Advies op maat gemaakt

Wij hebben (bijna) altijd een passende oplossing.

Geachte lezer ,

De lange hypotheekrente in Nederland is en blijft aantrekkelijk laag. Een 30 jaar vaste rente is er momenteel al vanaf 4,3%!  Voor oudere woningbezitters zijn er nieuwe mogelijkheden om de overwaarde van het pand te benutten. Misschien is het voor u nu  ook zinvol hier eens extra aandacht aan te besteden. Verder leest u in deze nieuwsbrief onze mening over het al of niet handhaven van de WAO- hiaatverzekering.      

De Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) heeft onlangs  de mogelijkheid geboden om op hun site voertuigegevens te raadplegen. U kunt daarbij tevens kijken wanneer uw auto aan de beurt is voor de APK keuring. Weet u overigens wat de boete is voor het niet hebben van een geldig APK keuringsbewijs? 

Wellicht dat u voorjaars plannen heeft om uw woning of bedrijf  te voorzien van een zonnige  serre. Quorim relatie WIKO Serres  kan u daarbij van dienst zijn.  In deze nieuwsbrief wordt u uitgenodigd voor hun open dag op 28 maart bij hun bedrijf in Hengelo.  

Wij waarderen het zeer indien u bereid bent deze nieuwsbrief door te sturen naar uw bevriende relaties. U kunt  dat doen in de rechterkolom onder "informatie". 

Met vriendelijke groet,

Henk Smit.
 

Koppelingen naar de onderwerpen in deze Nieuwsbrief


De WAO- hiaatverzekering handhaven ?

Per 1 januari 2006 gaan naar verwachting de werknemersverzekeringen bij arbeidsongeschiktheid drastisch op de schop als de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) wordt ingevoerd. Een gevolg is dat het zogenaamde 'WAO-hiaat' vervalt. Uit het onlangs gesloten sociaal akkoord blijkt dat er in grote mate consensus is over de inhoud van deze wet. De parlementaire behandeling moet echter nog plaatsvinden. Pas dan is er zekerheid over de inhoud en de invoeringsdatum. Daarom is het niet verstandig WAO-hiaatverzekeringen op voorhand al te beëindigen. Voorkomen moet worden dat de op 1 januari 2004 zieke en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers, die nog een beroep kunnen doen op een (hogere) WAO-hiaat uitkering, niet meer verzekerd zijn. Voor collectieve contracten is bij tussentijdse beëindiging het uitlooprisico meestal niet gedekt. Gaat de WIA later in dan 1 januari 2006, bijvoorbeeld vanwege invoeringstechnische (on)mogelijkheden, dan zijn ook de werknemers die na 1 januari 2004 ziek zijn geworden niet meer verzekerd. Quorim raadt dan ook sterk aan eerst de definitieve wet en het tijdstip van invoering af te wachten. Bij het van kracht worden van de wet zal achteraf bepaald worden in welke mate er nog WAO-hiaatrisico is gelopen. Naar verwachting zullen alle verzekeraars de betaalde premies, voor zover daar geen uitkeringen tegenover kunnen staan, met terugwerkende kracht compenseren.  

Klik hier voor het maken van een afspraak.                                       top

De flexibele winterstop voor uw klassieker

Uw klassieker is het waard goed verzekerd te zijn. Iedere klassieker verlangt een aparte benadering met een bijpassende premie. Quorim biedt u een klassiekerverzekering die uniek te noemen is. Daar waar de meeste verzekeraars werken met een zomer- of wintertijd regeling,  kent  Quorim een polis met een flexibele winterstop. U kunt uwverzekering stopzetten met een minimum periode van drie en een maximum periode van 5 maanden. U premievoordeel hierbij bedraagt 5% per maand. De dekking gaat altijd weer in op 1 april van ieder jaar of zoveel eerder als uw auto aangemeld wordt. Tijdens deze flexibele seizoenstop is uw auto  wel verzekerd voor brand en diefstal.  De premie is van diverse factoren afhankelijk. De leeftijd van de auto is belangrijk maar ook het aantal kilometers dat u per jaar rijdt.  Voor een auto ouder dan 24 jaar betaalt u een WA premie vanaf Euro 41,-- per jaar (exclusief assurantiebelasting en poliskosten). Vanzelf-sprekend gaat het hierbij altijd over een auto die hobbymatig als tweede auto wordt gebruikt. Ook voor bijzondere auto's die qua leeftijd nog niet in aanmerking komen maar die toch ook weer geen dagelijkse auto's zijn, heeft Quorim een bijzondere polis. Let u er wel op dat uw auto op tijd wordt getaxeerd? Een taxatierapport kent een geldigheids-duur van 3 jaar.  Een verlopen taxatie kan vervelende gevolgen bij schade hebben.Wij schakelen voor u met plezier een met ons samenwerkende taxateur in.           

Klik hier voor het aanvragen van meer informatie                              top

Het benutten van de overwaarde

Veel gepensioneerde huizenbezitters kampen met hetzelfde probleem: het huis is (bijna) afbetaald en flink in waarde gestegen. De overwaarde vertegenwoordigt een flink kapitaal, maar hoe kan dat worden vrijgemaakt? Een overwaardehypotheek op hogere leeftijd is voor velen geen aantrekkelijke gedachte. Maar er is nu een hypotheekvorm die de mogelijkheid biedt om op verantwoorde wijze financiële middelen vrij te maken door de hypotheek te koppelen aan een gegarandeerde direct ingaande lijfrente.  Allereerst wordt de bestaande hypotheekschuld, inclusief de oversluitkosten, afgelost uit de nieuwe hypotheek. Het geldbedrag dat overblijft krijgt twee bestemmingen. Een deel wordt gestort in een direct ingaande lijfrente die maandelijks een gegarandeerd bedrag uitkeert. Dit bedrag is bestemd voor de betaling van de rentelasten van de nieuwe hypotheek. Het andere deel- het overwaardebedrag- krijgt de huizenbezitter netto in handen en is vrij te besteden.  De maandlasten zijn zo perfect geregeld en uw inkomenspositie gaat er (sterk) op vooruit.       

Klik hier voor het maken van een afspraak                                          top


Voertuiggegevens online raadplegen

De RDW registreert APK-keuringsdata en andere gegevens van voertuigen. Op www.rdw.nl  kunt u sinds kort  van in Nederland gekentekende voertuigen de APK-datum opvragen. Op deze datum vervalt de geldigheid van de APK-keuring. Als uw voertuig keuringsplichtig is, moet deze vóór de APK-vervaldatum goedgekeurd worden. Ook kunt u op deze pagina een aantal technische gegevens van het voertuig opvragen, zoals het merk, de kleur en de datum van de eerste toelating. Deze gegevens geven op geen enkele wijze inzicht in wie de eigenaar van het voertuig is. Persoonsgegevens worden alleen aan autoriteiten en belanghebbenden verstrekt die hier binnen wettelijk vastgestelde kaders recht op hebben. U kunt de voertuiggegevens online raadplegen door het kenteken in te voeren en op "zoeken" te klikken. De RDW controleert steekproefsgewijs zo'n drie procent van de auto's die een APK-keuring ondergaat. Het niet hebben van een geldig APK keuringsbewijs kost u Euro 95,--.  Onverzekerd rijden kost u overigens Euro 320,-- !

                                                                                                      top

Quorim Relatie: WIKO Serres

Luisteren, meedenken en uitvoeren.

Wat een serre bij uw woning kan doen is moeilijk te beschrijven, u moet het  ervaren. Zo'n 'glazenaanbouw' levert een sfeervolle, extra, lichte leefruimte op die prima te condtioneren is. Een comfortabele kamer waar u ontspannen de krant kunt lezen en vele kopjes koffie zult drinken. Serres zijn er in vele maten en vormen. WIKO Serres adviseert u bij de vorm, afmeting en het materiaal gebruik.   De mogelijkheden in stijl, afmeting en uitvoering zijn  nagenoeg onbeperkt. Modern en vooruitstrevend, traditioneel of klassiek. De Nederlandse Dikke van Dalen beschrijft 'serre' als 'grote broeikas' maar dat is gelukkig verleden tijd.  Door toepassing van moderne, goed geïsoleerde materialen is uw serre prima te conditioneren zodat u het hele jaar door kunt genieten van ruimte, licht en rust.

WIKO Serres is al vele jaren actief op de glas-, kunststof- en aluminiummarkt en kent als geen ander de mogelijkheden van deze duurzame materialen. Door een intensieve samenwerking met diverse producenten, is WIKO in staat u een deskundig en passend advies te geven. Van het ontwerp tot  en met de plaatsing. Dat is wel zo prettig!  Veiligheid, duurzaamheid en betrouw-baarheid staan bij hen hoog in het vaandel. Alle producten voldoen aan de strenge  Europese normen. Met WIKO heeft u een betrouwbare partner waar u als klant altijd centraal staat.

Op 28 maart houdt WIKO een opendag in haar nieuwe pand in Hengelo. U bent van harte uitgenodigd!   

Slachthuisweg 46  Hengelo
Telefoon:  074-2505146 
E-mail    : info@wikoserres.nl
                                                                                                      top

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top