Wij ontzorgen door financiële rust en zekerheid

Dat is onze missie

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Een veilig huis in een veilige wijk, een veilig gevoel. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het niet. Woninginbraak en overlast komen nog steeds veel voor. Het feit dat een onbekende in uw woning is geweest en uw spullen heeft doorzocht, geeft een onveilig gevoel. Wacht niet tot het te laat is en er bij u ingebroken wordt, maar ga zelf aan de slag om veilig te wonen. De PKVW-erkende bedrijven die door het hele land gevestigd zijn, helpen u hier graag bij. Zij kunnen u meer informatie geven over de wijze waarop u alle 'inbraakgevoelige' plekken van uw woning kunt beveiligen. Zo heeft u tot 90% minder kans op inbraak en komt uw huis in aanmerking voor het certificaat Veilige Woning. Dat is voor veel bewoners een geruststellende gedachte.

Het keurmerk richt zich op de gelegenheidsinbreker. Dat is bijvoorbeeld een junk die met een schroevendraaier op zak langs woningen loopt en kijkt waar een slot eenvoudig opengebroken kan worden. Of dieven die via een open raam snel een laptop of een tas met geld uit de woonkamer weghalen.

Met de volgende vier stappen kunt u een woning of complex veiliger maken:

Stap 1:
Vraag maatwerk advies aan bij een PKVW-erkend beveiligingsbedrijf bij u in de buurt. Medewerkers van deze bedrijven hebben een gedegen opleiding gehad.

Stap 2:
Voer de geadviseerde maatregelen zelf uit met behulp van het handboek PKVW Bestaande Bouw. Of laat de aanpassingen door het PKVW-erkende bedrijf uitvoeren.

Stap 3:
Na goedkeuring van het PKVW-erkende bedrijf ontvangt u het certificaat Veilige Woning en de bijbehorende raamstickers. Het certificaat heeft een "houdbaarheidstermijn" van 10 jaar.  

Stap 4:
Stuur een kopie van het certificaat naar ons en wij zorgen voor een korting op uw inboedelverzekering.

Wat kunt u zelf doen?
Uiteraard kunt u ook eenvoudig zelf veel doen om een inbraak te voorkomen. Hier zijn lang niet altijd kosten aan verbonden. Veilig wonen is vooral een kwestie van bewust wonen. Bekijk het overzicht met preventietips.

De tactieken van overvallers om binnen te komen, variëren van zielige verhalen tot grof geweld. De politie geeft tips om een overval op uw woning te voorkomen:

  • Doe nooit zomaar open!
  • Kijk eerst door het raam, deurspion of gebruik de intercom.
  • Vraag wie de persoon is en wat deze komt doen, vraag om een legitimatie.
  • Wees bedacht op zielige praatjes of smoezen die oplichters gebruiken om binnen te komen.
  • Vertrouwt u het niet, bel dan direct de politie op 112.
  • Geef nooit uw bankpas / pincode af.
  • Blokkeer direct uw bankpas wanneer u bent bestolen of opgelicht.
  • Afspraak met een bedrijf aan huis? Zorg dat er een bekende bij u aanwezig is

Download hier de brochure.

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top