Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

Geachte lezer ,

Nu de hypotheekrente weer van de bodem los komt, is er veel aandacht voor dit onderwerp. Wanneer zet ik mijn variabele rente vast en voor hoe lang? Welke keuze is in mijn situatie  verstandig?  Deze maand pakken we dit onderwerp voor u op.

De WIA is echt heel anders dan de WAO.  Individuele oplossingen waren er tot voor kort nog niet. Wij zijn blij dat wij u hiermee vanaf deze maand van dienst kunnen zijn! Vergeet niet dat de overheid niet meer voor u zorgt! Regel het daarom deze maandzelf nog!

"Wie eist bewijst" is een bekende spreuk in verzekeringsland. U kunt een deel hiermee ondervangen door uw bijzondere bezittingen te laten taxeren. Lees en beoordeel of dit ook voor u wenselijk is. En mocht alles nou toch tegen zitten, maak dan gebruik van uw rechtsbijstandverzekering.  Bij Quorim kunt u hiervoor online de premie berekenen  en de polis direct aanvragen.     

Ieder maandagavond is bij Talpa  Expeditie Robinson Titaan Jennifer te zien. Zij is de Quorim relatie die deze maand in de schijnwerpers staat.  

Met vriendelijke groet,

Henk Smit.
 

Koppelingen naar de onderwerpen in deze Nieuwsbrief


Leuk woord voor galgje: Hypotheekrenteaftrek.

De hypotheek staat de laatste tijd weer flink in de belangstelling. De rente is historisch laag, waardoor veel mensen hun hypotheek inruilen voor een nieuwe goedkopere. De afgelopen weken is de rente aan het stijgen, maar nog steeds is er veel interesse voor dit onderwerp. Ons kantoor wordt in ieder geval veel geraadpleegd. Onze onderhandelingspositie stelt ons dan ook in staat scherpe aanbiedingen te doen.

De politiek heeft ook belangstelling voor de hypotheek, getuige het zogenaamdeH-woord, dat weer opduikt in de pers. De verkiezingen komen eraan, dus in Den Haag vallen ze weer over elkaar heen om de aftrekbaarheid van de hypotheekrente aan de kaak te stellen. Kamerlid Dezentjé Hamming heeft onlangs op een rijtje gezet wat de effecten zullen zijn als de aftrek van hypotheekrente wordt afgeschaft. Zij vindt het helemaal niet nodig om aan de aftrek te tornen, zegt ze. Bovendien is het fiscale voordeel al behoorlijk beperkt door de Bijleenregeling en de maximale looptijd van 30 jaar.

Waar mevrouw Hamming voor waarschuwt is dat de huizen sterk in waarde zullen dalen, met alle gevolgen van dien. Ze spreekt over een kapitaalvernietiging van € 70 miljard. Bovendien zullen veel beroepsgroepen nadelen ondervinden van de afschaffing, denk maar aan klusjesmannen en tuinmannen. Maar het belangrijkste is toch wel dat er geen enkele financiële noodzaak is om het belastingvoordeel af te schaffen. In 2004 kostte de hypotheekrente aftrek de overheid 11 miljard euro. Daar staan inkomsten tegenover (zoals de btw die de klusjesman en de tuinman in rekening brengt, en de overdrachtsbelasting) van € 8 miljard. Het kostte de schatkist dus slechts € 3 miljard. En bedenk dit dan ook eens: aan huursubsidie is door de overheid in 2004 gemiddeld per huishouden € 1.675 uitbetaald. Terwijl de hypotheekrenteaftrek gemiddeld per huishouden slechts € 922 oplevert! Wat pakken we het eerst aan, zou je bijna zeggen.

Heeft u vragen over uw hypotheek?  Neem gerust contact met ons op . Wij zijn u graag van dienst.

Onderhandel over uw hypotheek, klik hier voor het maken van een afspraak.


 Klik hier voor het maken van een afspraak                                              top

Let op de gaten die gaan vallen

Wat veel gedacht wordt is niet juist. Het zijn niet alleen de letters WAO die op 1 januari 2006 zijn veranderd. De  WIA  geeft enorme gevolgen voor u  bij  arbeidsongeschiktheid en is inhoudelijk totaal verschillend aan de WAO. Zonder een passende verzekering kunt u bij arbeidsongeschiktheid terug vallen naar bijstandsniveau met alle gevolgen van dien.  Binnen de meeste bedrijven zijn voor het personeel geen voorzieningen getroffen. Indien dit bij u ook het geval is, dient u hiervoor zelf te zorgen. Ook de overheid zorgt niet meer voor een passende aanvulling. Dat is sinds januari 2006 allemaal verledentijd!

Sinds enkele weken kunnen wij u een uniek aanbod doen voor  een individuele arbeidsongeschiktheidsverzekering, aangepast aan de WIA. Deze verzekering biedt u als werknemer een aanvulling bij inkomensverlies door (gedeeltelijke of volledige) arbeidsongeschiktheid. Het product biedt eenvoudige keuzes in dekking, duidelijkheid over de te verwachte uitkering en de mogelijkheid om elk jaar het verzekerd jaarloon te actualiseren zonder medische waarborgen. Een product op maat voor de gevolgen van de WIA! Wij adviseren u navraag te doen bij uw werkgever over eventuele collectieve voorzieningen. Indien er binnen uw bedrijf geen regelingen getroffen zijn, neem dan met ons contact op voor een vrijblijvende aanbieding. 


Klik hier voor het maken van een afspraak                                               top

Klik hier voor het maken van een afspraak                                              top


Wie doet je wat?

Wist u dat?  Eén op de drie Nederlanders krijgt eens in de vijf jaar met een juridisch conflict te maken. Zeker in een complexe samenleving die steeds meer regels kent, wilt u weten waar u uw recht kunt halen. En het liefst direct!  Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van professionele juridische ondersteuning bij geschillen en conflicten. Iedereen kan onverwacht en ongewild in juridische problemen komen. U koopt bijvoorbeeld een product wat toch niet aan de eisen blijkt te voldoen en de winkelier verleent geen medewerking om het probleem op te lossen. Of uw voertuig loopt schade op door derden en de dader wil de schade niet vergoeden. Het inschakelen van een advocaat kan vrij kostbaar  zijn en daarom  kan het verstandig zijn een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. U kunt dan vertrouwen op professionele hulp van medewerkers die u altijd bijstaan, en voor minder geld dan de kosten van een advocaat (al snel € 215,-- per uur). U kunt zelf uw verzekering op maat samenstellen met behulp van onze modules. Kies daarom de voordelige rechtshulpverzekering die aansluit bij uw wensen.

Een rechtsbijstandverzekering blijft natuurlijk een product met voorwaarden en U heeft al een DAS rechtsbijstandverzekering voor € 10,-- per maand!kan niet worden vergeleken met vrije advocatuur. De rechtsbijstandverzekeraar bepaalt bij een melding of er sprake is van dekking en zal in eerste instantie gebruik maken van haar eigen specialisten. Ook kent deze verzekering een wachttermijn van 3 maanden (bij arbeidsgeschillen 6 maanden).  Indien u de voorwaarden hiervoor wilt bestuderen kunt u hier klikken.     

U heeft al een rechtsbijstandverzekering voor € 10,-- per maand!   

Quorim Relatie aan het woord: Titaan Jennifer

Ieder maandagavond om half negen kunt u bij Talpa  de strijd  der Titanen zien in het programma  Expeditie Robinson. Deze maand leest u meer over de 47 -jarige Titaan Jennifer. Haar eerste optreden in Expeditie Robinson deed de docente lichamelijke opvoeding in 2001. Zij moest toen haar avontuur vroegtijdig beëindigen in een Maleisische operatiekamer. Het eenzijdige "dieet" van kokosnoten werd haar darmen teveel waarna zij met spoed in het ziekenhuis werd opgenomen.

Toen Talpaop zoek ging naar kandidaten uit eerdere edities voor een zware all-star editie stond Jennifer weer te springen om mee te doen. De voormalig Nederlands kampioene kogelstoten wilde haar eerder onderbroken avontuur hiermee afronden. De opnames zijn inmiddels achter de rug  en een deel van de 12 kilo die zijn verloor zit er al weer aan.  Jennifer heeft flink afgezien op het eilandje in de Filippijnen. De kokosnoten heeft ze uiteraard laten staan.  De combinatie van slaapgebrek, verveling en honger maakte dat de onderlinge irritaties vaak hoog opliepen. Vijf jaar geleden heeft Jennifer haar leven bij thuiskomst radicaal omgegooid. Ze is toen gestopt met haar winkel en heeft haar oude baan als gymdocent weer opgepakt. Op het VMBO wil ze de kinderen graag leren om beter samen te werken. Ze wordt op school Juf Robinson genoemd. Zoals iedereen zijn ook de kinderen op school aan het vissen hoe ver Jennifer gekomen is. Op straffe van een fikse geldboete kan Jennifer daarover niets zeggen zolang het programma nog loopt.............    
                                                                                                            top


Klik hier voor het berekenen en sluiten van een rechtsbijstandverzekering   top

Het taxeren van uw kostbare bezit

Na jaren discussie, overleg en uitstel is eindelijk het nieuwe verzekeringsrecht ingevoerd. Het verzekeringsrecht, dat o.a.in het Wetboek van Koophandel werd vastgelegd, is verdwenen en is integraal vervangen. Hiermee zijn ook de bekende taxatieartikelen 274 en 275 WvK verdwenen. Natuurlijk is de vaste taxatie met alle voordelen hiermee niet vervallen. Dit is nu opgenomen in Burgerlijk Wetboek.

Het voordeel van een taxatie is dat bij schade in beginsel wordt uitgegaan van de getaxeerde waarde. U hoeft dus niet meer aan te tonen wat de waarde van het beschadigde goed was. 

In de praktijk worden  klassieke auto's, omvangrijke(bedrijfs)panden met inhoud en bijzondere bezittingengetaxeerd. Volgens de wet is een taxatierapport onbeperkt geldig. Verzekeringsmaatschappijen hanteren een duur van drie jaar en bij opstallen met index hanteert men 6 jaar. Met het verzekeren tegen taxatie wordt de bewijslast verlegd naar de verzekeraar. Hiermee komt u in een beschermde situatie terecht.         


Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top