Van alle markten thuis

Door ervaring wijs geworden.

Kunstverzekering

kunstverzekeringVoor een kunstverzekering komt u in aanmerking als trotse eigenaar van een verzameling kunst. Vaak stelt u zich de vraag hoe u dit het beste kunt verzekeren. Wij hebben daarvoor onze kunstverzekering.

Uw inboedelverzekering geeft onvoldoende ruimte om kostbare objecten te verzekeren omdat juist hiervoor in alle gevallen een maximering is opgenomen. Een kunstverzekering is er om uw kostbare kunstobjecten goed verzekerd te krijgen. Een kunstverzekering wordt ook wel eens een speciale kostbaarhedenverzekering genoemd. Quorim werkt samen met diverse verzekeringsmaatschappijen die gespecialiseerd zijn in kunstverzekeringen. Wij werkend onder andere samen met Hiscox, Hienfeld en Delta Lloyd Xclusief. Ook zijn er door ons maatwerkoplossingen voor kunstverzekeringen met andere verzekeraars tot stand gebracht. 

Waardebepaling bij een kunstverzekering

Belangrijk is uiteraard het vaststellen van de verzekerde waarde van uw kunst. U dient immers bij schade de werkelijke schade vergoed te krijgen door de kunstverzekering. Wij helpen u bij het inschakelen van erkende taxatiebedrijven. Deze specialisten volgen de (inter)nationale kunstmarkt en kunnen een goede inschatting maken van de waarde van een voorwerp. Een dergelijke taxatie dient, voor een kunstverzekering, in de regel iedere drie jaar uitgevoerd te worden.

Ten slotte is het belangrijk u te realiseren dat,  in tegenstelling tot andere kostbaarheden, de dekking voor kunst veelal beperkt is tot de aanwezigheid in de eigen woning. Binnen ons netwerk is het mogelijk deze dekking voor de kunstverzekering uit te breiden.

Indien u als eigenaar of kunstenaar uw werk uitbesteed is het van belang een consignatieovereenkomst, bij de kunstverzekering, overeen te komen. Enkele voorbeelden bieden wij u hier aan:

De overeenkomsten van kunstverzekeringen dienen enkel als voorbeeld. U kunt aan de kunstverzekering overeenkomsten verder geen rechten ontlenen. Het is verstandig de overeenkomst voor kunstverzekering door een jurist te laten toetsten zodat deze volledig van toepassing op uw situatie kan zijn.

Ateliers en galeries

Quorim heeft ook maatwerkoplossingen voor ateliers en galeries. Graag informeren wij u over de mogelijkheden.

Voor meer informatie over de kunstverzekering kunt u contact met ons opnemen.

(laatste aanpassing 26 augustus 2014)

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top