In iedere markt thuis

Het is ons niet snel te gek.

Geachte lezer ,

De eerste weken van het jaar werd Nederland tot twee keer toe getroffen door een flinke storm. Verzekeraars, adviseurs en herstelbedrijven hadden hun handen vol bij het verwerken van de vele meldingen. Over de totale schade en uw polisdekking leest u deze maand meer.

De toezegging van het kabinet om de IVA- uitkering aan te passen wordt met terugwerkende kracht doorgevoerd. Voor de mensen in deze groep is dat een sterke verbetering ten opzichte van de WAO. Wij hebben deze wijziging en andere belangrijke punten voor u op een rijtje gezet.      

Na jaren procederen is er eindelijk een schikking getroffen met Dexia Bank en de Duisenberg regeling verbindend verklaard. Nog veel mensen ondervinden problemen met de schriftelijke afwikkeling hiervan. Ook hiervoor kunt u een beroep doen op ons kantoor.    

Voor het bemiddelen en adviseren in verzekeringen is een vergunning van de AFM noodzakelijk. Dit geldt ook voor bedrijven die dit als service er bij doen. U zult in deze nieuwsbrief lezen dat dit vervelende gevolgen kan hebben.  

Konkrea is de Quorim relatie die deze maand aan u wordt voorgesteld in onze vaste klantenrubriek.       

Met vriendelijke groet,
Henk Smit.

 Koppelingen naar de onderwerpen in deze Nieuwsbrief:


Storm in Nederland

Het Verbond van Verzekeraars schat de verzekerde schade aan gebouwen als gevolg van de storm, die op 18 januari over Nederland raasde, op 160 miljoen euro. Vooral Noord-Holland en de noordelijke provincies zijn getroffen. Hier bedraagt de totale schade naar verwachting 60 respectievelijk 20 miljoen euro. De schade is flink hoger dan de schade van 15 miljoen euro die de storm op 11 januari heeft aangericht. De schade van de vorige zware storm in 2002 bedroeg 100 miljoen euro.

Verzekeraars en adviseurs hebben alle zeilen moeten bijzetten om de klanten te helpen en de schade zo snel mogelijk te inventariseren en te herstellen. De stormschade is in de regel gedekt door de opstal- en/of inboedelverzekering. Schade aan de auto wordt vergoed als u hiervoor verzekerd bent.

Niet alle stormschade is zondermeer verzekerd op uw polis. Zo zijn de herstelkosten van uw tuin en goederen buiten het huis uitgesloten van de dekking. Zaken die verbonden zijn aan de woning (zoals terreinafscheidingen) zijn wel verzekerd.

Voor woonhuisverzekeringen geldt een eigen risico voor schades als gevolg van storm. Dit eigen risico bedraagt bij de meeste verzekeraars voor particulieren 2 o/oo van de verzekerde herbouwwaarde met een minimum van ca. 225 euro,- en een maximum van ca.  500,- euro. De pakketpolis van Quorim kent een eigen risico van 100, - euro met een All Risk dekking. Hiermee bent u verzekerd van een uitstekend verzekeringsproduct met veel voordelen. Indien u interesse heeft in deze unieke pakketverzekering, verzoeken wij u vriendelijk contactmet ons op te nemen. Wij zullen dan zorgen voor een vrijblijvende offerte. 

Voor bedrijfsgebouwen is een afwijkend eigen risico van toepassing. Hier dient men rekening te houden met een eigen risico van 2o/oo van het verzekerde bedrag met een minimum van ca. 250 euro  en een maximum van ca. 1.250,- euro. Als het gebouw een particuliere hoofdbestemming heeft geldt het particuliere eigen risico.  

Klik hier voor het maken van een afspraak                                           top


Zorg informatie 

Verhoging van de IVA uitkering

Het kabinet heeft toegezegd dat mensen die volgens de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) volledig en duurzaam arbeidsongeschikt zijn, een hogere IVA-uitkering krijgen.
lees meer

U kunt weer eigen risicodrager worden

Sinds 1 januari is de WAO vervangen door de WIA (Wet Werk en Inkomen naar arbeidsvermogen). Het gevolg hiervan is dat alle werkgevers vanaf 1 juli 2007 weer eigen risicodrager kunnen worden voor de WGA. U kunt er dus voor kiezen om het risico niet bij het UWV onder te brengen, maar bij een verzekerings-maatschappij. Dan betaalt u in plaats van een gedifferentieerde WGA- premie aan het UWV een vaste premie aan een verzekeraar die in veel gevallen een stuk lager is.
lees meer  

Wet Verbetering Poortwachter

Wat houdt deze wet ook alweer precies in?   In de Wet verbetering poortwachter is geregeld wat werknemers en werkgevers moeten doen om te bevorderen dat langdurig zieke werknemers zo snel mogelijk weer aan de slag gaan. Het niet voldoen aan deze wet kan vervelende gevolgen hebben. Dit geldt voor de werkgever maar zeker ook voor de werknemer.  Op de volgende pagina volgt een korte opsomming met de belangrijkste punten.
lees meer

Klik hier voor het maken van een afspraak                                           top


Schikking met Dexia Bank

Het Gerechtshof Amsterdam heeft op 25 januari 2007 de Duisenberg-Regeling verbindend verklaard. In de ogen van de stichting Leaseverlies, de Consumentenbond en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft Legio Lease (nu eigendom van Dexia Bank) zich schuldig gemaakt aan misleiding bij het verkopen van aandelen-leaseproducten. Door de schikking wordt een deel van de geleden schade vergoed.

De belangenorganisaties (de Stichting Leaseverlies, de Stichting Eegalease, de Consumentenbond en de Vereniging van Effectenbezitters) en Dexia bestuderen de uitspraak van het Hof. Verwacht wordt dat er op korte termijn meer duidelijkheid is. Door middel van advertenties en persoonlijke brieven worden de betrokken cliënten nader geïnformeerd.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht op de volgende internetsites:

Ondanks het feit dat ons kantoor nooit dergelijke producten heeft geadviseerd, kunt u voor eventuele  ondersteuning wel een beroep doen op ons kantoor.


Klik hier voor het maken van een afspraak                                           top

Forse boetes dreigen voor autodealers

Sinds 1 januari 2007 is er een nieuwe wet voor financieel dienstverleners en andere financiële ondernemingen, de Wet op het financieel toezicht (Wft). Door de Wft moeten financieel dienstverleners een vergunning hebben. Op de website van de AFM (Autoriteit Financiële Markten)  staan lijsten waarin u kunt zien of een financieel dienstverlener een vergunning heeft aangevraagd. En of een dienstverlener al een vergunning heeft gekregen.

“Autodealers zonder WFD-vergunning, die louter uit oogpunt van service degegevens van een verkochte auto doorbellen naar de tussenpersoon van een klant, zijn feitelijk bezig met bemiddeling en moeten erop rekenen dat ze daarvoor fors worden beboet”, aldus de AFM. “Op basis van die gegevens wordt immers een nieuwe overeenkomst gemaakt. ” De boete bedraagt € 4.300,-  per overtreding en geldt ook voor tussenpersonen en verzekeraars die hieraan meewerken.

Klik hier voor het maken van een afspraak of meer informatie                top

Quorim relatie aan het woord: Konkrea

Konkrea is geboren.

Een keer in de vroege ochtend was mijn idee geboren. Ik werkte al een tijdje bij een uitzendbureau en had veel ervaring met het omgaan en het organiseren van werk voor divers personeel. Vooral bouwvaklui waren zeer geliefd bij onze klanten. Regelmatig kreeg ik ook mensen te spreken die een bouw- of opknap karwei te doen hadden, maar moeilijk een bedrijf hiervoor konden vinden, die graag en betaalbaar hun plannen kon verwezenlijken. Zo probeerde zelf personeel te regelen en met eigen krachten hun bouwplannen te organiseren. Ik dacht dat het anders kon. Ik wist dat ik een bedrijf kon starten die in deze behoefte kon voorzien.
Nu zijn wij net 5 maanden actief en ik ontdek dat we graag worden uitgenodigd om een offerte uit te brengen. Soms gaat het om een nieuwbouwwoning, een andere keer een bestaande woning in een nieuw jasje steken of verbeteren.
Wij dragen zorg voor uw nieuwbouw, verbouwing of aanpassing met efficiënte vakbekwame Poolse vakmannen. Daarnaast leveren wij niet alleen bouw- en afwerkings materialen, maar ook keukens, op maat gemaakt meubilair, kantoormeubilair, ramen, deuren en kozijnen. Zelfs voor een nieuw en origineel ontwerp van uw interieur kunt u bij ons terecht. Hiervoor hebben we contacten zowel met Nederlandse als Poolse binnenhuisarchitecten.

Door middel van ons zusterbedrijf in Polen hebben we een brede keuze van rechtstreekse inkoopkanalen bij diverse fabrieken.
Onze klanten behalen voordeel op veel vlakken; namelijk op de snelheid waarmee wij ze van dienst kunnen zijn, de vakkundigheid van ons personeel, de prijs en het totale aanbod de te bieden diensten en producten.
Wij geven garantie voor onze diensten en zijn behoorlijk flexibel. Kwaliteit staat bij ons voorop en wij geven net dat extraatje meer.
Soms kijkend naar een of ander “bouwmetamorfoseprogramma” denk ik: zoiets wil ik mensen ook kunnen bieden. En binnen hun bereik.

Tot gauw.

Gregor Konarski
www.konkrea.nl 

                                                                                 
                                                                                                        top

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top