Voor persoonlijk advies

Net even wat meer aandacht!

Cyberverzekering

5 redenen waarom een cyberverzekering noodzakelijk is:

(niet in volgorde van belangrijkheid)

  1. Cybercrime: Cybercrime is de snelst groeiende vorm van misdaad van de laatste jaren. Voorloper van cybercrime was phreaken. In de jaren 70 werden er misdaden gepleegd via telefoonlijnen. De daders (phreakers genoemd) hadden ontdekt dat het telefoonsysteem werkte met bepaalde tonen. Omdat de tonen geïmiteerd werden konden de phreakers gratis bellen. Omdat ons leven zich meer en meer digitaal afspeelt, neemt ook de kans op online criminaliteit toe. Verlies van data en hacking zijn een paar voorbeelden en deze risico’s zijn niet of maar voor een deel gedekt onder traditionele verzekeringen. cyberverzekering biedt wel uitgebreide dekking voor deze risico’s.
  2. Meldplicht: Voldoen aan melding inbreuken kost tijd en geld. Meldplicht geldt nu al in veel landen. In Nederland geldt deze nog voor een paar sectoren maar mogelijk medio 2014 voor alle sectoren. Ook al is er geen wettelijke verplichting om te melden in alle landen, dit is aan het veranderen en er is een groeiende trend in de richting van vrijwillige melding ter bescherming merk en reputatie van het bedrijf. De cyberverzekering dekt deze kosten en ontzorgt het bedrijf.
  3. Afhankelijkheid van systemen: Systemen zijn cruciaal voor het bedienen van klanten, maar hun downtime is niet gedekt door de standaard verzekeringen. Alle bedrijven vertrouwen op systemen om hun core business te kunnen verrichten. Een hackaanval, computervirus of kwaadaardige handeling van een werknemer kan voor onderbreking van business zorgen. Online en/ of offline omzetderving wordt door een cyberverzekering vergoed.
  4. Portable devices:  De komst van draagbare apparaten en de mogelijkheid om thuis te werken heeft het leven een stuk makkelijker gemaakt voor velen van ons. Echter, deze nieuwe manier van werken betekent ook dat belangrijke en vertrouwelijke gegevens kunnen worden gestolen of gemakkelijker verloren. Een laptop achtergelaten in een trein, een gestolen iPad in een restaurant of een verloren USB stick zijn allemaal goede voorbeelden. Bovendien zijn de apparaten zelf het doelwit met een groeiend aantal virussen. De cyberverzekering dekt de kosten en aansprakelijkheid die gepaard gaan met een datainbreuk via draagbaar apparaat.
  5. Data are valuable: We hebben meer data dan ooit tevoren en vaak zijn deze gegevens van onze klanten en leveranciers. Non-disclosure overeenkomsten en commerciële contracten, garanties en vrijwaringen besteden steeds meer aandacht aan beveiliging van data. Gegevens van derden zijn waardevol en u kunt aansprakelijk worden gesteld als u het verliest ongeacht de oorzaak. De cyberverzekering vergoedt de eigen kosten en de schade van derden als gevolg van verlies van data en/ of inbreuk op privacy.
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top