand aan het woord is. Bij dit bedrijf uit Amersfoort kunt u terecht voor speciale accessoires voor uw Alfa Romeo.

Mocht u nog op vakantiegaan, vergeet dan niet te zorgen voor een (doorlopende) reisverzekering en annuleringsverzekering.  

Met vriendelijke groet,

Henk Smit.
 

Koppelingen naar de onderwerpen in deze Nieuwsbrief


Premieen rekeningen zorgverzekering

In het vorige stelsel wisselden jaarlijks rond de 4 procent van de verzekerden van ziekenfonds. In de particuliere zorgverzekeringsmarkt was dat maximaal 8 procent. Geschat wordt dat met de komst van het nieuwe zorgstelsel zo'n 25 procent van verzekeraar en/of verzekering wisselt. 

Door het grote aantal wijzigingen worstelen alle verzekeraars met de administratieve verwerking van de gegevens. Mede daarom is door de koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland gezegd dat de sluitingsdatum van 1 maart voor afmeldingen rekkelijk zal worden gehanteerd.
Dit houdt in dat alle  afmeldingen    die    deze  week binnenkomen nog in behandeling worden genomen!

Voor zover u over januari en februari premie heeft betaald, zal uw oude verzekeraar deze terugstorten. De nieuwe verzekeraar zal deze bij u in rekening brengen. U betaalt deze premie vanaf 1 januari, ook al heeft u de verzekering later afgesloten. 

Er is een verschil in de afhandeling van nota's voor het basispakket en voor de aanvullende verzekering.  Zorgverzekeraars hebben afgesproken dat er voor het basispakket onderlinge verrekening plaatsvindt. Bij de aanvullende verzekering werkt het iets anders. De verzekeraar verrekent deze met de terug te storten premie. Het meerdere wordt bij u in rekening gebracht . De nota's hiervoor ontvangt u terug en dient u in te dienen (voor zover er dekking is) bij u nieuwe verzekeraar.     

Klik hier voor het maken van een afspraak                                         top

Kentekenbewijs in de auto

Wat ons opvalt,  is dat er veel mensen zijn die hun kentekenpapieren in de auto bewaren. Erg makkelijk voor als u onderweg aangehouden wordt. Het niet kunnen tonen van uw kentekenbewijs (deel 1 en 2) kan namelijk een boete als resultaat opleveren. De gevolgen bij diefstal van uw auto met kentekenpapieren kan nog veel verder gaan. Niet alle verzekeraars handelen hierin gelijk........... Er zijn verzekeraars die bij het ontbreken van (delen van)  het kentekenbewijs volledig betalen. Er zijn ook verzekeraars die uw totale schade uitkering met maar liefst 15% korten!  Het is daarom verstandig uw papieren altijd uit de auto te halen. U voorkomt hiermee  een hoop financiële ellende!       


Klik hier voor het maken van een afspraak                                         top

Uw gevolgen van de WIA

Bijna iedere Nederlander weet inmiddels dat de WAO met ingang van 1 januari 2006 is verdwenen. De opvolger van de WAO heet WIA: Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. Maar wat zijn de gevolgen voor u als u te maken krijgt met de WIA en hoe kunt u zich hiertegen wapenen?
De WIA legt de nadruk op werken bij arbeidsongeschiktheid. U krijgt hiermee te maken als u meer dan 35% arbeidsongeschikt bent. Tot deze 35% blijft u in dienst bij uw werkgever en moet u samen met uw werkgever zoeken naar een passende oplossing. Uiteindelijk zou dit werkloosheid (WW) als gevolg kunnen hebben. Indien u meer dan 80% arbeidsongeschikt bent, ontvangt u 70% van het laatst verdiende inkomen, met als maximum 70% van Euro 167,70 per dag. Indien u tussen de 35 % en 80% arbeidsongeschikt bent, ontvangt u minimaal Euro 5.737,-- per jaar! In het merendeel van de gevallen is uw werkgever niet verplicht dit gat met uw inkomen te repareren. Het is dus van het grootste belang dat u hiervoor zelf voorzieningen treft (WIA- gat verzekering). Laat u hierover goed informeren zodat u bij eventuele arbeidsongeschiktheid niet in zwaar financieel onweer terecht komt.     

Klik hier voor het maken van een afspraak                                        top

Onderverzekering een bewuste keuze?

De laatste jaren kwamen er signalen van verzekeraars, maar vooral ook uit de expertise wereld dat er vaak sprake is van onderverzekering. Vorig jaar bleek uit een voorzichtige schatting dat er gemiddeld zo'n 20% onderverzekering aanwezig is. Dat is een behoorlijk hoog percentage. Inmiddels verleent gelukkig bijna iedere verzekeraar een garantie tegen onderverzekering als men gebruik maakt van een herbouwwaardemeter of een inboedelwaardemeter. Door middel van een quick scan wordt het bedrag met objectieve parameters vastgesteld. Ongeacht de werkelijke hoogte van de waarde, krijgt u garantie tegen onderverzekering. Nu horen wij ook wel eens van relaties dat een bepaald verzekerd bedrag voldoende is. "Als ik dit bedrag krijg is dat voldoende". Er wordt dan vaak vergeten dat er slechts een gedeelte van dit bedrag vergoed wordt, de zogenaamde onderverzekeringsbreuk.
Als voorbeeld nemen wij hier een verzekerd bedrag van Euro 50.000,-- voor uw inboedel. Als blijkt dat bij schade de werkelijke waarde van de inboedel Euro 75.000,--  is en de schade Euro 15.000,--,  zal de uitkering bedragen: 50:75*15.000= Euro  10.000,-- ! Op een bedrag van Euro 15.000,-- schiet u er dus al Euro 5.000,-- bij in.  

Quorim Relatie aan het woord: Alfa Strada

Alfastrada in splinternieuwe Autoshop  
 
Alfastrada is een jong en dynamisch bedrijf gespecialiseerd in Alfa Romeo onderdelen en accessoires. Vanuit een gezellige autoshop aan de Ariane 22a te Amersfoort leveren  zij een compleet programma originele onderdelen voor moderne en klassieke Alfa Romeo modellen. Ook voor persoonlijke of sportieve accessoires bent u bij Alfastrada op het juiste adres. In de splinternieuwe autoshop langs de A1 (afslag Amersfoort Noord) kunt u deze accessoires uitzoeken en eventueel gelijk laten monteren!

In deze shop treft u een overzicht aan van “zinnige” accessoires zoals: CSC sportuitlaten, verlagingsets, K&N luchtfilters, Agip motorolie, velgen en banden, Koni-schokbrekers, werkplaatshandboeken en nog veel meer. Alfastrada is officieel verkooppunt voor Agip motorolie. Uit voorraad is het programma leverbaar.Ook de bekende Agip accessoires zijn hier te verkrijgen. De kenner/liefhebber weet dan genoeg! Het is zeker de moeite waard eens te komen kijken in Amersfoort en te genieten van de service en gastvrijheid bij Alfastrada!

Ariane 22a
3824 MB  Amersfoort

tel. 033-4565568

e-mail info@alfastrada.nl

                         
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top