Voor alles een oplossing

Wij denken in maatwerk.

Geachte lezer ,

Ook in het nieuwe jaar zullen wij u met onze nieuwsbrief informeren over actuele zaken in de wereld van de financiële dienstverlening. Hiermee lopen wij al vast vooruit op eisen die de wetgever aan onze bedrijfstak gaat stellen. Dit is onder andere geregeld in de Wet Financiële Dienstverlening waar u in deze nieuwsbrief meer over kunt lezen.

Verder staan wij in deze nieuwsbrief stil bij het verzorgen van uw wensen bij overlijden. Zo kunt u kosteloos uw wensen laten toetsen en vastleggen door gebruik te maken van een Scenarium. Uw uitvaartverzekering kunt u nu ook bij ons bedrijf on-line berekenen en afsluiten. 

"Het Betere Boerenbed" is deze maand aan het woord in onze vaste relatie rubriek.  Zij biedt een meer dan unieke vakantie mogelijkheid in Nederland. Vanzelfsprekend kunt u uw reisverzekering hiervoor bij ons bedrijf via deze nieuwsbrief regelt.    

Met vriendelijke groet,

Henk Smit.
 

Koppelingen naar de onderwerpen in deze Nieuwsbrief


De Wet Financiële Dienstverlening

Het is u waarschijnlijk niet ontgaan dat de financiële sector al enige tijd bezig is met de hervorming van het financiële toezicht. Deze hervorming komt voort uit de ontwikkeling die de afgelopen tien jaar op de markt heeft plaatsgevonden, namelijk de grotere samenhang tussen de verschillende financiële instellingen en producten. Er zijn namelijk nogal wat tussenpersonen en aanbieders actief in Nederland. Uiteindelijk zal deze hervorming leiden tot de Wet op het financieel toezicht. Voordat het zover is, zal de Wet Financiële Dienstverlening (WFD)worden ingevoerd. Met deze wet zal het gedragstoezicht op de gehele financiële sector worden vastgelegd. Dit biedt helderheid en structuur voor de markt en toezichthouder. De Wfd is bedoeld om het vertrouwen te waarborgen. Dat is helaas geen overbodige luxe. Het vertrouwen van consumenten in de financiële sector heeft de afgelopen jaren enkele deuken opgelopen door verschillende affaires (Vie d‘Or, Plentium , aandelenlease en struisvogelfondsen). Daarbij zijn zowel aanbieders als tussenpersonen betrokken. Met de eisen die de WFD stelt aan deskundigheid, betrouwbaarheid en transparantie wordt van de financiële dienstverlener   een minimaal kwaliteitsniveau verlangd. Tevens komt er een grotere markttransparantie (informatieverstrekking). Deze bevordert de concurrentie en de marktwerking binnen de sector. Producten en diensten kunnen dan beter met elkaar vergeleken  worden. De verzekeringssector heeft zich zeer constructief opgesteld. Ons kantoor volgt de voorstellen nauwkeurig en zal bij de invoering van de wet voldoen aan deze nieuwe regelgeving.        

Klik hier voor het maken van een afspraak.                                       top


De deur op slot

Overkomt het u ook wel eens?  U gaat een kennis ophalen en na het aanbellen duurt het een "eeuwigheid" voordat de deur wordt geopend. U hoort achter de deur een hoop gemopper. Niemand weet  waar de sleutel ligt?  Nadat de sleutel uiteindelijk gevonden is, worden er minimaal twee sloten (vaak niet eens met dezelfde sleutel) geopend. Inbraakpreventief is het zeker en uw inbraakverzekeraar is blij met u. Bij u komen ze er niet zo maar in, dat is een feit. Maar bij u komen ze er ook niet zo maar uit! Wat gebeurt er als er brand uitbreekt en de woning is vol met rook? Weet u in paniek de sleutel(s) dan wel te vinden? Dubbele sloten en rolluiken maken het voor u en uw gezin haast onmogelijk om het pand te verlaten......  Wij adviseren u de sleutels op de deur te laten zitten en de deur eventueel te voorzien van een "kierhouder". Zorg er voor dat u niet een gevangene wordt van uw eigen woning.            

Klik hier voor het maken van een afspraak.                                        top


Een uitvaartverzekering in natura 

Een uitvaart is niet iets om elke dag aan te denken. Maar toch wilt u de zekerheid dat uw afscheid geregeld is en het allemaal goed komt zodat er, naast alle verdriet, geen onduidelijkheid is over uw persoonlijke wensen tijdens het afscheid. Of zorgen om de kosten. Een uitvaart kost al snel 7.000 euro. Om niet geconfronteerd te worden met vervelende rekeningen kan het verstandig zijn om uw uitvaart in natura te laten verzorgen. Quorim adviseert een uitvaartverzekering van Monuta die u in de rechterkolom van deze nieuwsbrief kunt  berekenen en afsluiten. U kiest hiermee voor een toonaangevende  uitvaartverzorger en -verzekeraar. Zo verzorgt Monuta o.a. de uitvaart van leden van het Koninklijk Huis. De Uitgebreide Uitvaartverzekering is de meest uitgebreide verzekering van Monuta. Uw uitvaart is volledig geregeld, ongeacht de waarde daarvan op het moment van uitvoeren. 

Klik hier voor het maken van een afspraak                                          top


Scenarium

Tegenwoordig hebben veel mensen een testament en een donorcodicil. Wat dat betreft is alles keurig van te voren geregeld. Maar toch, als iemand overlijdt, weten de nabestaanden vaak niet of ze een begrafenis of een crematie moeten regelen. En dat zijn niet de enige vragen die naar boven komen. U kunt dat voorkomen, door een Scenarium op te laten maken. Dat is een soort draaiboek waarin u hebt aangegeven hoe uw uitvaart moet worden uitgevoerd. Een kopie van uw Scenarium staat geregistreerd bij Monuta, zodat uw nabestaanden en de uitvaartverzorger er op het moment van overlijden onmiddellijk over kunnen beschikken. Het is een verzoek aan uw nabestaanden om uw wensen te respecteren en uit te voeren. Het officiële Scenarium krijgt u in een map toegestuurd, die u bewaart bij uw verzekeringspapieren. Tevens doet Monuta een controle of uw wensen (juridisch) uitvoerbaar zijn. Een Scenarium is geheel gratis en u bent verder niets verplicht. 

U kunt het registratieformulier opvragen of invullen via internet : www.scenarium.nl . Vanzelfsprekend mag u hiervoor ook contact opnemen met ons kantoor.

 Klik hier voor het maken van een afspraak.                                          top


Quorim Relatie: Het Betere Boerenbed

Bewust bijzonder vakantie vieren in het natuurlijke ritme van het buitenleven. Exclusief rond de mooiste landgoederen en natuurgebieden die Nederland rijk is. Vanuit de wereld waarin de dingen moeten, ben je op een plek terechtgekomen waar niets moet en alles mag.

Het Betere Boerenbed is bestemd voor iedereen die zoekt naar kwaliteit en kleinschaligheid. Beleving en ervaring; verweg van 'massa en plastic pret' . Een Betere BoerenBed Tent is ongekend ruim en comfortabel met een bijzondere inrichting die herinnert aan het eerlijke landleven van vroeger dagen. Het Betere BoerenBed is alleen te vinden op werkende agrarische bedrijven waar de boer en boerin een gedreven en betrokken rol spelen bij het wel en wee van het landelijk gebied.      

Een Betere BoerenBed Boerderij is altijd gevestigd op, rond of in de onmiddellijke omgeving van een natuurgebied of landgoed van de Vereniging van Natuurmonumenten of een van de andere organisaties voor natuurbeheer. Iedere boerderij heeft een landwinkel waarin de dagelijkse (en minder dagelijkse) boodschappen te koop zijn. De levensmiddelen zijn, waar mogelijk, van het eigen bedrijf of uit de regio. Een paar keer per week wordt de broodoven opgestookt en kan er brood, broodjes of ander boeren-lekkers gebakken worden.

Het Betere Boerenbed; de meest bijzondere vakantie van Nederland.   

Voor boekingen of informatie:                                                                         telefoon: 030-2393040  internet: www.boerenbed.nl  

                                                                                                       top

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top