Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

Geachte lezer ,

Ondernemen is weten: kennis is macht. Dat is een straffe uitspraak, maar wel waar. Wie zichzelf tijdig informeert over komende ontwikkelingen kan ook tijdig met passende maatregelen komen. Neem nu de zorgmarkt. Nieuwe regels voor WAO en ziektekosten komen er aan. U hoeft zich geen zorgen te maken. Quorim houdt alle ontwikkelingen en beslissingen nauwkeurig bij zodat wij straks de antwoorden hebben op alle vragen die bij u ontstaan.    

Van alle consumenten zegt 85% zijn verzekeringszaken te willen regelen op het internet vanwege het gemak, de bereikbaarheid en de snelheid. Quorim vult  deze wens in met een aantal verzekeringsvormen op onze site. Maak nu gebruik van onze actie waardoor u 3 maanden gratis verzekerd bent op onze doorlopende reisverzekering. Wij zetten deze ontwikkeling de komende periode verder voort zodat u hiervan meer gebruik kunt maken. Zelf verzekerd bij Quorim !

Deze maand is Quorim relatie Kantoor Harrie Nijssen aan het woord in onze vaste rubriek. Zijn kantoor geeft u de gewenste scherpte in uw administratie en laat u door de bomen het bos weer zien.

De komende twee maanden zal de nieuwsbrief i.v.m. de zomervakanties niet verschijnen. De volgende nieuwsbrief ontvangt u in september. Ik wens u een hele prettige vakantie!

Met vriendelijke groet,

Henk Smit.
 

Koppelingen naar de onderwerpen in deze Nieuwsbrief


WIA gooit WAO op zijn kop

Mensen zoveel mogelijk aan het werk houden, dat is het uitgangspunt van de nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering WIA.

Inhoud WIA in het kort

De WIA onderscheidt arbeidsongeschiktheid in drie categorieën:

1. de overheid draagt vanaf 1 januari 2006 zorg voor de uitkeringen aan volledige en duurzame arbeidsongeschikten. Deze uitkeringen worden verstrekt door de publieke uitkeringsinstantie UWV op grond van de Regeling inkomensvoorziening volledig arbeidsongeschikten (IVA).

2. Werkgevers worden verantwoordelijk voor de gedeeltelijke arbeidsongeschikten. Hiervoor kunnen zij zich verzekeren bij het UWV, bij commerciële verzekeraars of het risico zelf dragen. Voor gedeeltelijke arbeidsongeschikten geldt de Regeling werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA).

3. De derde categorie bestaat uit werknemers, die minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn. Zij blijven zoveel mogelijk in dienst van de werkgever en vallen niet  onder de WGA. Zij krijgen geen uitkering.  

Deze Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen is dus de vervanger van de WAO. De bedoeling is dat deze wet op 1 januari van kracht wordt. U leest het goed, het is de bedoeling want er is nogal wat weerstand. De politiek wil graag hervormen en legt de druk op de doorvoering. De WAO discussie loopt immers al vanaf 1987. De PVDA wil de wet helemaal niet en de VVD voorziet problemen bij de uitvoerbaarheid op korte termijn. Om maar eens twee partijen te noemen. Het kan zijn dat minister De Geus nog wat water bij de wijn doet en bijvoorbeeld het eigen risico dragen uitstelt. Op 13 juni is er een plenair debat in de 2e kamer. Wij houden u op de hoogte!      

Klik hier voor het maken van een afspraak.                                        top

Doorlopende Reisverzekering 

U kunt deze maand bij Quorim een doorlopende reisverzekering sluiten. Als u nu kiest voor onze doorlopende reisverzekering dan kunt profiteren van het bijzondere tijdelijke aanbod: 3 maanden gratis verzekerd.

U bepaalt zelf wat u verzekert. De standaard dekking kunt u met modules uitbreiden. Zo maakt u uw eigen doorlopende reisverzekering op maat. Wat u niet nodig heeft hoeft u ook niet te betalen. Bovendien kunt u uit twee verzekeringsgebieden kiezen, wereld of Europa. Minder ver weg betekent natuurlijk ook minder premie betalen.

Aantrekkelijk zijn de modules Annulering en Garantie Annulering. De kosten van afbreking of annulering van al uw geboekte reizen worden vergoed.Met Garantie Annulering wordt zelfs de hele reissom vergoedt, ook als u maar een gedeelte van uw vakantie mist.  Als u een boot, caravan of kampeerauto bezit, kies dan voor de module Nederlanddekking recreatie object. U heeft dan in Nederland dezelfde dekking als in het buitenland op het moment dat u spontaan besluit met uw eigen boot, caravan of kampeerauto er een weekendje op uit te gaan.  Reuze handig als u van een niet vooraf geboekte (en dus aantoonbare) vakantie in eigen land wilt genieten.

U bent slechts één klik verwijderd van uw voordelige doorlopende reisverzekering:  klik hier voor uw doorlopende reisverzekering.

                                                                                                     top

Zorg voor uw nabestaanden                                                   

In veel gevallen denkt men dat de nabestaanden in het geval van overlijden verzorgd achterblijven. Men sluit een verzekering bij de hypotheek, de pensioenregeling van de werkgever voorziet in een nabestaandenuitkering en de overheid voert de Algemene nabestaandenwet uit. Toch is het inkomen voor de nabestaanden in de praktijk vaak onvoldoende geregeld. Dat heeft de volgende oorzaken:

  • De hypotheek is voor een groot deel aflossingsvrij. Het risico van overlijden is slechts afgedekt voor het af te lossen gedeelte.
  • Door pensioenbreuk is het verzekerde nabestaandenpensioen lager dan men verwacht.
  • Op de Algemene nabestaandenwet wordt gekort als de achterblijvende partner geen kinderen onderhoudt, of zelf inkomen heeft. In sommige gevallen leidt dit tot financiële ellende. De partner moet het huis verkopen en het besteedbare inkomen schiet omlaag.

Met een aanvullende risicoverzekering voorkomt u deze problemen.

Deze verzekering keert uit bij overlijden waardoor de nabestaanden goed verzorgd achterblijven. Wij werken samen met partijen die het qua tarief en voorwaarden voor u het meest gunstige bieden. De dekking van de polis is namelijk eenvoudig van opzet: bij overlijden moet er worden uitgekeerd. Waarom dan meer betalen?  Om zekerheid te krijgen over de eigen situatie is een eenvoudige check voldoende. Het doorrekenen van dit scenario is niet zo ingewikkeld. Neem contact met ons op en blijf niet in onzekerheid.

 Klik hier voor het maken van een afspraak                                        top

SCM alarm op uw auto

Eindelijk is het zover, de garage heeft gebeld en u kunt uw nieuwe auto ophalen. U krijgt het kenteken en de meldcode telefonisch door zodat u de auto kunt verzekeren. Uw adviseur vraagt of er alarm op de auto zit...... U dacht van wel. Prima hoort u aan de andere kant van de lijn, het dient wel een SCM klasse 3 alarm te zijn. In uw blijdschap roept u dat dit vast in orde is en u gaat uw auto halen. Tot overmaat van ramp wordt uw auto gestolen en nu blijkt dat er geen SCM alarm maar een fabrieksalarm in zit. Geen dekking is het gevolg.   

Sinds begin 2002 is de SCM begonnen met de certificering van  voertuigvolgsystemen. Met deze systemen is het mogelijk om een gestolen voertuig na de diefstal te traceren. Een klasse 4 of 5 systeem is altijd een combinatie van een klasse 1,2 of 3 systeem en een voertuigvolgsysteem. Het verschil tussen klasse 4 en 5 is dat bij een klasse 5 systeem het voertuigvolgsysteem wordt geactiveerd als het alarm afgaat. Bij een klasse 4 systeem is dat niet het geval. Het voertuigvolgsysteem wordt bij klasse 4 systemen geactiveerd door een bewegingsensor of na een diefstalmelding van de eigenaar. Dit resulteert in de volgende klassenindeling:

  • SCM Klasse 1 + Voertuigvolgsysteem= klasse 4
  • SCM Klasse 3 + Voertuigvolgsysteem dat niet geactiveerd wordt door het  klasse 3 alarm= klasse 4
  • SCM Klasse 3 + Voertuigvolgsysteem dat geactiveerd wordt door het klasse 3 alarm = klasse 5

Quorim werkt samen met verzekeraars die ook akkoord gaan met een fabrieksalarm dat voldoet aan de specificaties van het SCM alarm. U bespaart hiermee een hoop onkosten.  

Klik hier voor het maken van een afspraak                                         top

Quorim Relatie aan het woord: Kantoor Harrie Nijssen

Administratie is belangrijk voor een bedrijf. Zo komt vast te liggen, wat er is gebeurd. Voor een bedrijf is administratie ook hét middel om verantwoording af te leggen aan zichzelf, de aandeelhouders, de fiscus, de banken. Volgens directeur Harrie Nijssen is administratie vooral ook de basis voor een goed inzicht om te komen tot beslissingen over de toekomst. Het is de kracht van Kantoor Harrie Nijssen dat men niet alleen in staat is snel en helder administratie te voeren, maar vooral ook dat men daarna door de cijfers héén kan kijken en advies kan geven.

Advies is meerwaarde
Het geven van deskundig advies is altijd al een meerwaarde van Kantoor Harrie Nijssen. Steeds vaker blijkt dat de klantmanager bij Kantoor Harrie Nijssen adviseur  wordt op velerlei terrein. Deze groeiende behoefte aan advies op vooral bedrijfseconomisch, juridisch en fiscaal advies heeft geleid tot specifieke dienstverlening, naast het administratieve werk.

Actualiteit basis van kwaliteit
Advies moet gebaseerd zijn op zo actueel mogelijke cijfers, zo vindt Harrie Nijssen. Daarom heeft hij er ook een credo van gemaakt, cijfers voor zijn klanten snelop tafel te krijgen. Harrie Nijssen:” Snelheid is onze kracht. Onze klanten krijgen per maand prompt een rapportage met omzetten en resultaten. Jaarcijfers zijn binnen enkele weken beschikbaar. Salarisadministraties die wij voeren zijn compleet en up to date. Wij werken bovendien met vooraf vastgelegde tarieven. Een ondernemer wil nu eenmaal graag vooraf zijn kosten kennen”.

Compleet dienstenpakket
"Met een compleet pakket zorg je ervoor, dat de klant met zo weinig mogelijk verschillende mensen te maken krijgt. Eén vertrouwde adviseur, die ook verantwoordelijk is voor het cijferwerk. Wij kunnen salarisadministraties voeren, jaarrekeningen samenstellen en financiële administratie voeren”. Aldus Harrie Nijssen. Wat dat betreft weten klanten zich op alle gebieden omringd door bekwame adviseurs die als ondernemer meedenken en die zich goed realiseren, hoe ver de financiële polsstok van een ondernemer reikt.


Kantoor Harrie Nijssen Feiten & Cijfers
De Ronde 4, 5683 CZ Best
Tel. 0499-396983
Fax: 0499-397476
info@harrienijssen.nl  
www.harrienijssen.nl

                                                                                                      top

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top