Voor persoonlijk advies

Net even wat meer aandacht!

Geachte lezer ,

De Telegraaf meldde 28 mei dat binnen 5 jaar de provisie op leven-, schade- en zorgpolissen verdwijnt. Dit naar aanleiding van een onderzoek door het Verbond van Verzekeraars. Hebben we hier te maken met waarheid of journalistieke creativiteit? In onze nieuwsbrief besteden we aandacht aan de feiten.  

De huishoudens zonder één of meerdere computers zijn zeldzaam. Bedrijven zonder computers zijn inmiddels ondenkbaar. Binnen uw zakelijke en particuliere bezit nemen (multi media) computers een belangrijke plaats in. Er zijn begrenzingen in dekking en het is goed daarvan op de hoogte te zijn. We nemen u mee in een aantal computer gerelateerde onderwerpen en sluiten af met de Quorim relatie van deze maand: Cartrec. Zij bieden u al 20 jaar een betaalbaar cartridge alternatief voor de meest gangbare printers.        

Wij vertrouwen erop, dat wij u met deze nieuwsbrief van dienst zijn geweest en wensen u een goede zomervakantie toe.  Kijk nog even goed naar uw reisverzekering en onze vakantietips

Met vriendelijke groet,
Henk Smit.

 Koppelingen naar de onderwerpen in deze Nieuwsbrief:


Beloningvan uw verzekeringsadviseur

De Telegraaf citeert een anonieme verzekeraar die aangeeft de afschaffing van het provisiesysteem snel door te willen voeren. In de krant wordt de suggestie gewekt dat het vooral de grote verzekeraars in Nederland zijn die het provisiesysteem zouden willen afschaffen. Uit de informatie die wij ontvangen van verzekeraars en andere deskundigen herkennen wij dit beeld niet. De Telegraaf komt niet verder dan een “anonieme verzekeraar” die bereid is een flinke uitspraak te doen. Het afschaffen van het provisiesysteem kan alleen wanneer alle verzekeraars op hetzelfde moment hiertoe besluiten. Zo een meerderheid van verzekeraars dit al zou willen, zal dit echter niet gebeuren. De onderlinge concurrentie is te groot om ook maar tot een begin van een dergelijke afspraak te komen. Verzekeraars kunnen een dergelijke maatregel ook niet aan elkaar via een bindend besluit opleggen omdat dit direct strijdigheid met de Mededingingswet met zich meebrengt.

Onomkeerbaar is wel dat op korte termijn de beloning van het intermediair en de kosten van de aanbieders zichtbaar gemaakt gaan worden voor de consument. Voor levensverzekeringen, zowel nieuwe als lopende verzekeringen, zal dit al over enkele maanden (1 januari 2008) een feit zijn.

Ieder beloningssysteem biedt de consument voor- en nadelen. Er is geen beloningssysteem denkbaar waar alle consumenten altijd gelukkig mee zijn. Het provisiesysteem, zeker wanneer er transparantie is van de hoogte van de beloning, kan met kracht van argumenten worden verdedigd waarbij zonder moeite kan worden aangetoond dat het provisiesysteem belangrijke voordelen heeft voor de consument, aanbieder en de bemiddelaar.

Klik hier om voor het maken van een afspraak                                           top


De inboedelverzekering en uw computer   

De meeste verzekeraars bieden momenteel een All Risk dekking voor uw inboedel met garantie tegen onderverzekering. Deze garantie komt tot stand na het invullen van de waardemeter of op basis van een deskundige taxatie. Audio, video en computer apparatuur boven de Euro 12.000,-- dient apart te worden opgegeven. Deze vallen dan normaal onder de uitgebreide dekking en zijn onbeperkt verzekerd. Niet tot de inboedel behoren zaken die bestemd zijn voor beroepsdoeleinden. Een computer van uw werkgever of uw eigen bedrijf vallen niet onbeperkt onder deze particuliere dekking. Indien uw computer tijdelijk in een ander woonhuis aanwezig is, is er tevens dekking op uw inboedelverzekering. Dekking buiten het woonhuis is verder niet standaard verzekerd. Tegenwoordig is het mogelijk om bij een aantal verzekeraars uw dekking met een buitenshuisdekking uit te breiden. Hierover leest u verder in deze nieuwsbrief meer. In uw motorrijtuig is er een beperkte dekking van Euro 250,- per gebeurtenis ingeval van diefstal na braak. U dient dan wel voldoende zorg in acht te hebben genomen (normale voorzichtigheid). Het op de zitting achterlaten wordt daarbij gezien als onvoldoende zorg. Het opbergen in een afgesloten kofferbak wordt gezien als normale voorzichtigheid. Tot 10% van het verzekerde bedrag worden reconstructiekosten vergoed. Een back up van maximaal 30 dagen oud is daarbij een belangrijke voorwaarde.    


Buitenshuisdekking

Sinds kort is het mogelijk om bij een aantal verzekeraars uw dekking uit te breiden met een buitenhuisdekking voor kostbaarheden. Als op het polisblad staat vermeld dat kostbaarheden die zich buiten het woonhuis (werelddekking) zijn meeverzekerd, is daarvoor per gebeurtenis tot maximaal 10% van het verzekerde bedrag dekking tegen alle van buiten komende onheilen, diefstal en vermissing. De premie hiervoor bedraagt 1 o/oo.

Onder kostbaarheden wordt verstaan:

 • Antiek
 • Kunst
 • Verzamelingen
 • Juwelen en sieraden
 • Duiksport-, parachute-, golf- en hengelsportuitrusting
 • Foto-, film-, audio- en videoapparatuur met de zaken die daarbij horen
  Muziekinstrumenten

Indien u computer apparatuur mee wenst te verzekeren, dient dit apart op de polis te worden aangetekend.  

Naast de uitsluitingen voor inboedel verleent de verzekeraar geen dekking voor schade aan of verlies van kostbaarheden die is ontstaan:

 • Als gevolg van eigen gebrek. Deze uitsluiting geldt niet in geval van brand of ontploffing.
 • Als gevolg van onvoldoende zorg.  

 Klik hier voor het maken van een afspraak                                               top

De inventarisverzekering en uw computer

klik hier  voor het maken van een afspraak met onze adviseur                    top

In tegenstelling tot uw particuliere verzekering kent de zakelijke verzekering geen all risk dekking. De dekking van de computerapparatuur is hierdoor sterk beperkt. Ook is er niet standaard sprake van garantie tegen onderverzekering of dekking buiten het gebouw. Uw computer valt standaard onder de kantoorinventaris. Indien u een uitgebreidere dekking wenst, kunt u er voor kiezen de apparatuur te verzekeren op een speciale computerverzekering. Het verzekerde bedrag van uw kantoor inventaris verzekering kan hierdoor worden verlaagd met het verzekerde bedrag aan computer apparatuur.    

De computerpolis kent een uitgebreid dekkingsgebied waardoor u ook buiten uw kantoorpand dekking heeft. De polis geeft dekking voor materiële schade aan of verlies van de computerappartuur, of een gedeelte hiervan, door enig van buiten aankomend onheil. Let op dat ook bij deze verzekering gekeken wordt naar "voldoende zorg". De apparatuur is tegen nieuwwaarde verzekerd. De afschrijving vindt plaats na een periode van 3 jaar. Na 5 jaar wordt 80% afgeschreven.   

De standaard polis kan worden uitgebreid met de volgende dekkingen:

 1. Extra kosten
  Dit zijn de kosten die gemaakt worden om stilstand van het bedrijf te voorkomen na een gedekte gebeurtenis.
 2. Reconstructiekosten
  Dit zijn de kosten die gemaakt worden om na een gedekte gebeurtenis de verloren gegane gegevens die op externe informatiedragers stonden, terug te krijgen.
 3. Software en Data
  Dekking voor schade aan of verlies van software en data. Deze schade wordt ook vergoed als de computer zelf niet beschadigd is.

Het maximaal te verzekeren bedrag voor deze dekking bedraagt 10 procent van de verzekerde computerapparatuur eventueel inclusief de standaard software.

Veel verzeketaars hebben preventiemaatregelen opgenomen in de polis. Het is van belang deze clausules goed na te lezen.


Quorim relatie aan het woord: Cartrec 

Cartrec Office Products BV produceert  – al 20 jaar! - tonercassettes en andere supplies voor laserprinters, inkjetprinters, copiers en faxen. Cartrec werd opgericht in 1987 en heeft sindsdien een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels werken er bij Cartrec in ‘s-Hertogenbosch zo’n 25 mensen op 1500 m².

Cartrec is leverancier van o.a. Nashuatec, Holland Office Group en Oce; verder  is Cartrec gecertificeerd door Xerox. Niet de kleinste namen. Cartrec heeft een nevenvestiging in Italië, en daarnaast exporteert Cartrec naar  veel andere Europese landen

Onze cartridges dragen bewust het predicaat “Made in Holland”. Al sinds 1987 werken wij in een state-of-the-art productiefaciliteit met een gemotiveerd team van 25 personen. Met een eigen R&D-afdeling wordt er een gedegen kwaliteitsmanagement gevoerd. Door de  in-house productie heeft Cartrec de technische kennis in huis, hetgeen voor de klant korte communicatielijnen en snelle antwoorden betekent. Wij garanderen dat de cartridges  probleemloos functioneren in machines van de meest uitéénlopende merken Zoals velen reeds bemerkt hebben, kunnen producten uit lage-lonen landen deze voordelen veelal niet bieden. Cartrec wil een zo goed mogelijk product leveren dat naast een competitieve prijsstelling ook voldoet aan alle andere eisen van de gebruiker!
Onze groei en continuiteit zijn gebaseerd op de volgende pijlers:

 • Kwaliteit/Garantie  (op alle producten een jaar garantie)
 • Service (met individuele wensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden)
 • Eindcontrole (alle gereviseerde producten worden getest op kwaliteit) 

VERZAMEL UW LEGE CARTRIDGES VOOR HET GOEDE DOEL

Lege cartridges zijn voor Cartrec geen afval, maar grondstof. Wij geven derhalve een vergoeding voor vele types lege cartridges. We bieden de mogelijkheid om de vergoeding ten goede te laten komen aan een van de volgende instellingen:

Vicky Brownhuis, Den Bosch
Helen Dowling Instituut, Utrecht
Lex Vaux, Abcoude
Dr. LeShanstichting, Oegstgeest

Neem contact op met Cartrec voor een nadere kennismaking:

Cartrec Office Products bv
De Weegschaal 15
5215 MN 's-Hertogenbosch
Tel: 073-5118586
Fax: 073-5113516
E-mail: cartrec@cartrec.nl

                                                                    top
Klik hier voor het maken van een afspraak                                                top
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top