Van alle markten thuis

Door ervaring wijs geworden.

Overspannen assurantiebeurs

01-10-2020

De verlenging voor verzekeringscontracten voor 2021 op de verzekeringsbeurs is inmiddels weer begonnen. Ondanks de coronacrisis versnelt de verharding van de verzekeringsmarkt nog steeds. De zakelijke verzekeringspremies in het eerste kwartaal van 2020 zijn wereldwijd met gemiddeld 14% gestegen, vergeleken met 11% en 8% in het vierde en derde kwartaal van 2019. Naar het zich laat aanzien zal deze prijstrend zal zich waarschijnlijk voortzetten gezien de verzekeringsverliezen van Covid- 19.  Naast de hogere premies krijgen we ook te maken met andere zaken zoals “loss limits”, hogere eigen risico’s, strengere voorwaarden en een kritischer houding van verzekeraars ten aanzien van risicoselectie en risicomanagementpraktijken.

Mede door de coronamaatregelen zullen de wachttijden bij verzekeraars weer oplopen. Hierdoor zullen offertes / prolongatievoorstellen langer op zich laten wachten dan gebruikelijk.

Andere aandachtspunten waar we mee te maken krijgen:

Brexit

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Europese Unie (EU) verlaten op 31 januari 2020 (middernacht Nederlandse tijd). Nu geldt een overgangsperiode tot en met 31 december 2020. In deze periode moet het VK zich houden aan alle EU-regels en wetten. Voor burgers en bedrijven verandert er vrijwel niets. Na de overgangsperiode komen er veranderingen, met of zonder akkoord over de nieuwe relatie.

Wat deze veranderingen inhouden op verzekeringsgebied is nog niet duidelijk. De locaties in VK kunnen zeer waarschijnlijk niet meer worden meeverzekerd op de moederpolis in Nederland. Er moet een lokale dekking in het VK worden ingekocht.

Pandemie

Veel verzekeraars zullen een pandemie uitsluiting willen opnemen. 

Cyber

Ook willen steeds meer verzekeraars een uitsluiting voor schade als gevolg van cyber op de brand en aansprakelijkheidsverzekeringen. Wilt u meer weten over het verzekereren van cyber? Op onze site kunt u informatie hierover terugvinden en eenvoudig een offerte aanvraag indienen: cyberverzekering

Brandverzekeringen

Er is sprake van een verkleining van de capaciteit, een verhoging van de premies in de volle breedte van de portefeuille alsmede een druk naar hogere eigen risico’s.  Minimumpremies worden hoger (bij veel verzekeraars ligt dit tussen de €10.000,- en €25.000,- premie voor hun aandeel)

  • Isolatie/zonnepanelen zijn/ worden een probleem. Lees hier meer over het verzekeren van zonnepanelen: verzekeren en keuren van zonnepanelen.
  • Preventie-eisen worden zwaarder (sprinkler) / de uitvoer van aanbevelingen is cruciaal voor de beoordeling van het risico door verzekeraars

Aansprakelijkheidsverzekeringen

De premies van bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen zien wij behoorlijk stijgen.Ook voor (sommige) bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen wordt enige prijsdruk verwacht. En dit jaar ook voor de Cyberverzekering gezien de verhoging van de schadelast.

Autoverzekeringen

Ook voor Automotive zal de renewal weer lastig worden. Verzekeraars blijven het beleid aanpassen en de verwachting is dat er wederom een algemene premie-aanpassing zal worden doorgevoerd. Taxi’s, koeriers en busbedrijven blijven een moeilijk te sluiten risico.

Technische verzekeringen

De markt voor Technische verzekeringen is redelijk stabiel. Er worden geen opzeggingen van complete portefeuilles verwacht. Wel zullen er door verzekeraars strengere eisen worden gesteld en op polisniveau worden er wel premiestijgingen verwacht. In navolging van de brandverzekeraars stellen nu ook de technische verzekeraars verregaande (en soms absurde) eisen aan zonnepanelen. Dit maakt het een steeds lastiger te verzekeren risico.

Wacht niet te lang met verlengen en aanvragen

De adviseurs van Quorim staan in de startblokken om u te helpen bij het verlengen van uw bestaande contract en/of het aanvragen van offertes. Neem vandaag nog contact met ons op voor het maken van een afspraak: 088-7654054.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top