Doorlopend verzekerd

De adviseurs van Quorim staan voor u klaar!

Zorgpremies 2012

De Amersfoortse

De zorgpremies 2012 van De Amersfoortse zijn bekend. De premies zijn licht gestegen ten opzichte van vorig jaar. Zo is de basisverzekering Uitgebreid voor individueel verzekerden met € 2,05 gestegen van € 108,95 naar € 111,- per maand (zonder vrijwillig eigen risico). De aanvullende verzekeringen zijn met gemiddeld € 1,- tot € 3,50 per maand gestegen.

Waarom zijn de premies gestegen?

De premiestijging is het gevolg van een aantal factoren:

  1. Kostenstijging in de zorg
    In veel zorgsectoren zijn, door de groei in zorguitgaven, de zorgbudgetten in 2011 met tientallen miljoenen overschreden. De groei van de zorguitgaven is hoger dan de groei in het aantal premiebetalers. Dit zorgt voor een nominale premiestijging. De premiestijging is nog beperkt gebleven door de verhoging van het eigen risico naar € 220. Als de overheid het eigen risico niet had verhoogd was de nominale premie € 20,- hoger uitgevallen.
  2. Afschaffing macronacalculatie door de overheid
    De macronacalculatie is een vergoeding van de overheid om verzekeraars te compenseren bij grote tegenvallers. Door de macronacalculatie af te schaffen wordt het financiële risico van de zorgverzekeraar vergroot. De Amersfoortse moet, zonder macronacalculatie, risico-opslagen opnemen in hun premie. Dit omdat VWS altijd vooraf raamt wat de zorgkosten worden. Dit creëert een onzekere situatie. De afgelopen jaren heeft VWS deze kosten stelselmatig te laag ingeschat.
  3. Hogere solvabiliteitseis vanuit DNB
    Daarnaast verhoogt De Nederlandse Bank de solvabiliteitseis ten aanzien van de zorgverzekeraars. Het financiële risico voor de verzekeraars wordt immers hoger door o.a. de afschaffing van de macronacalculatie naast andere overheidsmaatregelen. Daarom zijn zij verplicht meer reserves aan te houden. De door de overheid genomen maatregelen zorgen voor een premiestijging voor de verzekerde.

Overzicht en premies 2012

(bron: De Amersfoortse 07-11-2011)

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top