Sterk in elk werk

Wij kennen de risico's en weten de oplossingen!

Geachte lezer ,

NEN heeft geen spirituele betekenis maar staat voor NEderlandse Norm. Ongemerkt maken normen deel uit van ons dagelijks leven. Producten moeten veilig zijn, processen zijn bij voorkeur efficiënt, en producten en processen moeten op elkaar aansluiten. Uw zakelijke brandverzekering kan zijn voorzien van een NEN clausuleen het is van belang hier aandacht aan te besteden. 

Nu de vakantie weer voor de deur staat,  krijgen we te maken met een nieuw verschijnsel: de samengestelde reis. Graag staan wij samen met u deze maand stil bij deze reisvorm en de verzekeringsoplossing daarvoor.  

Steeds meer mensen hebben naast hun particuliere inboedel zakelijke goederen thuis staan. In het merendeel van de gevallen is dit niet of slechts beperkt op uw polis verzekerd. Beoordeel uw eigen situatie en lees deze maand onze oplossing.

Brommobielen, scooters, mini bikes, zoemfietsen quads, vandaag de dag komt u allerlei gemotoriseerde apparaten op de Nederlandse wegen tegen. Maar hoe dienen deze motorrijtuigen verzekerd te zijn en zijn ze wel verzekerd? In deze nieuwsbrief informeren wij u over de wettelijke bepalingen.           

De Quorim relatie die deze maand aan het woord is, is bekroond met de "innovation award". We laten u kennismaken met Klick-N-Go.  

Wij vertrouwen erop, dat wij u met deze nieuwsbrief van dienst zijn geweest.

Met vriendelijke groet,
Henk Smit.

 Koppelingen naar de onderwerpen in deze Nieuwsbrief:


NEN 1010

NEN 1010 is dé norm voor de e-installateur. Deze norm bevat de minimumveiligheidseisen waaraan laagspanningsinstallaties in de woning-, de utiliteitsbouw en in de industrie moeten voldoen.  Het ontwerpen en realiseren van elektrische installaties is voor iedere installateur belangrijk. Maar omdat fouten nu eenmaal worden gemaakt, is in NEN 1010 bepaald dat bij het uitvoeren van elektrische installatiewerkzaamheden moet zijn gezorgd voor goed vakmanschap, geleverd door vakkundig personeel en dat de juiste materialen moeten worden gebruikt. Duidelijk wordt ook gesteld in NEN 1010 dat, na eerste installatie en na elke belangrijke wijziging, elektrische installaties moeten zijn beproefd en geïnspecteerd vóórdat deze in bedrijf worden gesteld. Zo kan worden vastgesteld of de werkzaamheden naar behoren zijn uitgevoerd in overeenstemming met de norm. In de praktijk worden nog al wat eisen gesteld aan installateurs en hun medewerkers.

Veel zakelijke brandpolissen zijn voorzien van een zogeheten NEN 1010 of NEN 3140 clausule. Indien uw polis hiervan is voorzien, is het van belang een verklaring te krijgen van uw installateur. U staat dan bij een eventuele schade stevig in uw schoenen.       

Klik hier om voor het maken van een afspraak                                           top


Samengestelde reis  

Samengestelde reis (dynamic packaging): is een reis die uit losse onderdelen bestaat die afzonderlijk geboekt worden, bijv. ticket, vervoer en accommodatie. Het uitvallen van één of meer van deze onderdelen geeft geen recht om de totale reis te annuleren. De (normale) annuleringsverzekering beslaat namelijk slechts een deel van deze reis en niet de samenstelling die u gekozen heeft.  

Op onze annuleringsverzekering kunt u de samengestelde reis mee verzekeren. Onze uitgebreide annuleringsverzekering geeft u een kostenvergoeding als u om een bepaalde onvoorziene omstandigheden uw reisarrangement of bijvoorbeeld de huurperiode van uw appartement of huis moet afbreken, annuleren of uitstellen. Een onvoorziene omstandigheid kan zijn het overlijden van een familielid of een ernstige acute ziekte, maar ook het onverwacht toegewezen krijgen van een huurwoning. Onder de annuleringsverzekering valt niet alleen de reissom, maar ook zaken als de inschrijfgelden, de huursom en de boekingskosten. U krijgt eveneens een vergoeding voor niet-genoten vakantiedagen bij later vertrek, aankomstvertragingen, voortijdige terugkeer of en ziekenhuisopname. U kunt tot zeven dagen na de boeking een annuleringsverzekering met een volledige dekking afsluiten. De vergoedingen vinden plaats onder aftrek van de door de reisorganisatie of verhuurder verschuldigde restitutie. Indien u  kiest voor de dekking garantie-annulering wordt bij gedwongen voortijdige terugkeer 100% van de reissom betaald. Dat is nog eens zekerheid!


Zakelijkegoederen

Diefstal van zakelijke goederen (zoals een computer of mobiele telefoon) uit een woonhuis is niet altijd gedekt op de inboedelverzekering. Steeds vaker komt het voor dat mensen vanuit hun woonhuis een onderneming opstarten of een thuiswerkplek hebben. Bij het aanschaffen van zakelijke goederen is het van belang dat u hiervoor een passende dekking aanvraagt (inventaris/ goederen verzekering). Indien er al een zakelijke verzekering loopt, dient u bij uw verzekeraar aan te geven dat er sprake is van een extra risico adres. Dit adres wordt dan op de bestaande polis aangetekend.        


Klik hier voor het maken van een afspraak                                               top

Motorrijtuigen en verzekeringsplicht

Ieder motorrijtuig waarvoor een Nederlands kenteken is afgegeven moet verzekerd zijn voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Deze verzekering dektschade die met een motorrijtuig aan derden wordt toegebracht. De RDW controleert door middel van registercontroles automatisch of de geregistreerde eigenaar/houder aan deze verplichting voldoet. Ook als u uw motorrijtuig (tijdelijk) niet op de openbare weg gebruikt, controleert de RDW of er aan deze verplichting voldaan wordt. Als uit de registercontrole blijkt dat het motorrijtuig niet verzekerd is, kunt u een boete krijgen.

Kentekenplichtig zijn de voertuigen die op de openbare weg gebruikt worden, zoals de bromfiets, de bromscooter, de snorfiets, de elektrische step, de bakbromfiets, de ijscobromfiets, de bromfiets-quad en de brommobiel. Niet kentekenplichtigzijn de  volgende voertuigen:  

 • Rijwielen met trapondersteuning die niet harder kunnen dan 25 kilometer per uur en waarbij gebruikers moeten blijven trappen voor aandrijving (max 250 Watt); 
 • Motorrijtuigen die niet harder kunnen dan 6 kilometer per uur; 
 • Gehandicaptenvoertuigen met een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur en niet breder dan 110 cm, die speciaal zijn ingericht voor gebruik door een iemand met een handicap; 
 • Landbouwtrekkers en andere motorrijtuigen die bestemd zijn voor de landbouw of daarmee vergelijkbare doeleinden;  
 • Motorrijtuigen met drie of vier wielen die zijn bestemd voor gebruik buiten de wegen en voor vrijetijdsbesteding, zoals cross-trikes en golfkarretjes; 
 • Motorrijtuigen die bestemd zijn om door een voetganger te worden meegevoerd.

Voor deze voertuigen blijft de situatie ongewijzigd. De eigenaren van deze voertuigen hoeven geen kentekenbewijs aan te vragen. De verzekeringsplichtblijft hiervoor echter bestaan !

klik hier  voor het maken van een afspraak met onze adviseur                    top


Quorim relatie aan het woord: Klick-N-Go

‘n Klick-N-Go® golf trolley met nóg meer gemak. 
Past met gemak in de kleinste kofferbak™


De meest compacte lichtgewicht elektrische golf trolley met golftas snelkoppeling geschikt voor elke golftas Klik! Met een speciale beugel haak je in een oogwenk elke golftas op een Klick-N-Go® golf trolley. Zonder gepriegel met riempjes. Dat gemak kent u al van Klick-N-Go Golf. Voortaan rijden Klick-N-Go® golf trolleys ook nog als vanzelf. De uiterst compacte Klick-N-Go® Explorer is
voorzien van een vernuftige elektrische aandrijving. Nóg meer gebruiksgemak!
Ingeklapt is de trolley niet groter dan een flight case. De Klick-N-Go® Explorer weegt maar net tien kilo.

De Klick-N-Go® Explorer is toegerust met:

 • twee duurzame 24 volt motoren, weggewerkt in de wielen
 • een krachtige lithium accu opgeborgen in de framebuis
 • sensor gestuurde snelheidsregeling die zich automatisch aan uw loopsnelheid aanpast
 • automatische transmissie met vooruit en achteruit aandrijving

De Klick-N-Go® Explorer wordt geleverd met:

 • afneembaar voorwiel
 • lichtgewicht oplader, scorekaart houder, parapluhouder en opberghoezen voor de wielen
 • twee jaar garantie, met gratis ophaal- en terugbezorgservice door heel Nederland


Ingeklapt meet de trolley 25 x 33 x 57 cm. De Klick-N-Go® golf trolley werd onderscheiden met de Innovatieprijs van Innovatienet, een initiatief van het
ministerie van Economische Zaken. De Klick-N-Go® Explorer is vanaf eind maart 2007 leverbaar en wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens Amsterdam Golf 2007 in de RAI, van 2 t/m 4 maart.  De Klick-N-Go Explorer kost € 1.799,00 incl. BTW. en is te koop via golf shops of direct te bestellen met gratis thuisbezorging.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij onze distributeur voor Nederland:

ACM Products bv, Etten Leur, Tel. 076-5043333, Fax 076-5043334,


                                                                                                          top

info@acm-products.com, en bij Klick-N-Go Golf bv, Sint-Oedenrode, Tel. 0413-490410, Fax 0413-490411, info@knggolf.comof www.knggolf.com.Klik hier voor het maken van een afspraak                                                top
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top