Al meer dan 30 jaar ervaring

Wij werken in heel Nederland

Geachte lezer ,

Online uw autoverzekering berekenen en afsluiten? Het is deze maand mogelijk bij Quorim! Lees in deze nieuwsbrief meer over ons aanbod en laat deze unieke kansniet aan u voorbij gaan.   

Laat uw zorg onze zorg zijn. Deze maand zullen we wederom een aantal zorgpunten bespreken. Tevens geven wij u  de mogelijkheid  uw restinkomen bij eventuele arbeidsongeschiktheid te berekenen. We hebben deze zorgpuntenin één hoofdstuk voor u samegevat.

Is het inderdaad zo dat een niet roker minder premie betaalt voor zijn risicoverzekering dan een roker? Inmiddels hebben 11 verzekeraars hierin een standpunt bepaald. Over deze resultaten en verschillen leest u meer in het onderwerp: roken en een risicoverzekering.          

U bent op reis en bij terugkomst blijkt dat uw rekening volledig geplunderd is. U heeft uw bankpasje niet verloren. Hoe kan dit en doen verzekeraars hier iets mee? In het onderwerp "Tips voor op reis" staan wij stil bij dit praktijkgeval.  

Deze maand is Quorim relatie  BBQ outdoorcooking aan het woord. Het mooie weer komt er aan en wellicht is dit net het uitstapje dat u zoekt.

Vergeet u niet voor 1 april belastingaangiftete doen!   

Met vriendelijke groet,

Henk Smit.
 

Koppelingen naar de onderwerpen in deze Nieuwsbrief


Autoverzekering:berekenen en afsluiten

Nog nooit is het zo makkelijk geweest om uw auto te verzekeren!  U voert de gegevens van uw auto en uzelf in, laat de computer rekenen en u verstuurt uw aanvraag. Onze autoverzekering heeft een aantal unieke kenmerkendie wij graag voor u op een rijtje zetten:

 • 60% starterskorting
 • maximaal 80% no-claim korting
 • de korting wordt overgenomen voor de 2e gezinsauto
 • zeer gunstige terugval regeling
 • gratis maandbetaling

Als u bovendien besluit om totaal relatie bij ons kantoor te worden,  ontvangt u nog eens maximaal 15% pakketkorting. Daarboven ontvangt u 5 % extra korting wanneer u kiest voor een 5-jarig contract.
Dus boven op de door u berekende premie ontvangt u maximaal 20% extra korting.    

Indien u de mogelijkheden voor een collectiviteit wenst te bespreken, verzoeken wij u vriendelijk contactmet ons op te nemen.

Klik hier om de berekenings- en aanvraagmotor op te starten!        top

Uw zorg is onze zorg

De afgelopen maanden heeft u veel "zorg" aan uw hoofd gehad. Wij krijgen hierover veel vragen en de markt blijft wat dat betreft ook in beweging. We pakken er deze maand een paar punten voor u uit:

Wet Werk en Inkomen bij Arbeidsongeschiktheid (WIA)
De meeste werkgevers zijn niet verplicht een regeling te treffen wanneer u arbeidsongeschikt wordt. In dat geval is het verstandig zelf een voorziening te regelen. Want bij arbeidsongeschiktheid kunt u met uw inkomen op bijstandsniveau terecht komen! 
Bereken op de site van Avéro Achmea uw inkomens- gevolgen bij arbeidsongeschiktheid. U zult al snel tot de conclusie komen dat het verstandig is om juist hiervoor een verzekering te sluiten.
Aarzel daarom niet te lang en neem contact met ons op voor het aanvragen van een offerte.          

WIA gecorrigeerd voor hoge inkomens
Voor werknemers met een salaris vanaf ca. € 44.000,-- is er vanaf volgend jaar een uitkering die meer recht doet aan hun eerdere verdiensten. De Geus gaat dan de ingevoerde wet aanpassen. De WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) uitkering bedraagt momenteel 70% van het bedrag dat minder wordt verdiend ten opzichte van het oude salaris. Daarbij geldt een maximum jaarinkomen van € 44.000,-- . De Geus is van mening dat hierdoor een onbedoeld effect is ontstaan.  De prikkel om te blijven werken voor  hogere inkomens is hierdoor minder  of verdwijnt zelfs. Omdat te corrigeren wordt   straks ook  het  loonverlies   boven   de   € 44.000,-- meegenomen.

Werknemers in zorgcollectiviteit
Werknemers die in de loop van het jaar van werkgever veranderen en zowel bij de huidige als bij de nieuwe werkgever deelnemen in een collectiviteit, mogen tussentijds wisselen van verzekeraar. Hetzelfde geldt voor hun gezinsleden. Het bestuur van Zorgverzekeraars Nederland is het eens geworden over een soepele overgang van deze werknemers van de ene naar de andere zorgverzekeraar.  

Kunt u de WIA- premies op uw werknemers verhalen?
Werkgevers mogen maximaal 50 procent van de premie die zij betalen voor de WGA op hun werknemers verhalen. WGA staat voor Regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. Of en hoe een werkgever deze kosten verhaalt, daarover kan hij overleg voeren met de werknemers. Dit is niet verplicht.   


Klik hier voor het maken van een afspraak                                                 top

Klik hier voor het aanvragen van een offerte                                              top

Tips voor op reis

Het zal je maar gebeuren.........  Na een periode van hard werken en veel sparen kun je eindelijk de trip naar het land van je dromen maken. Je sluit een reisverzekering af en zorgt ook dat een eventuele annulering verzekerd is. Tijdens de vakantie lijkt er niets aan de hand te zijn. Het weer was goed en je komt lekker uitgerust thuis. Dan breekt totale panniek uit. Al het geld is van de rekening verdwenen en de rekening is door de bank geblokkeerd. Bij controle blijkt dat alle pasjes nog aanwezig zijn......

Steeds vaker komt het voor dat men verfijnde technieken gebruikt om pasjes te kopiëren en codes af te kijken of zelfs te filmen. Op een (doorlopende) reisverzekering zijn dit soort schades met name uitgesloten. Ook op andere verzekeringen is hiervoor geen dekking.  In een aantal gevallen is de bank wellicht bereid u tegemoet te komen. Dit is geen garantie! 

De tijd dat men ongestoort met een plunjezak op reis kon ligt ver achter ons. Wij adviseren u daarom onderstaande reistips:  

Vakantietips

 • Kijk goed of er geen "pottekijkers" zijn en controleer het aparaat waar u de pas doorheen haalt.    
 • Noteer van documenten als uw paspoort, rijbewijs, creditcard, reis- en ziektekostenverzekering de nummers en bewaar deze zorgvuldig.
 • Neem zo weinig mogelijk dure spullen en contant geld mee op vakantie.
 • Draag waardevolle papieren altijd onopvallend bij u in een borst- of buiktasje.
 • Houd zelf altijd uw tassen, camera's en andere kostbaarheden in het oog of berg deze op in een kluisje.
 • Vraag altijd om gespecificeerde nota’s. Deze heeft u nodig als de schade onder de dekking van uw verzekering valt.

Quorim Relatie aan het woord: BBQ outdoorcooking

BBQ outdoorcooking is een hele nieuwe onderneming die valt onder de vlag van Slagerij Vink.  In  BBQ outdoorcooking willen zij vooral naar buitenbrengen dat barbequen gezellig  en lekker is met vrienden en familie.   De mensen hebben over het algemeen een verkeerde gedachtengang van barbequen. Ze denken alleen maar aan heel veel vlees dat vaak half gaar is of verbrand.  Daarom geven zij BBQ workshops.  Samen aan de slag achter de  barbeque met een glas bier of wijn.  Natuurlijk met voor- hoofd- en nagerecht. Zelfs het brood wordt bij hen op de BBQ gebakken!

Je dient je van te voren in te schrijven en met een groep van ca. 13 personen gaan zij gezellig aan de gang. En hun motto is:  "als ge zelf niks doet dan krijg ge ook niks". Door het zelf doen leer je het meest.  Natuurlijk wordt er samen opgeruimd. Zij hebben diverse soorten vlees(wild) en vis en daarnaast besteden zij aandacht aan het maken van salades.

Zij zullen je verschillende BBQ technieken bijbrengen in een echter Smoker en Farmer Grill. Verder wordt er gekeken naar het stoken op gas, hout en kolen. Het vlees wordt ter plekke gemarineerd. Zij delen de slagerij ervaring waarmee zij regelmatig eerste prijzen op internationaal niveau halen. Het zal voor een ieder een echte openbaring worden dat gepaard gaat met veel plezier. Even lekker de allerdaagse drukte verlaten voor slechts  € 55,-- per persoon.  

BBQ outdoorcooking adviseerd u aanvullend over de aankoop van een echte barbeque voor jarenlang plezier!   

Voor meer informatie kun je mailen naar:  info@outdoorcooking.nl


Klik hier voor het sluiten van een doorlopende reisverzekering                     top

Roken en een risicoverzekering

Rokers betalen meer premie.

Het blijft een beladen onderwerp. Roken of niet roken...... Inmiddels maken 11 risicoverzekeraars (kapitaal bij overlijden) een verschil in tarief voor rokers en niet rokers. Uit statistisch onderzoek is gebleken, dat niet-rokers  beduidend betere levenskansen hebben dan rokers.
Een lagere premie voor uw overlijdensrisicoverzekering is dan logisch. Quorim werkt hiervoor onder meer samen met Legal & General.  Deze verzekeraar scoort al sinds jaar en dag een nummer één positie in diverse klanten-onderzoeken.   Het onafhankelijke onderzoeksbureau Moneyviewheeft recent een onderzoek verricht naar de premies voor tijdelijke risicoverzekeringen. Kijk en vergelijk de Legal & General tarieven op de paginaprijsvergelijking.

Een van de prettige bijkomstigheden van een risicoverzekering van Legal & General is dat u zelfs bij leven kunt deelnemen aan de winst (afhankelijk van het rendement). Op deze manier kunt u dus een deel van uw premiegeld terug krijgen!Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top