Voor persoonlijk advies

Net even wat meer aandacht!

Geachte lezer ,

De zorgcampagne voor 2008 is in de tweede helft van oktober goed op gang gekomen en afgelopen week in een hogere versnelling gezet. Voor ons kantoor is op het moment de meest gestelde vraag voor welke zorgverzekering gekozen moet worden. Op onze site en in onze vorige nieuwsbrief hebben wij informatie verstrekt. De uiteindelijke keuze is sterk persoons afhankelijk. Houdt u met uw uiteindelijke keuze wel rekening met collectieve voordelen die te behalen zijn.   

In de media is weer veel aandacht besteed aan onjuiste hypotheekadviezen. Zo kopte een aantal kranten dat meer dan de helft van de adviseurs een onvolledig advies verstrekt. In deze nieuwsbrief besteden wij hier graag wat extra aandacht aan. Deze maand staan wij ook stil bij het AOW-gat. Want in 2020 ontvangt een kwart van de Nederlanders een onvolledige oudedagsvoorziening.  

De "ster dekking" van uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering voorkomt nare verrassingen bij het oppassen van uw kinderen en huisdieren. Hoe het zit met deze aansprakelijkheid leest u in deze laatste nieuwsbrief van 2007.

De DGA moet voor 1 januari 2008 beslissen over de voorzetting van zijn pensioen. Dit kan hij via een verzekeraar doen of in eigen beheer. U heeft nog een maand de tijd om de juiste keuze te maken.  

GANTis de Quorim relatie die wij in de laatste nieuwsbrief voor 2007 aan het woord laten. GANTstaat garant voor kwalitatief hoogstaande lifestyle producten en is niet meer alleen bekend vanwege hun kledinglijn.

Rest ons u geweldige feestdagen en een goede start voor 2008 toe te wensen!  

Met vriendelijke groet,
Henk Smit.

 Koppelingen naar de onderwerpen in deze Nieuwsbrief:


Vaak een slecht hypotheek advies

Bij het afsluiten van een hypotheek vertrouwen veel Nederlanders op hun hypotheekadviseur. Helaas geeft ook hij volgens onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten niet altijd het beste advies. De AFM nam ruim vierhonderd adviezen bij dertig banken, verzekeraars en bemiddelaars onder de loep. De kwaliteit van de adviezen is cruciaal, schrijft de AFM. Toch schieten adviseurs op veel onderwerpen regelmatig te kort. Zo krijgt bijna de helft van de huizenkopers een advies dat slecht bij ze past. Zo worden de risico's bij het overlijden van een partner onvoldoende belicht en wordt er niet goed voorgelicht over de gevolgen van een hypotheek op het netto inkomen.  

Hoe komt u beslagen ten ijs bij het afsluiten van een hypotheek?

Ga niet blanco naar een hypotheekgesprek maar stel uzelf vooraf de volgende vragen:

  • welk bedrag wil ik maandelijks aan woonlasten uitgeven?
  • wil ik een hypotheek op één of beide inkomens?
  • heb ik eigen geld en wil ik dat voor mijn woning gebruiken?
  • zijn er voor de hand liggende redenen waarom ik in de toekomst minder moet werken?
  • hoeveel van mijn hypotheek wil ik aflossen?
  • wil ik voor het gedeelte dat ik aflos sparen, beleggen of een combinatie daarvan?

Quorim werk uitsluitend met hypotheekadviseurs die zijn aangesloten bij de Federatie voor Financieel Planners. U mag er op vertrouwen dat zij u voorzien van een deugdelijk advies.  

Klik hier voor het maken van een afspraak                                                 top


AOW-gat dichten kost meer tijd

De AOW (Algemene Ouderdomswet) is een basispensioen voor mensen die 65 jaar of ouder zijn. Daarnaast kent de AOW een toeslag voor partners jonger dan 65 jaar, die lage eigen inkomsten of helemaal geen inkomsten hebben. Welk bedrag u krijgt hangt af van uw woonsituatie en hoeveel jaren u voor de AOW verzekerd bent geweest.

In Nederland bouwen mensen tussen hun 15ste en 65ste jaar AOW (Algemene Denk eens na over uw pensioen...Ouderdoms Wet)  op. Allochtonen die op latere leeftijd naar ons land zijn gekomen en Nederlanders in het buitenland hebben meestal een tekort op hun staatspensioen. Elk jaar dat mensen niet in Nederland wonen, betekent een tekort van 2%. Het ontstane AOW- gat kan men achteraf dichten door premie te betalen over het inkomen dat zij in het buitenland verdienden. Hier wordt nagenoeg geen gebruik van gemaakt waardoor in 2020 een kwart van de Nederlanders een onvolledige AOW heeft. Dat zijn dan 925.000 mensen. Momenteel ontvangt een op de zes AOW- ers een onvolledige AOW, ofwel 425.000 mensen.    

Naast het storten van een extra AOW premie, kunt er ook voor kiezen dit gat fiscaal vriendelijk te vullen bij een private verzekeraar. Extra informatie over uw AOW kunt u hiervinden.

Klik hier voor het maken van een afspraak                                                top


DGAniet op de hoogte van pensioenwet

Ruim 40% van de ondervraagde Directeur Grootaandeelhouders is niet op de hoogte van een erg belangrijke wijziging in de pensioenwet. Deze verandering bestaat uit het feit dat de DGA tot 1 januari 2008 nog kan beslissen om het omgebouwde pensioen via een verzekeraar naar eigen beheer of naar een eigen pensioen BV over te hevelen. Na 1 januari 2008 kan dit niet meer. Als een DGA niet voor deze datum aangeeft dat hij zijn pensioenregeling via de huidige verzekeraar buiten de Pensioenwet wil laten vallen, zit hij tot aan zijn pensioendatum vast aan deze verzekeraar. Dit kan grote financiële gevolgen hebben.     

Klik hier voor het maken van een afspraak                                                top

Het behang gekleurd, de stoel gesloopt 

Stel, uw kind en huisdier gaan logeren omdat u een weekendje weg gaat. Na een ontspannen weekend komt u bij het logeeradres en daar staan de gezichten op onweer. In een onbewaakt ogenblik heeft uw kind kans gezien om met de merkstift het behang onherstelbaar te beschadigen en heeft uw hond boefjes Pietvan de stoelpoot een echte kluif gemaakt. U bent verzekerd roept u nog tegen de verdrietige oppassers.....  Uw verzekeraar wijst de schade af omdat er sprake is van eigen schuld van de oppasser. Dat ligt overigens niet aan uw verzekeraar maar aan de rechtspraak. Eigen schuld leidt niet tot aansprakelijkheid waardoor de verzekering geen uitkeringsgrond kent. Want, zo stelt de rechtspraak, als oppasser dient u te weten dat het alleen laten van kinderen en dieren in een vreemde omgeving kan leiden tot vreemde gedragingen. Eigen schuld, dikke bult. Heel vervelend.

Natuurlijk voelt u zich moreel aansprakelijk en betaalt u de aangerichte schade uit eigen zak. Gelukkig is hiervoor een oplossing binnen uw aansprakelijkheids-verzekering. Voor € 13,50 per jaar kunt u deze verzekering voorzien van een "sterdekking" waardoor deze eigen schuld onbeperkt is verzekerd. De "sterdekking" verzekert naast uw kinderen en huisdieren ook een eventuele verhuurde vakantiewoning.               

klik hier  voor het maken van een afspraak                                                top


Quorim relatie aan het woord : 

GANT, AN AMERICAN DREAM 

Gant’s geschiedenis gaat terug tot het jaar 1914. Toen emigreerde een GANTberooide Bernard Gantmacher, een Russische kleermaker, samen met zijn kersverse vrouw, net als zovelen in die tijd naar Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden. Wonend op verschillende goedkope huurkamertjes in het textieldistrict van New York probeerde het jonge stel aan de kost te komen. Gelukkig vonden Bernard en zijn vrouw vrij snel werk in hun vak, maar Bernard realiseerde zich terdege dat zijn achternaam (Gantmacher) een struikelblok zou vormen in zijn carrière, omdat zijn nieuwe collega’s z’n naam niet konden uitspreken. Hij realiseerde zich dat hij zijn Russische verleden achter zich moest laten en een echte “Amerikaan” moest worden. Om te beginnen veranderde hij zijn naam in “Gant” dat, op z’n Engels uitgesproken, veel Amerikaanser klonk.

Toen in 1949 de beide zoons waren afgestudeerd en terug waren gekomen uit de tweede wereldoorlog, besloot hij om samen met hen “Gant Shirtmakers” op te richten en voortaan shirts op de markt te brengen onder eigen naam en met een eigen design. Dat bleek een goede zet, want “the American dream” werd werkelijkheid. Met vindingen als de “button down” en de “lockerloop” kreeg het Gant shirt een eigen plaats in de Amerikaanse markt. “Dressed, but also undressed” werd het motto, een kreet die wij nu als “casual” vertalen.

Maar in de jaren 60, toen de arbeidskosten in de States steeds meer stegen,
werden ze verplicht veel productie in het buitenland onder te brengen om de
concurrentie de baas te kunnen blijven. Dat betekende veel zwaardere managerstaken  waardoor ze steeds minder feeling met hun eigen vak van shirtmaker kregen. De zoons besloten het bedrijf te verkopen en ieder hun eigen weg te gaan, Marty werd accountant en Elliot ging marketing studeren.

Inmiddels had een Zweeds bedrijf, Pyramid A.B., de rechten van het Gant merk
verworven voor alle landen buiten de U.S.A. Van een onbekend merk werd Gant een bekend merk, en dat niet alleen in de Benelux maar ook in de andere Europese landen, in Australië, in Zuid-Afrika, in Zuid-Amerika, het Midden Oosten en zelfs in het Verre Oosten. Kortom, Gant werd buiten de States
groter dan in de States !  

Elliot Gant, de enige nog levende van de Gant dynastie is inmiddels professor in de marketing en verbonden aan de universiteit van Florida; op z’n oude leeftijd doceert hij nog steeds drie dagen in de week. “It keeps me alive”, zegt hij “and my marriage survives because I’m not in the way of Ina”(z’n vrouw). Hij volgt Gantnog steeds nauwlettend wat er met zijn merk gebeurt, komt af en toe in Nederland en noemt het team van Fashion Concept “my Dutch family”. Wat Elliot en zijn broer en vader hebben opgebouwd, wordt door Gant AB in Zweden en Fashion Concept b.v. in de Benelux verder uitgebouwd. Gant is veranderd van “uitsluitend” kledingmerk in een “lifestyle” merk. Er zijn Gant zonnebrillen en optische monturen, er is al een complete Gant mannenverzorgingslijn, er is een boys en baby collectie, er zijn Gant schoenen en Gant horloges. En sinds de zomer van 2004 is er ook Gant Woman,  een casual kledingcollectie voor vrouwen. Last-but-least is in het najaar van 2004 Gant Home geintroduceerd; een collectie van kwalitatief bed-, bad- en tafellinnen. En er wordt over nog veel meer gepraat, daar in Zweden..

In de herfst/winter van 2006 is de GANT-family compleet gemaakt met de introductie van GANT Girls. De GANT Girls collectie is sportief, speels en tegelijkertijd trouw aan de voor GANT kenmerkende Amerikaanse East-Coast Style.  De collectie combineert comfort en functionaliteit. De stijl is modern met een meisjesachtige twist die nog wel klassiek is.

The American dream is nog niet voorbij, hij gaat door, met nieuw elan en met nieuwe ideeën.GANT

Kijk voor meer informatie op:  www.gant.com 

                                                                                                            top


Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top