Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

Cyberaanvallen in 2016

25-09-2017

Een op de vijf bedrijven met minstens tien werknemers heeft in 2016 te maken gehad met de gevolgen van een cyberaanval.Dat blijkt maandag uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) naar incidenten met ICT. In de helft van de gevallen moesten bedrijven kosten maken om de schade na een aanval van buitenaf te verhelpen. Het ging dan vooral om uitval of vernietiging van data. Onthulling van gegevens door cybercriminelen komt minder vaak voor en kost bedrijven in materieel opzicht ook meestal niets. Bedrijven in de financiële sector en de energiesector zijn het gevoeligst voor cyberaanvallen.

Andere incidenten

Het CBS keek ook naar problemen met ICT in algemene zin. Bij ongeveer de helft van de bedrijven ging het in 2016 wel eens mis en in de helft van de gevallen bracht dat kosten met zich mee. Het gaat meestal om storingen in de hard- of software. Al dan niet opzettelijk onthullen van gegevens door personeel komt slechts incidenteel voor.

Horeca

De horeca heeft relatief weinig last van ICT-storingen (33 procent van de bedrijven) en de gezondheids- en welzijnssector juist vaak (57 procent). Hoe groter een bedrijf is, hoe groter de kans dat de computers uitvallen. Bij drie kwart van de bedrijven met meer dan vijfhonderd werknemers moest de storingsmonteur in 2016 minstens een keer aan de bak. Bij bedrijven met tien tot twintig werknemers was dat maar 43 procent.

Cyberverzekering

Een cyberverzekering verzekert uw bedrijf tegen de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verloren data, gegevensdiefstal en cyber-aanvallen. Het is een verzekering die voortbouwt op jarenlange ervaring met de gevolgen van data-inbraak en hackers.

Vraag hier uw offerte aan voor een cyberverzekering: offerte cyberverzekering

(bron NU.nl)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top