Wij staan voor u klaar.

Ook als het even tegen zit.

Geachte lezer ,

Hoe lang zal het nog gaan duren voordat de eerste huizen gedwongen in de verkoop gaan en u de auto inruilt voor een stoere fiets? Een glazen bol hebben wij hier niet staan, maar het zal niet lang meer gaan duren.................
Want nu al zullen de eerste mensen te maken gaan krijgen met de gevolgen van de WIA. Zo'n vaart zal het niet lopen denkt u? Bekijk onze berekening in deze nieuwsbrief en trek uw conclusie.

U heeft waarschijnlijk pas sinds een aantal maanden uw nieuwe ziektekostenpolis in huis en bent nog aan het wennen aan het declareren van uw nota's.  Naar verwachting zullen de nominale premies gaan stijgen per 1 januari 2007. Lees meer in deze nieuwsbrief over de wijzigingen en de (on)mogelijkheden van veranderen.

Werkgevers opgelet: vanaf 1 januari 2007kunt u eigen risico gaan dragen voor de WGA. Het is de moeite waard om een oplossing van een private verzekering te laten berekenen. De premieverschillen tussen het UWV en de private verzekeraar kunnen oplopen tot maar liefst 2% van uw loonsom! U dient deze aanvraag voor 1 oktober 2006  in te dienen bij de belanstingdienst. 

De bromfiets nog niet laten schouwen? Voor 1 november 2006 dient het kenteken voor de bromfiets te zijn aangevraagd. Een te late schouwing brengt een lastige RDW keuring en hoge kosten met zich mee. Waarom is dit kenteken en hoe gaat een en ander in zijn werk? Lees en klik daarover in onderstaand artikel.   

Deze maand laten wij u kennismaken met Quorim relatie Auto Christiano. Bij dit bedrijf in Sint Oedenrode treft u advies, onderhoud en verkoop van jonge en klassieke Italiaanse auto's aan. 

Met vriendelijke groet,

Henk Smit.
 

Koppelingen naar de onderwerpen in deze Nieuwsbrief


Bereken uw toekomst met de WIA

Laten we er geen doekjes om winden. De WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) heeft verstrekkende gevolgen voor een ieder die arbeidsongeschikt raakt (na 1 januari 2004). Niets overheid die voor u gaat zorgen. Met de WIA in het vooruitzicht krijgt u te maken met een inkomen onder het bestaansminimum. Is dat nu echt waar? Jazeker!

Wat wordt mijn uitkering?
Als u bijvoorbeeld een inkomen geniet van              € 30.000,- en u bent voor 50% arbeidsongeschikt en kan bovendien uw resterende arbeidscapaciteit niet omzetten in werk, zal uw uitkering € 5.737,- per jaar gaan bedragen! U leest het goed per jaar. Nadat u uw vermogen heeft opgebruikt en er geen twee verdiener is, zal er een bijstands aanvulling plaats vinden tot 70% van het minimum inkomen. U kunt daar nu iets aan doen. Of misschien moeten wij wel zeggen u moet hier nu iets aan doen. Dit kan collectief via uw werkgever of u treft hiervoor zelf een voorziening. Laat u hierover goed informeren. Maak een afspraak met Quorim voor een vrijblijvende bedrijfspresentatie.


Klik hier voor het maken van een afspraak                                                top

Premie ziektekostenverzekering 2007 

Zorgverzekeraars zullen in november bekend maken hoe hoog hun premie in 2007 zal zijn. Het Centraal Plan Bureau gaat ervan uit dat de gemiddelde nominale premie € 1.160 zal bedragen. Dit impliceert een gemiddelde verhoging van € 22 per volwassene per jaar voor alleen de nominale premie. Verzekerden die willen overstappen dienen zich vóór 1 november 2006 bij hun huidige verzekeraar af te melden en zich voor deze tijd ook aan te melden bij een nieuwe verzekeraar. Dit is de situatie indien de verzekeringsvoorwaarden ongewijzigd blijven.
De verwachting is echter dat de meeste zorgverzekeraars hun verzekeringsvoorwaarden zullen aanpassen. In dat geval hebben verzekerden 30 dagen na de wijzigingsdatum (1 januari 2007) de gelegenheid om hun huidige verzekering op te zeggen.

Volg onze nieuwsbrieven goed zodat u in ieder geval een juiste overweging kunt maken.  Veel verzekerden hebben bij de invoering van de basisverzekering gekozen voor een aanvullende verzekering. Bij de invoering van de basisverzekering hebben veel verzekeraars, onder druk van de concurrentie, een zeer ruimhartig acceptatiebeleid gevoerd. Er is echter geen wettelijke acceptatieplicht voor aanvullende verzekeringen. Onbekend is nog of, en zo ja welke verzekeraars voor de nieuwe periode 2007 een zelfde ruimhartig acceptatiebeleid zullen voeren als bij de invoering van de basisverzekering. 

Het is wettelijk verboden om een verplichte koppeling aan te brengen tussen de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Een verzekeraar mag de totstandkoming van een basisverzekering dus niet koppelen aan de verplichting om ook bij deze verzekeraar de aanvullende verzekering onder te brengen. In de praktijk is het voor de verzekerde echter het meest praktisch wanneer de aanvullende verzekering bij dezelfde verzekeraar loopt als de basisverzekering.

Vergoeding gemaakte kosten buitenland

Het komt regelmatig voor dat mensen tijdens hun vakantie in het buitenland medische hulp inroepen. Vaak gaat het om relatief kleine ingrepen zoals een oorontsteking van een kind, een verzwikte enkel, etc. Vaak zal de buitenlandse hulpverlener vragen de kosten contant te voldoen. Het blijkt dat veel Nederlanders nog niet weten dat zij deze kosten in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen onder hun basisverzekering. Goed om nog even rekening mee te houden !


Klik hier voor het maken van een afspraak                                                top


Klik hier voor het maken van een afspraak                                              top

Kenteken voor bromfiets

Het verkeer moet veiliger en het stelen en daarna doorverkopen van bromfietsen moet een halt worden toegeroepen. Dat zijn de uitgangspunten van de nieuwe regels rondom het bromfietskenteken.

Met de kentekenregistratie worden de technische gegevens van alle Nederlandse bromfietsen en de persoonsgegevens van hun eigenaren/houders geregistreerd. Hierdoor is het eenvoudiger om toezicht te houden op de toelating van bromfietsen op de Nederlandse wegen. Dus onveilige en onverzekerde voertuigen en onveilig weggedrag kunnen beter worden aangepakt.  Het doorverkopen van een gestolen bromfiets is straks afgelopen. Bij iedere verkoop moet, net als bij een auto, het kentekenbewijs op naam van de nieuwe eigenaar overgeschreven worden. Het overschrijven van een gestolen scooter of bromfiets is niet mogelijk. Dus het stelen van een brommer of scooter wordt heel onaantrekkelijk. Voor 1 november 2006 moet je voor jouw bromfiets een eigen kenteken regelen. En dat is dus niet voor niks. Dat betekent dat je voor die tijd jouw bromfiets moet laten schouwen (denk daarbij ook aan de niet in gebruik zijnde Solexen en andere klassiekers). Bij het schouwen wordt de bromfiets niet gekeurd.   

Klik hier voor meer informatie.  

Quorim relatie aan het woord: Auto Christiano

In het rustieke Brabantse dorp Sint Oedenrode treffen wij deze maand Quorim relatie Auto Christiano. De naam van het bedrijf verraadt het specialisme. Auto Christiano is gespecialiseerd in klassieke en moderne Italiaanse auto's. De bezitters van onder andere Alfa Romeo, Lancia, Fiat maar ook Ferrariweten hun weg al jaren te vinden naar hun specialist Christian Foederer. Auto Christiano heeft haar relaties door heel Nederland zitten. Niet vreemd, want Christian raced zelf al jaren op de diverse circuits en heeft een kast vol trofeeën staan.  Door de extreme belasting van een auto op het circuit weet hij als haast geen ander waar de sterke en zwakke plekken van de auto's zitten.

Naast de verkoop en onderhoud van moderne en klassieke auto's, worden ook race auto's geprepareerd en onderhouden. Een bezoek aan de werkplaats en showroom laat  de rijke historie van de Italiaanse auto's zien. Ook kan men hier terecht voor diverse polyester en kevlar onderdelen. Een hele goede oplossing om de steeds schaars wordende klassieke delen te vervangen.   

Auto Christiano is een bezoekje waard!

Auto Christiano
Alfred Nobelstraat 6
5491 DB Sint Oedenrode
telefoon 0413-479104
 

                                                                                                          top


                                                           top

WGA eigen risico dragen

Het WGA eigen risco dragerschap kan u veel geld besparen. De WGA kent vanaf 2007 een gedifferentieerde premie. Bij instroom in de WGA gaat u gedurende 10 jaar een hoge gedifferentieerde premie betalen. Indien u dit niet wilt, kunt u er voor kiezen om eigen risicodrager te worden. U verzekert het  WGA risico bij een private verzekeraar.

Het eigen risico dragen is aantrekkelijk voor:

  • bedrijven die tussen 2001 en 2005 WAO-instroom hebben, maar die vanaf 2006 nog geen instroom in de WGA hebben gehad en geen langdurig zieke werknemers hebben.
  • bedrijven die zich willen dekken tegen grote premieschommelingen bij het UWV. 

De premieverschillen tussen het UWV en de private verzekeraar kunnen oplopen tot 2% van uw loonsom! De moeite waard om door ons een geheel vrijblijvende berekening te laten maken. Om de eerstvolgende eigen risico dragers mogelijkheid te benutten, dient u voor 2 oktober 2006 uw aanvraag door te geven aan de Belastingdienst. Dit is kort dag, maar niet onmogelijk. Makkelijker kunnen wij het niet maken! 


Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top