Sportief zaken doen

Wij werken open en transparant.

Geachte lezer ,

Steeds meer grotere woningen worden omgebouwd tot appartmenten en ook de nieuwbouwappartementen nemen in aantal toe. Het verzekeren van een appartement behoort te gaan via de Vereniging van Eigenaren. Maar wat gebeurt er als u een slapende vereniging aantreft? 

Ook bij een aantal verzekeraars is het klimaat op de agenda gekomen en zijn er passende producten ontwikkeld. Zo kunt u bijvoorbeeld een groene autoverzekering afnemen. In deze nieuwsbrief leest u meer over de compensatie bij het sluiten van dit product.

De huizentoestand in Amerika heeft enorme gevolgen voor ons financieel klimaat. De beurzen staan onder druk en ook de hypotheekrente heeft hiervan last.  Financieel adviseur Andreas Floor geeft u deze maand een blik in de financiële keuken. 

Particulieren verzekeringen worden steeds vaker via internet afgenomen. Het gemak dient de mens. Toch is het oppassen wat u precies doet. Neem nou een `eenvoudig` product als de aansprakelijkheidsverzekering. Het product kost slechts een paar tientjes per jaar maar de gevolgen van een verkeerde dekking kunnen in de tonnen lopen.     

Auto Maas Tankstations is de relatie die wij deze maand graag in onze vaste klantenrubriek aan u presenteren. Zij leveren meer dan brandstoffen alleen!   

Met vriendelijke groet,
Henk Smit.

 Koppelingen naar de onderwerpen in deze Nieuwsbrief:


Het individueel appartementsrecht

Met het appartementsrecht heeft de eigenaar het recht op het alleen gebruik van een bepaald gedeelte van een gebouw en heeft hij tevens een mede eigendomsrecht in het hele gebouw; dit heeft gevolgen voor de verzekering.

De eigenaar heeft er namelijk belang bij dat niet alleen de gedeelten van het gebouw die hij in privé gebruik heeft voor de volle waarde verzekerd zijn, maar ook dat het hele gebouw na het ontstaan van schade in zijn oorspronkelijke toestand kan worden hersteld. In het splitsingsreglement is daarom een regeling opgenomen voor een collectieve verzekering. Helaas wordt deze regeling in de praktijk niet altijd nageleefd, vooral wanneer het gaat om kleine splitsingen in twee of drie appartementsrechten. Van een collectieve verzekering komt dan weinig terecht. Het is dan in ieder geval verstandig als de eigenaars zelf hun appartementsrecht verzekeren, zo mogelijk bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Omdat verzekering van een individueel appartementsrecht soms tot complicaties kan leiden, verdient een collectieve verzekering altijd de voorkeur. Collectieve verzekeringen moeten volgens het reglement worden afgesloten door het bestuur. 

Omdat een individueel appartementsrecht problemen geeft bij vaststelling van de schade, wordt de premie met 25% verhoogd. Middels een clausule dient deze dekking te worden opgenomen in de polis.

Klik hier om voor het maken van een afspraak                                       top


Klimaatvriendelijk autorijden

Het is mogelijk om zuinig en schoon, en dus klimaatvriendelijk, auto te rijden. Maar wist u dat u uw auto ook milieuvriendelijk kunt verzekeren?

Autorijden en tóch iets goeds doen voor het milieu? Het kan met onze groene autoverzekering. Uniek aan deze verzekering is dat de CO2-uitstoot van de verzekerde auto wordt gecompenseerd door de aanplant van bomen in Costa Rica. Elk jaar opnieuw worden er zeven bomen geplant. De lokale bevolking helpt bij het herstellen van het oerwoud, dus indirect zorgt u er ook nog eens voor dat de samenleving in Costa Rica zich verder kan ontwikkelen.

Duurzaam beleggen
De risicopremie van de Groene Autoverzekering wordt duurzaam belegd. In de praktijk betekent dit een combinatie van duurzaam en groen beleggen. Dit initiatief wordt ondersteund door:

Het is verstandig uw autoverzekering aan te vullen met een schadeverzekering voor inzittenden (beter dan een ongevallen inzittenden verzekering). Hiermee wordt uw eigen schade en de schade van uw medepassagiers vergoed alsof er sprake is van onrechtmatige tegenpartij. De schadeverzekering voor inzittenden heeft een verzekerd bedrag van € 1.000.000,- en kan ook in gezinsverband worden gesloten.    

Kiezen voor de Groene Autoverzekerinig kost u niets meer dan een gewone autoverzekering. U hebt dan alleen wel de zekerheid dat u kiest voor een goede oplossing. De autoverzekering is een verzekering op maat. De premie is afhankelijk van verschillende factoren.  


Stijgenderente

In het afgelopen jaar is de variabele rente aardig opgelopen. Mensen met een variabele rente hebben dit maandelijks gemerkt doordat zij meer moesten gaan betalen. Voor veel mensen is de recente renteontwikkeling dan ook aanleiding geweest om af te stappen van de variabele rente en voor een vaste periode te kiezen. De variabele hypotheekrente is in het afgelopen halfjaar gestegen van rond de 4,7 procent naar 5,5 procent. Mede als gevolg van de huidige kredietcrisis in de Verenigde Staten. Zo'n 40 procent van de hypotheken die de afgelopen jaren zijn afgesloten, zijn volgens De Nederlandsche Bank afgesloten met een variabele hypotheekrente.

De Vereniging Eigen Huis waarschuwt daarom voor een tegenvaller in september bij huishoudens die een hypotheek met variabele hypotheekrente hebben. Veel mensen zouden al bezig zijn of op het punt staan om hun hypotheek over te sluiten van een variabele rente naar een vaste rente.

Uit het verleden is gebleken dat u met een variabele rente goedkoper uit bent. Nu geven cijfers uit het verleden helaas geen garantie voor de toekomst. Het voordeel is dat u zelf het tijdstip kunt bepalen waarop u daadwerkelijk uw rente wilt vastzetten. Let wel op dat veel banken hier een toeslag voor berekenen van 0,2%.

Langer vast

Kiest u ervoor om de rente voor lange periode vast te zetten, dan zijn de voorwaarden van de bank belangrijk. Vooral een goede verhuisregeling is een vereiste om later niet van een koude kermis thuis te komen. Bij een goede verhuisregeling kunt u namelijk uw huidige hypotheek meenemen. Want wie langer dan 10 jaar in hetzelfde huis blijft wonen loopt uit de pas met het gemiddelde in Nederland. Houd dus rekening met een verhuizing, niet alleen van de huisraad maar ook van uw hypotheek.
Het nadeel van een vaste rente is dat het mogelijk bij u gaat kriebelen als de rente daalt. Wilt u profiteren van die dalende rente, dan kunt u weer overstappen op variabel. Maar de boeterente die u dan moet betalen is hoog. Deze wordt namelijk berekend over het aantal jaren dat de huidige hypotheek nog zou doorlopen. Dit is voor veel mensen aanleiding om hun hypotheek toch maar niet over te sluiten.

Sparen

Als u voor de variabele rente kiest, dan zou ons advies zijn om uit te gaan van een rente van 6% en het verschil met de variabele rente te delen door twee (ik ga dan uit van een belastingvoordeel van 50%) en dit bedrag maandelijks opzij te zetten. Zo spaart u ongemerkt een bedrag per maand en vangt u toekomstige rentestijgingen gemakkelijk op. 

Klik hier voor het maken van een afspraak                                               top

Aansprakelijkheidvoor particulieren

klik hier  voor het maken van een afspraak                                              top

In onze dagelijkse praktijk krijgen wij nog regelmatig verouderde aansprakelijkheidsverzekeringen onder ogen. Daar waar vroeger een bedrag van 1 miljoen gulden of zelfs  een half miljoen gulden voldeed, zien we nu een stijgende trend naar € 2.500.000,- . Het minimum bedrag voor deze verzekering bedraagt door tal van rechterlijke uitspraken € 1.250.000,- . Daar waar u te maken heeft met tripjes naar het buitenland en in het bijzonder de Verenigde Staten, adviseren wij u het bedrag te verhogen naar € 2.500.000,--De premieverhoging hiervoor bedraagt € 9,50 per jaar.

Indien er sprake is van kinderen, dieren of een verhuurde tweede woning advisereren wij u de aansprakelijkheidsverzekering uit te breiden met de "Ster Dekking". Deze "Ster Dekking" is uniek in onze verzekeringsmarkt .Want ook als er volgens de wet geen aansprakelijkheid, dan wordt toch vergoed de schade die:

  • De oppas lijdt door toedoen van het kind
  • Een huisdier veroorzaakt als een ander er op past

Daarnaast is de aansprakelijkheid als eigenaar van een verhuurde tweede woning verzekerd. U kunt daarbij denken aan een eigen tweede woning maar ook aan het huis van ouders die het geschoken huis van de kinderen huren. Een uitbreiding van deze dekking kost  € 13,50 per jaar. Deze premiebedragen worden verminderd met de eventuele pakketkorting van maximaal 20%.     


Quorim relatie : Auto Maas Tankstations 

Auto Maas Tankstations is een onafhankelijke organisatie die al jarenlang actief is in de verkoop van motorbrandstoffen en carwash. Mede door hun multibranche visie hebben zij in korte tijd een grote mate van onafhankelijkheid weten te realiseren in deze turbulente markt.

Zij doen zaken met verschillende grote oliemaatschappijen: BP, Esso, Shell en Texaco. Daarnaast exploiteren zij vier filialen in een eigen huisstijl. Met in totaal 12 vestigingen is Auto Maas in de regio Oost Brabant goed vertegenwoordigd. Op dit moment zijn er 70 mensen werkzaam en daarnaast exploiteren zij twee onbemande stations. De administratie wordt centraal vanuit Geldrop gevoerd.  Auto Maas Tankstations neemt altijd deel aan de landelijke shoppromoties van de oliemaatschappijen. Uzult dus in verschillende winkels altijd interessante aanbiedingen aantreffen!  Uiteraard nemen zij deel aan de loyaliteitssystemen van de oliemaatschappijen. U kunt dus sparen voor Airmiles, Freebees, Golden Tiger Punten of Rocks.

Op een aantal locaties is het mogelijk gebruik te maken van uitgbreide carwash mogelijkheden. U heeft daarbij de keuze om gebruik te maken van de wasstraat of de wascabine. U bent altijd verzekerd van de meest geavanceerde apparatuur en de modernste reinigingsmiddelen. Voor het carwashcentrum in Geldrop heeft Automaas gekozen voor machines die voorzien zijn van de nieuwste technieken zoals bijvoorbeeld Calkeep Foamborstels in plaats van het hardere nylon. In de washal in staat een C45 takt van WashTec AG. Deze machine maakt eerst een "scan" van uw auto alvorens het optimale wasprogramma wordt gestart. Met de superzachte borstels wordt de auto gewassen nadat deze eerst onder hoge druk is afgespoten.  Door tijdens het volledig wasprogramma gebruik te maken van osmosewater in combinatie met de foamborstels krijgt uw auto een zichtbaar diepere glans! Overtuig uzelf nadat u de wasstraat bent uitgereden.  Door het gebruik van osmosewater zullen eventuele restdruppeltjes volledig en absoluut vlekvrij opdrogen!
 
Roel Maas nodigt u graag uit om de sfeer te proeven in een van hun tankstations (klik hier voor de verschillende locaties).   

                                                                                                           top


Klik hier voor het aanvragen van een offerte                                             top
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top