Voor persoonlijk advies

Net even wat meer aandacht!

Geachte lezer ,

De rust is nog lang niet teruggekeerd in zorgverzekeraarsland. Begin 2006 zijn verzekeringnemers massaal overgestapt van zorgverzekeraar. Ook voor 2007 worden de nodige verschuivingen verwacht. Lees hierover en over het aanvragen van uw zorgtoeslag  deze maand meer in onze nieuwsbrief. 

Op onze internetsite hebben wij een gedeelte ingericht waarbinnen u onderhoud kunt plegen op uw huidige particuliere portefeuille. U kunt deze wijzigingen aan ons doorgeven waarna wij uw portefeuille eenvoudig kunnen actualiseren. Vanzelfsprekend kan dit ook in een persoonlijk gesprek plaatsvinden. 

Een belangrijk onderdeel van uw bedrijfskosten zitten in het wagenpark. Uit recent onderzoek blijkt, dat met name de lease auto's veel meer schades veroorzaken. Dit geeft nadelen voor uw totale bedrijfsvoering. Vanuit Quorim zijn wij u graag behulpzaam bij het beperken van deze kosten.   

U heeft er waarschijnlijk al veel over gehoord: de no-claim beschermer. Ook Quorim kan u dit product in combinatie met een aantal andere (pakket)voordelen aanbieden. Lees hierover meer in onze nieuwsbrief en laat eventueel een berekening door ons maken.

De feestmaand komt er weer aan. Misschien is het leuk een eigen creatie te maken. Quorim relatie "Ook Fraai" is deze maand aan het woord en kan u of uw bedrijf hierbij behulpzaam zijn.       

Volgende maand ontvangt u alweer de laatste nieuwsbrief voor 2006. Indien u in deze nieuwsbrief onderwerpen behandeld wilt zien, kunt u ons dat hier laten weten.   

Met vriendelijke groet,
Henk Smit.

 Koppelingen naar de onderwerpen in deze Nieuwsbrief


Ziektekostenverzekering 2007

Premies in komende weken bekend
De verwachting is dat aanbieders in de komende twee weken hun nieuwe premies voor de basisverzekering bekend zullen maken. Wettelijk dienen deze premies uiterlijk 1 december bekend te worden gemaakt. De verwachting is dat de ene maatschappij de nieuwe premies bekend zal maken via een brief terwijl de andere verzekeraar een nieuwe polis met de nieuwe tarieven zal sturen.

Zorgtoeslag nu aanvragen
Veel Nederlanders hebben recht op een zogenaamde “zorgtoeslag”. Dit is een financiële tegemoetkoming die u van de belastingdienst ontvangt om de sterk gestegen kosten van de zorgverzekering op te vangen. Indien u alleenstaande bent, kunt u een tegemoetkoming ontvangen indien uw inkomen lager is dan circa € 25.000,-. Indien u samenwoont dan komt u mogelijk in aanmerking voor een zorgtoeslag indien het inkomen van beide partners lager is dan circa € 40.000,-.  Heeft u in 2006 een zorgtoeslag ontvangen, dan zal de fiscus deze toeslag automatisch ook in 2007 uitkeren indien u daarvoor, gelet op uw inkomen, in aanmerking komt.  Heeft u echter in 2006 geen zorgtoeslag aangevraagd en wilt u deze in 2007 wel ontvangen dan kunt u deze nu al op de site van de belastingdienst aanvragen. Vanaf 16 oktober kunt u daar ook het aanvraagprogramma zorgtoeslag 2007 downloaden.

Opzegging voor 1 januari 2007
Indien u wilt wisselen van zorgverzekeraar dan dient u uw huidige verzekering voor 1 januari 2007 op te zeggen. Verzekeraars hebben hiervoor een zogenaamde overstap-service geïntroduceerd.  Indien u voor 1 januari 2007 een verzekering bij een voor u nieuwe zorgverzekeraar afsluit, dan zorgt deze nieuwe ver-zekeraar dat het contract met de oude zorgverzekeraar wordt opgezegd.  Het spreekt vanzelf dat wanneer u de aanvraag door ons kantoor laat begeleiden, wij alle administratie voor u uit handen nemen. Voor u een extra zekerheid dat alles goed zal verlopen! 
Branche afspraak aanvullende verzekeringen
Mede naar aanleiding van kritische aandacht in consumentenprogramma’s hebben zorgverzekeraars de volgende brancheafspraak gemaakt: Indien een verzekerde zijn basisverzekering opzegt dan zal de betreffende aanbieder instemmen met een verzoek van de verzekerde om ook de aanvullende verzekering die bij dezelfde aanbieder loopt te beëindigen. Ook in de situatie dat de premie of de voorwaarden van de aanvullende verzekering niet wijzigt.  Hoewel de brancheafspraak niet juridisch afdwingbaar is wordt er van uitgegaan dat alle zorgverzekeraars dit beleid zullen volgen.
Meer informatie over de ziektekostenverzekering vindt u via deze link op onze site. U treft daar ook informatie en een aanvraagformulier aan van onze voorkeursverzekeraar ONVZ Zorgverzekeraar.  Hiermee kunt u eenvoudig een verzekering bij ons aanvragen.

Klik hier voor het maken van een afspraak                                                top

Onderhoud op uw portefeuille

Voor uw particuliere verzekeringsportefeuille is het van belang onderhoud te plegen. Deels gebeurt dit door de gesprekken en bezoeken van ons kantoor. Daarnaast zijn er hulpmiddelen beschikbaar waarmee de portefeuille geactualiseerd kan worden. Op de internetsite hebben we een gedeelte ingericht waar u hierover meer kunt lezen en desgewenst actie kunt ondernemen. Gewenste aanpassingen kunt u naar ons mailen of per post versturen. Wij zullen deze verwerken in uw verzekeringspakket en daar waar nodig contact met u opnemen.  

Klik op onderstaande link om op onze website te komen.


Aanpassing kilometrage klassieker
De maximale kilometrage op de Klassiekerverzekering is verhoogd. Voortaan mag u tot 10.000 km (was 7.500) per jaar rijden met uw klassieker, als u deze uitsluitend recreatief en/of hobbymatig gebruikt. Daarmee geven we de klassiekerbezitter de ruimte meer van zijn voertuig te genieten.

Klik hier voor het maken van een afspraak                                                top


Bewaak de kosten van uw wagenpark

Uit intern onderzoek van verzekeringsgroep Achmea blijkt dat leaseauto's in Nederland gemiddeld 2,5 keer zoveel schades veroorzaken dan andere personenauto's. Deze auto's maken voor negentig procent onderdeel uit van (bedrijfs)wagenparken. Ondanks het feit dat leaseauto's jaarlijks meer kilometers rijden dan personenauto's, is het verschil in geleden schade fors te noemen.

De algemene top vijf van autoschades bestaat uit: aanrijdingen, ruitschade, inbraak, diefstal en stormschade. De meest voorkomende schadeoorzaak bij bedrijfswagens  ontstaat op de plaats van bestemming. Het gaat hierbij niet alleen om schade aan het voertuig zelf, maar ook aan inzittenden en vracht.  Autoschade bij bedrijfswagens brengt tal van bijkomende kosten met zich mee, zoals productieverlies en ziekteverzuim. Deze zijn van invloed op de bedrijfsvoering. 5 procent van het kortdurend verzuim heeft een directe link met autoschade, aldus de onderzoekers. Schadepreventieprogramma's zijn - zo blijkt in de praktijk - steeds meer van belang voor een gezonde bedrijfsvoering van de ondernemer.

Quorim is u graag behulpzaam bij het inventariseren van risico’s binnen uw onderneming. In onze rapportage komt naar voren waar voor uw bedrijf actie op moet worden ondernomen. Wij belichten preventie in combinatie met uw assurantieportefeuille. Omdat er regelmatig veranderingen zijn in de bedrijfsvoering, is begeleiding hierin noodzakelijk. In een vroeg stadium kunnen wij samen met u schadebeperkende maatregelen bespreken. Door onze betrokkenheid met uw bedrijf komen wij met praktische oplossingen die mede zorgdragen voor de continuïteit van uw onderneming.


Klik hier voor het maken van een afspraak                                                 top

No claim beschermer

Als u een ongeluk hebt gehad en deze schade claimt bij uw verzekeraar, dan kan het zijn dat u een aantal treden terugvalt op de bonus-malus ladder. U verliest uw opgebouwde no claim korting en gaat daardoor de komende jaren aanzienlijk meer premie betalen. Met de no-claim beschermer loopt u geen risico meer de opgebouwde korting te verliezen en hebt u recht om één keer per jaar een schade te laten herstellen zonder gevolgen voor u no-claim korting. Zo bespaart u al snel honderden euro's premie! De voordelen van onze verzekering zet ik nog graag voor u op een rij:

  • u raakt bij een schade niet direct u no-claim korting kwijt
  • u kunt maximaal één keer per jaar schade claimen zonder uw korting kwijt te raken
  • maximaal 80% no-claim korting
  • hoge inschalingskorting van 60%
  • extra pakketkorting tot 15%
  • geen toeslag voor termijnbetaling
  • opgebouwde bonuskorting geldt ook voor uw tweede auto
  • schadeverzekering voor inzittenden voor het hele gezin
  • en natuurlijk een zeer scherpe premie!           

Klik hier voor het maken van een afspraak of meer informatie

Quorim relatie aan het woord: Ook Fraai

Afgelopen september is in Son “Ook Fraai” van start gegaan. Henriette Thijssen en Marloes Jansen zijn begonnen met het geven van workshops in persoonlijke sieraden. Ze geven de workshops bij hen thuis of op een door u gewenste locatie. Tijdens deze workshops kunnen sieraden (kettingen, armbanden, oorbellen, heupriemen etc.) worden ontworpen en gemaakt. Na afloop nemen alle deelnemers de creaties mee naar huis in een fraaie verpakking.

Het is heel gezellig om te doen samen met je vriendinnen, collega’s, zussen en familie maar natuurlijk ook voor een vrijgezellendag. De workshop kosten zijn € 12,50 per persoon (voor een workshop op locatie € 15,00) exclusief de gebruikte materialen. Afhankelijk van de gekozen materialen komt daar meestal tussen de € 7,50 en € 20,00 bij.

De creaties van Ook Fraai zijn binnenkort te bekijken tijdens een open huis op: vrijdag 1 december van 10.00 – 11.30 uur en ’s middags van 15.30 – 17.00 uur in de Frieslandlaan 15 te Son.

Tijdens dit open huis is het mogelijk informatie in te winnen over de workshopsen voorbeelden te bekijken. Bovendien zijn er kant en klare sieraden te koop (TIP voor de feestdagen!). Als u zich op deze dag aanmeldt voor een workshop ontvangt u 10% korting op een te kopen sieraad naar keuze. Nieuw in het assortiment zijn de BIBA ringen, geheel in de hippe mode stijl.

Bezoek voor meer informatie de website van Ook Fraai. Telefonisch is Henriette Thijssen te bereiken op 0499-477954 en Marloes Jansen op 0499-477404. Kom op 1 december naar het open huis in de Frieslandlaan 15, en laat u verrassen!!!                                              

                                                                                                          top


                  top
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top