Goed geregeld

Zekerheid geeft vrijheid.

Geachte lezer ,

Hierbij ontvangt u alweer de laatste nieuwsbrief van 2006. Het afgelopen jaar stond bol van veranderingen en wij kunnen ons heel goed voorstellen dat het lastig voor u was om door de bomen het bos te blijven zien: WIA, WGA, IVA, eigen risico dragen en natuurlijk uw nieuwe ziektekostenverzekering. De overheid heeft er de afgelopen jaren voor gekozen een privatiseringsslag te slaan en daarmee is het voor u niet eenvoudiger geworden. Voor ons kantoor lag hier een duidelijke taak om u zo goed mogelijk te informeren. Naast de vele persoonlijke gesprekken, hebben wij u bijna maandelijks onze nieuwsbrief toegestuurd. Ook in het komende jaar zult u van ons deze informatie blijven ontvangen.

In deze nieuwsbrief informeren wij u graag over een aantal belangrijke onderwerpen. Zo staan we stil bij het onderwerp aansprakelijkheid en winterbanden en de nieuwe autoverzekering voor exclusieve auto's. Naast uitleg over de milieuschadeverzekering, informeren wij u deze maand  ook over de nieuwe financiële bijsluiter.

Preventie speelt binnen ons vakgebied een belangrijke rol en is ook voor u cruciaal.  Graag introduceren wij deze maand De Bitter Beveiliging. Deze Quorim relatie is gespecialiseerd in zowel bouwkundige als elektronische beveiliging.   

Wij wensen u alvast hele fijne feestdagen en een voorspoedig 2007 toe!  

Met vriendelijke groet,
Henk Smit.

 Koppelingen naar de onderwerpen in deze Nieuwsbrief:


Aansprakelijkheid en winterbanden

In diverse wintersportlanden is het bij winterse omstandigheden verplicht om met winterbanden te rijden. Hieronder een overzicht van de eisen per land. De eisen zoals hieronder aangegeven, gelden ook voor auto's met een Nederlands kenteken.

Oostenrijk
Voor bergwegen kan "Winterausrüstung" (sneeuwkettingen of winterbanden) verplicht gesteld worden. Bij gebruik van winterbanden moeten banden minimaal 4 mm profiel hebben, winterbanden met minder dan 4 mm profiel worden gezien als zomerbanden. Niet gebruik van winterbanden kan van invloed zijn op aansprakelijkheid voor ongevallen en ook leiden tot verkeersboetes.

Duitsland
Let op: vanaf mei 2006 moeten auto's in winterse omstandigheden beschikken over een winteruitrusting. Hieronder vallen vooral voor winterse omstandigheden geschikte banden en voldoende ruitensproeiervloeistof. Deze verplichting geldt ook voor Nederlandse auto's. De boete op het rijden met ongeschikte banden is € 20; in geval van gevaarzetting of hinder is de boete € 40 en 1 strafpunt. Naast een boete kan het niet gebruiken van winterbanden leiden tot (mede)aansprakelijkheid bij ongevallen omdat de bestuurder van een auto op zomerbanden minder goed kan reageren op onverwachte situaties. Immers zonder winterbanden is er in winterse omstandigheden minder grip en een langere remweg. Als er winterbanden gemonteerd zijn, dan moet men zich houden aan de voorgeschreven maximumsnelheid van de band. Indien deze snelheid lager is dan die van de auto, moet deze maximumsnelheid met een voor de bestuurder zichtbare sticker worden aangegeven. Italië
Op bergwegen kan winteruitrusting (kettingen of winterbanden) verplicht zijn. Dit wordt met een verkeersbord aangegeven. Niet gebruik van winterbanden bij winterse omstandigheden kan leiden tot (mede)aansprakelijkheid bij ongevallen en kan ook strafrechtelijke gevolgen hebben. De wet is nog zo nieuw dat er nog geen rechterlijke uitspraken zijn over wat precies die winterse omstandigheden zijn.

Frankrijk
Uitgangspunt is de algemene bepaling dat banden moeten corresponderen met de wegomstandigheden. Op grond van dit uitgangspunt kan het rijden op zomerbanden in winterse omstandigheden leiden tot aansprakelijkheid voor ongevallen en strafrechtelijke gevolgen hebben. Voor bergwegen kan winteruitrusting verplicht gesteld worden. Dit wordt met een verkeersbord aangegeven.

Zwitserland
Geen wettelijke regeling, wel aanbevolen. Bij een ongeval kan het niet gebruiken van winterbanden een belangrijke rol spelen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid en leiden tot strafrechtelijke vervolging.

Klik hier voor het maken van een afspraak                                                                    top

Speciale autoverzekering voor exclusieve auto's

Speciaal voor exclusieve auto's kunnen wij u een op maat gesneden verzekering aanbieden: de Xclusief autoverzekering. Deze verzekering is speciaal ontwikkeld voor auto's met een cataloguswaarde van meer dan € 80.000,-- en kent naast een gunstig eigen risico van € 135,- een uiterst concurrerende premie. Op dit moment valt 4,5 % van de verkochte auto's in deze categorie. De bestuurder van de auto moet in principe minimaal 28 jaar oud zijn en 3 jaar geen schuldschade hebben gehad. Daarnaast dient de bestuurder 5 jaar of langer een rijbewijs te hebben. De voorwaarden zijn ijzersterk en volledig toegespitst op deze doelgroep. Zo is er bijvoorbeeld geen maximering in de nieuwwaarde. Vanzelfsprekend dient de auto wel goed beveiligd te zijn.       

Klik hier voor het maken van een afspraak                                                                    top


De financiële bijsluiter

In een Financiële Bijsluiter staat de belangrijkste informatie over een financieel product. In de bijsluiter staat wat het product precies is en wat het kost. Maar ook wat de risico’s zijn en wat het product kan opbrengen. En wat er gebeurt als u eerder wilt stoppen met het product. In de Financiële Bijsluiter staat belangrijke informatie. Maar als u echt een product wilt aanvragen, moet u ook de offerte van de aanbieder goed lezen. In de Financiële Bijsluiter kunt u namelijk niet lezen wat u precies moet betalen. Of wat het product in uw geval kan opbrengen. Dat staat wel in de offerte. De aanbieder maakt de offerte echt voor uw situatie. De Nadere Regeling financiële dienstverlening heeft er voor gezorgd dat er een nieuwe financiële bijsluiter van kracht is. 

De kernpunten van deze bijsluiter zijn:

  • publicatie op de website van de aanbieder
  • op verzoek van de consument toesturen
  • compact en makkelijk leesbaar   

De bijsluiter is niet voor alle financiële producten verplicht. Alleen voor complexe financiële producten. Maar wat is een complex financieel product? Een complex financieel product is vaak een combinatie van soorten producten. Soorten producten zijn bijvoorbeeld beleggen, sparen, verzekeren of lenen. Dit product is complex als de waarde van zeker één van deze producten afhangt van de ontwikkelingen in de markt.  De nieuwe financiële bijsluiter bevat een risicoindicator. In het getoonde voorbeeld is dat het mannetje, dat steeds krommer gaat lopen, naarmate het risico van het product groter is. Daarnaast is een risicoindicator ontwikkeld die verplicht moet worden opgenomen in bijvoorbeeld brochures of op internetsites.  Het is te hopen dat met deze wat meer grafische insteek de financiële bijsluiter meer gelezen zal gaan worden dan de oude.

Klik hier voor het maken van een afspraak                                                                     top

Wat is een milieuschadeverzekering ?

Een milieuschadeverzekering verzekert bedrijven tegen de financiële gevolgen van milieuschade. Circa de helft van de bedrijven is nu niet of niet volledig hiertegen verzekerd enloopt daarmee een aanzienlijk risico. Milieuschade ontstaat sneller dan u denkt en de kosten van sanering kunnen fors oplopen. Bij een brand of storm kunnen asbestdeeltjes vrijkomen. Of met bluswater kunnen gevaarlijke stoffen in de bodem terecht komen. Er is een wettelijke saneringsplicht en de kosten daarvan komen volledig voor rekening van de ondernemer. De brand- en de aansprakelijkheidverzekering dekken deze schade niet ! Dit geldt ook wanneer u een bedrijfsruimte huurt. Als huurder bent u aansprakelijk voor de milieuschade die bij een evenement plaatsvindt. Want het uitgangspunt is dat de vervuiler betaalt. Als de huurder niet kan betalen (en dat betekent automatisch een faillissement) kan de overheid ook de eigenaar van een locatie aanspreken. Het is dus van belang dat u dit risico voldoende afdekt. Twijfelt u over de dekking van uw verzekeringspakket schroom dan niet contactmet ons op te nemen. Voor meer informatie over de milieuschadeverzekering kunt u ook op de site van de Milieupoolkijken.  

Klik hier voor het maken van een afspraak of meer informatie

Quorim relatie aan het woord: De Bitter Beveiliging

De Bitter Beveiliging is al meer dan dertig jaar actief in de beveiligingsbranche.
Het bedrijf is gevestigd in Sterksel, het werkgebied ligt voornamelijk in Brabant, Zeeland en Limburg.  De Bitter Beveiliging biedt op een overzichtelijke manier een totaalpakket aan beveiligingsoplossingen op maat aan bedrijven en particulieren. Een brede klantenkring waardeert dit bedrijf om hun betrouwbaarheid en hoge servicegraad.
De aanpak is persoonlijk en helder.

Het specialisme:

• Inbraaksignaleringssystemen
• Camerabeveiliging
• Toegangscontrole
• Branddetectie
• Bouwkundige beveiliging
• Alarmopvolging

Om tot een goed beveiligingssysteem te komen doorloopt de Bitter Beveiliging met de klant een aantal stappen. Na een uitgebreide risicoanalyse van het object  stelt het bedrijf een beveiligingsplan samen. Dit plan voldoet aan alle normen  conform BORG richtlijnen. Dit betekent dat alle componenten van het systeem en de wijze van installatie van de hoogste kwaliteit zijn. Het beveiligingsplan wordt uitgevoerd door monteurs met de vereiste vakbekwaamheid en zij beschikken over een verklaring van betrouwbaarheid, afgegeven door Justitie.

De Bitter Beveiliging is BORG erkend in alle deelgebieden. Dit betekent dat zij beveiligingscertificaten kunnen afgeven voor alle risicoklassen en dat zij
voldoen aan alle kwaliteitsnormen die gesteld worden in de Wet Particuliere Beveiliging en Recherchebureaus. (WPBR).

De Bitter Beveiliging is 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar voor hun relaties. Voor een meer uitgebreide bedrijfspresentatie kunt u de website bezoeken, www.bitterbeveiliging.nl

                                                                                                                               top


                                         top
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top