Sterk in elk werk

Wij kennen de risico's en weten de oplossingen!

Geachte lezer ,

Het zal u maar gebeuren. U raakt door een vervelend ongeval arbeidsongeschikt en na een periode van twee jaar krijgt u als werknemer te maken met de WIA. Deze WIA kan er voor zorgen dat u zwaar in de financiële put terecht komt. Het is daarom verstandig nu maatregelen te nemen. Dit kan bij uw werkgever en indien daar geen regelingen zijn kunt u zelf een voorziening treffen. 

Als werkgever is het weer mogelijk om uit het publieke bestel te stappen voor de WGA. Zorg er voor dat wij op korte termijn uw aanvraag ontvangen zodat wij deze gegevens voor vrijdag 23 maart bij de verzekeraar kunnen aanbieden. Het verzoek tot eigen risico dragen dient uiterlijk 30 maart bij de Belastingdienst in Heerlen te zijn. 

Er is een hoop te doen over de kostenstructuur van complexe financiële producten. In 2009 zijn verzekeraars verplicht openheid over deze kosten te geven. Consumentenorganisaties hebben van hen de toezegging gekregen dat er in 2008 volledig openheid komt over de beloning van tussenpersonen. Quorim juicht deze transparantie toe zodat voor u helder wordt welk deel van uw premie besteed wordt aan uw toekomstvoorziening. Want de Nederlander heeft zorgen over zijn financiële oude dag.

Het lijkt er haast op dat de autoverzekering meer aandacht krijgt dan dat hij ooit gekregen heeft. Er komen veel nieuwe initiatieven waar wij u deze maand graag van in kennis stellen. Uw auto nog niet bij ons verzekerd? Laat ons eens een berekening maken.

Weekendeskis de Quorim relatie die deze maand aan het woord is in onze vaste relatie rubriek. Weekendesk is de bedenker en de uitgever van de BONGO.

Met vriendelijke groet,
Henk Smit.

 Koppelingen naar de onderwerpen in deze Nieuwsbrief:


Verzekering bij arbeidsongeschiktheid

WGA- gat plusverzekering

Een gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemer die in de WGA terechtkomt en niet of onvoldoende werkt (minder dan 50% van zijn verdiencapaciteit benut), ontvangt een WGA Vervolguitkering.

Deze uitkering is 70% van het minimumloon vermenigvuldigd met het uitkeringspercentage dat hoort bij de arbeidsongeschiktheidsklasse waarin de werknemer door het UWV is ingedeeld. Voor iemand die 50% arbeidsongeschikt is, bedraagt deze uitkering € 5.827,-- bruto per jaar. Er is dus sprake van een fors verlies aan inkomen.

Maar als een gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemer voldoende werkt (meer dan 50% van zijn verdiencapaciteit benut) en een WGA Loonaanvullingsuitkering ontvangt, kan er nog steeds sprake zijn van een (aanzienlijke) inkomensterugval.

De  WGA Gat Plus Verzekering vult de WGA Vervolg- of WGA Loonaanvullingsuitkering aan tot 70% van het (gemaximeerde) loon. Hierbij wordt wel rekening gehouden met andere inkomsten. Bovendien wordt voor werknemers die hun verdiencapaciteit voldoende, maar niet volledig benutten, de uitkering van deze verzekering voor maximaal drie jaar lang met 5% verhoogd.

Klik hier om meer te lezen en voor het maken van een afspraak           

WGA- eigen risico dragen

U kunt er weer voor kiezen om vanaf 1 juli 2007 eigen risico drager te worden voor de WGA. Voor een bedrijf zonder zieke werknemers kan dit een verstandige stap zijn. U brengt uw risico dan niet langer bij het UWV onder maar bij een verzekeringsmaatschappij. Los van het meestal behoorlijke vaste  premievoordeel kiest u dan ook voor 3 jaar premiezekerheid en professionele reïntegratie ondersteuning.

Uw aanvraag dient voor 20 maart bij de verzekeraar binnen te zijn. Zij nemen vervolgens alle administratieve werkzaamheden (zoals het opzeggen bij het UWV) voor u uit handen.

Klik hier om meer te lezen en voor het maken van een afspraak               top


Inzichtin prijzen en beloningen

Verzekeraars zijn bereid gedetailleerd inzicht te geven in de prijzen en beloningen voor al hun complexere producten zoals hypotheken en levensloopregelingen. Consumentenorganisaties ontvingen deze toezegging van het Verbond van Verzekeraars met scepsis. In 2009 zijn de verzekeraars wettelijk verplicht om openheid over de kosten te geven.

De toezegging van de brancheorganisatie komt op een moment dat de sector onder vuur ligt. Toezichthouder AFM en commissie de Ruiter constateerden recentelijk hoge, verhulde kosten en onduidelijke informatie rond beleggingsverzekeringen. Van elke inleg gaat gemiddeld 40% op aan kosten. Verzekeraars informeren hun klanten sinds die klachtenregen dat ze in 2008 volledig inzicht krijgen in de beloningen van tussenpersonen. Volgens het Verbond zal dan ook blijken dat verzekeraars goedkoper zijn dan banken en pensioenfondsen

Klik hier voor het maken van een afspraak                                            top


Nederlander somber over toekomst pensioen

Vier op de tien Nederlanders verwachten geen AOW meer te krijgen als ze 65 jaar worden. De werkende bevolking is ook somber gestemd over de waarde van de oudedagsvoorziening. Zo verwacht 40% dat de financiële situatie verslechtert. Dat blijkt uit de gepubliceerde pensioenbarometer van verzekeraar Zwitserleven. Het jaarlijkse onderzoek naar de pensioenbeleving werd uitgevoerd door TNS NIPO onder duizend Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar die minimaal vijftien uur per week werkzaam zijn. De ondervraagden hebben een zeer negatief beeld van de huidige ontwikkelingen rond de AOW. Een ruime meerderheid (83%) vindt de AOW aan de lage kant en meent dat dit bedrag omhoog moet. Dat AOW-ers meer belasting moeten gaan betalen over hun uitkering wordt als negatief beoordeeld. Op een schaal van een tot tien geven de ondervraagden het cijfer 4,1 voor deze maatregel. Een kwart van hen deelt zelfs het cijfer één uit.

Bijna de helft (47%) verwacht dat 65-plussers straks niet goed meer kunnen rondkomen. De ondervraagden vinden dat er nu doeltreffende voorlichting moet komen om dit te vermijden. De meeste mensen (86%) vinden dat de belastingdienst daar een centrale rol bij moet spelen. Zij zou de burger elk jaar moeten voorzien van informatie over de pensioensituatie en de ruimte die mensen beschikbaar hebben om belastingvrij te sparen om uiteindelijk uit te komen op een aanvaardbaar pensioenbedrag.

Quorim heeft voor die 86% een goede oplossing: laat uw pensioen checken door een van onze onafhankelijke specialisten. Wij kunnen diverse oplossingen aandragen, afgestemd op uw specifieke pensioenwens. Bel of mail ons voor het maken van een afspraak.


Klik hier voor het maken van een afspraak                                            top

Bonus bescherming op uw autoverzekering

Sinds kort bieden diverse autoverzekeraars de mogelijkheid lopende en nieuwe autoverzekeringen uit te breiden met de zogeheten bonusgarantie of -beschermer.  

Nieuwe en bestaande klanten van ons hebben in de afgelopen maanden in grote getalen gereageerd op de mogelijkheid opgebouwde bonuskortingen te beschermen met de bonusgarantie. Hiermee wordt voorkomen dat na het voorvallen van een autoschade (waarvoor de verzekerde aansprakelijk is) een terugval plaatsvindt in de bonusregeling. Na één schuldschade wordt de verzekering niet aangepast zoals dat normaal gesproken plaatsvindt maar blijft de opgebouwde korting gehandhaafd. Pas na de volgende schade wordt de bonuskorting aangetast. Wilt u meer weten over de bonusgarantie, neem dan contactmet ons op.  

Tom Tom levert u 10% korting op !

TomTom-bezitters maken minder brokken doordat ze relaxter achter het stuur zitten. Dat blijkt uit een onderzoek dat TomTom en TNO presenteerden in Amsterdam. De uitkomsten zijn zo positief dat  wij aan TomTom-bezitters vanaf 6 maart  tot 4 juli  10 procent korting geven op de premie van een nieuwe autoverzekering van onze pakketpolis. Opsturen van het productnummer van uw TomTom is voldoende. Het veiligere rijgedrag onder TomTom'ers komt volgens TNO doordat 67 procent van hen minder stress ervaart tijdens het rijden. En dan let je dus beter op. De korting geldt alleen voor gebruikers van een Tom Tom........

klik hier om meer te lezen over de Tom Tom actie

Verzekeren per kilometer naderbij

Volgende maand wordt in ons land op initiatief van de Stichting ter Ontwikkeling van Kilometerverzekeringen (Stok) een proef gestart met verzekeren per kilometer (pay as you drive). Gedurende een jaar wordt met behulp van een zwarte doos en mobiele telefonie het rijgedrag gevolgd van vierhonderd automobilisten tussen 18 en 25 jaar. Deze groep wordt samengesteld uit verzekerden van RVS, Nationale-Nederlanden, Unigarant, London, Interpolis en Proteq.

Deelname aan het onderzoek wordt aantrekkelijk gemaakt met een MP4-speler en de mogelijkheid om bij 'goed' rijgedrag een bonus te verdienen die kan oplopen tot € 200,--. Ook worden er twee navigatiesystemen verloot. De resultaten zijn voor deelnemers na de 'nul'-meting direct zichtbaar op de website van savedriver en zullen worden geanalyseerd door een samenwerkingsverband van drie universiteiten: RuG, VU Amsterdam en TU Delft.

klik hier om meer te lezen over het verzekeren per kilometer                 top

Quorim relatie aan het woord: Weekendesk

Weekendesk is een touroperator die originele dagjes en weekendjes weg selecteert en promoot via de website www.weekendesk.nl.

Op deze site vind je arrangementen die door weekendesk werden geselecteerd op basis van een mooie ligging, luxe, karakter en voorzieningsniveau. Door deze selectie van een enthousiast team weekendeskers ben je verzekerd van een weekend zonder zorgen.

Naast deze site met 1000 arrangementen is weekendesk de bedenker en uitgever van de BONGO, een volledig concept cadeaubonnen waarmee allerlei leuke belevenissen cadeau kunnen worden gegeven. Stel, je bent salesmanager en je zoekt iets origineels waarmee je je verkopers kunt motiveren. Of je zoekt een cadeau voor je vader die volgende week jarig is maar jammer genoeg alles al heeft. Of je bent marketingmanager en je zoekt een winkelactie die én leuk én effectief is. Of je wilt je zus in de watten leggen omdat ze zo vaak op je kinderen past. Of je bent directeur en je wilt je medewerkers verwennen. Voor deze en nog 1000 andere situaties geef je een BONGO. Want met een BONGO geef je een belevenis binnen een bepaald thema cadeau waarna de ontvanger zelf de locatie kan kiezen.

Een persoonlijk, veelzijdig  en kwalitatief cadeau tegelijkertijd. Persoonlijk omdat je een thema kunt kiezen (wellness, gastronomie, avontuur, ..) dat bij de ontvanger past. Veelzijdig omdat de ontvanger binnen het thema nog alle kanten op kan. Kwalitatief omdat alle te kiezen locaties en organisaties door weekendesk werden geprobeerd. Bekijk het volledige gamma BONGO’s (33 thema’s) op www.gobongo.nl .

Mocht je bijkomende vragen hebben of meer informatie willen ontvangen, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Telefonisch zijn we bereikbaar op 010-2880550, per e-mail via info@weekendesk.nl
De arrangementen kun je on-line boeken op www.weekendesk.nl . De BONGO’s kun je bestellen via www.gobongo.nl maar ook in de winkels van de ANWB.

Wij maken werk van je weekend!

                                                                                                        top


Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top