Een zorgeloos advies

Vrijheid in verzekeren.

Geachte lezer ,

Na een periode van veel zakelijke artikelen, stellen wij in deze nieuwsbrief de particulier en haar schadeverzekeringen centraal. Een onderwerp dat volgens ons vaak te weinig aandacht krijgt.   

Want waar moet u nu op letten bij de verzekering van uw woonhuis en inboedel ? Is het verstandig om een doorlopende reisverzekering te nemen en wat biedt een pakketpolis nu aan voordelen? Bij de behandeling van deze onderwerpen gaan wij uit van de verzekeringsvormen waarin wij adviseren. Natuurlijk kunnen wij niet het volledige pakket en voorwaarden behandelen. Wij zullen ons beperken tot een aantal belangrijke punten. Vanzelfsprekend mag u ons uw aanvullende vragen altijd stellen.

Stones in Style is de Quorim relatie die deze maand onze nieuwsbrief afsluit. U kunt zich via onze nieuwsbrief aanmelden voor hun komende open huis.  

Met vriendelijke groet,
Henk Smit.

 Koppelingen naar de onderwerpen in deze Nieuwsbrief:


Mijn woonhuis verzekerd

Een woonhuisverzekering lijkt zo simpel. Iedereen met een eigen huis heeft deze verzekering en tegenwoordig kan een dekking via internet worden geregeld. In de oudheid was er sprake van een beperkte dekking en lastige methodes om tot een verzekerd bedrag te komen. Garantie tegen onderverzekering was niet aan de orde. Na een schade bleef men vaak door onderverzekering met een grote schadepost zitten.

Tegenwoordig is een all risk dekking gangbaar. Bij normaal gebruik is er dekking voor de materiële schade aan of het verlies van het woonhuis. De schade of het verlies moet ontstaan zijn door een gebeurtenis die plotseling en onvoorzien van buitenaf op de verzekerde zaken inwerkt. Deze dekking geldt ook als de gebeurtenis een gevolg is van een eigen gebrek. Een ruimere dekking is niet mogelijk. Men krijgt garantie tegen onderverzekering als de waardemeteris ingevuld of het huis is getaxeerd. Binnen onze producten krijgt u onbeperkte garantie tegen onderverzekering. Veel andere (internet) aanbieders kennen hierin een beperking tot een maximaal bedrag. 

Uw ruiten en fundering zijn bij ons standaard meeverzekerd en is er een ruime dekking voor uw tuinaanleg. Bovendien heeft u in de meeste schadegevallen recht op 10% extra uitkering!  Zijn er dan geen uitsluitingen? Natuurlijk kent ook deze polis een aantal uitsluitingen. Bijvoorbeeld normaal huishoudelijk gebruik of ongedierte. Ook grondverzakking en het doorbranden van apparatuur is niet verzekerd. Zo is de ene huisverzekering de andere niet !  

Klik hier om voor het maken van een afspraak                                       top


Mijninboedel verzekerd

Uw woning en uw inboedel zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het is dan ook van belang om deze twee verzekeringen bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Zo voorkomt u vervelende dekking discussies. Ook de inboedelverzekering heeft de afgelopen periode een behoorlijke uitbreiding in dekking gekregen.  Door het invullen van de waardemeter ontvangt u garantie tegen onderverzekering . De all risk verzekering geeft dekking voor de materiële schade aan of het verlies van de inboedel. De schade of het verlies moet ontstaan zijn door een gebeurtenis die plotseling en onvoorzien van buitenaf op de verzekerde zaken inwerkt. Deze dekking geldt ook als de gebeurtenis een gevolg is van een eigen gebrek. De gebeurtenis moet plaatsvinden binnen het woonhuis. Bij diefstal, (poging tot) gewelddadige beroving en (poging tot) afpersing geldt dat voor sieraden maximaal € 2.500,--  wordt vergoed. Als de sieraden voor een apart bedrag tegen diefstal zijn verzekerd, geldt het bedrag dat daarvoor op het polisblad is vermeld. Ook kunt u er tegenwoordig voor kiezen om uw kostbaarheden buitenshuis te verzekeren.

Bromfietsen en bromscooters in (afgesloten)  bijgebouwen en bergruimten zijn meeverzekerd. Zitmaaiers zijn daarentegen niet standaard verzekerd. U kunt deze wel aanvullend verzekeren. Ook uw aansprakelijkheidsverzekering kent hiervoor een beperking. Op het moment dat uw zitmaaier harder kan rijden dan 10 km per uur,  valt deze buiten de dekking. Voor euro 25,- per jaar kunt u zowel het de maaier zelf als het aansprakelijkheidsrisico op uw bestaande Quorim pakket mee verzekeren.    


Doorlopendop reis

Gesteld kan worden dat als u vaker dan eenmaal per twee jaar 14 dagen op vakantie gaat het verstandiger is een doorlopende reis, eventueel aangevuld met een annuleringsverzekering, te sluiten. U betaalt voor een gezin voor een periode van 14 dagen gemiddeld euro 175,- . Voor een vergelijkbare doorlopende reisverzekering betaalt u per jaar euro 145,- . Indien u deze verzekering opneemt in het bestaande Quorim pakket ontvangt u daarover nog eens maximaal 15% pakketkorting. Bovendien neemt een doorlopende polis de zorg van het vergeten weg.

Een reisverzekering is een product met veel dekkingsvarianten en onderdelen daarvan kunnen ook op een andere verzekering gedekt zijn. Vaak zien wij dat automobilistenhulp dubbel verzekerd is of dat er ook de ongevallendekking al elders is ondergebracht. Het is van belang goed naar de verzekerde rubrieken en verzekerde bedragen te kijken. Uw uitwonende studerende kinderen zijn tot 27 jaar gewoon meeverzekerd op uw gezinspolis.

Voor een dekkingsoverzicht kunt u hier klikken.     

Klik hier voor het maken van een afspraak                                              top

De voordelen van een (collectief) pakket 

klik hier  voor het vragen van een offerte                                               top

In geval van een schade wilt u zich niet hoeven afvragen of u voldoende bent verzekerd. Onze woonverzekeringen kennen een onbeperkte garantie tegen onderverzekering en door uw verzekeringen te combineren in één pakket ontvangt u veel voordelen. Het door ons aangeboden pakket kent een korting die kan oplopen tot maar liefst 15%. De meeste andere aanbieders hebben hun korting begrensd op 12%. De aangeboden 7 rubrieken zijn goed op elkaar afgestemd waardoor u geen overlappingen of hiaten heeft in uw polis. Naast de 12 soorten schadeverzekeringen kunt u ook uw uitvaartpolis op laten nemen. Ook deze verzekering telt mee voor uw pakketkorting. Indien u via uw werkgever een aanvraag doet voor een collectief pakket, ontvangt u nog eens maximaal 10% extra korting. De totale korting komt hiermee op 25% !      

Overstappen is heel gemakkelijk. Wij geven u een gratis opzegservice waardoor al u lopende verzekeringen tijdig worden opgezegd. Alle papieren rompslomp wordt u uit handen genomen.

Uw voordelen nog even op een rij:

  • zeer hoge (collectieve) pakketkorting van maximaal 25%
  • garantie tegen onderverzekering  
  • gratis opzegservice
  • kosteloze maandbetaling
  • geen stapels polissen maar altijd een overzichtelijk pakket
  • unieke schadeverzekering voor inzittenden
  • 14 dagen bedenktijd na ontvangst van de polis

Quorim relatie : Stones in Style 

Stones in Styleen de kunst van het verleiden

Dat schoonheid, creativiteit en zakendoen goed samengaan, bewijst “Stones in Style”; een jong team ontwerpers van eigenzinnige sieraden van edelstenen en zoetwaterparels. De wintercollectie 2007 toont zich in nieuwe, verrassende kleurcombinaties van warm rood tot diep blauw en luxe grijstinten. Sinds 1995 worden alle sieraden ontworpen en gemaakt in het eigen atelier en met succes in heel Europa verkocht bij gerenommeerde juweliers, edelsmeden en galerieen.

Een lust voor het oog, lichaam en geest

Dit is het thema van de traditionele jaarlijkse Open Huis in het atelier in Boxtel op 9, 10 en 11 november, waar geinteresseerden van harte welkom zijn bij Stones in Style. De gehele collectie wordt dan op een feestelijke wijze gepresenteerd en verkocht en u kunt tevens kennis maken met de wereld van ontspanning en inspiratie; van weldadige voetreflexmassage, mysterieuze tarot kaarten, verkwikkende shiatsu tot heerlijke shambala massages.

Wij ontvangen u graag in een inspirerende en informele ambiance  en hopen dat u er verfrissende ervaringen kunt opdoen, zodat u daarna terugreist met het gevoel: het leven is verrukkelijk !

Wilt u hierbij aanwezig zijn,  graag even telefonisch melden bij Rikie op 0411-671108 of per e-mail . Zij stuurt u dan graag een persoonlijke uitnodiging met routebeschrijving toe. Wij verheugen ons op uw komst !          

                                                                                                        top


Klik hier voor het aanvragen van een offerte                                            top
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top