Voor alles een oplossing

Wij denken in maatwerk.

Cyberverzekering

Cyberverzekering speciaal voor cyberaanvallen
Een cyberaanval is een aanval op computers, servers, websites en dergelijke door criminelen of terroristen. Meestal met als doel persoonlijke informatie te verkrijgen of computersystemen onklaar te maken en op die manier communicatie te belemmeren. Steeds vaker worden bedrijven afgeperst door deze "digitale criminelen". Cyberaanvallen nemen in aantalen toe en staan hoog op de lijst met grootste bedreigingen. Liefst 98 procent van de ondernemers krijgt ermee te maken en het grootste deel heeft nog steeds geen cyberverzekering.

Verzekeren van cyberaanvallen met een cyberverzekering
Verzekeraars verstaan onder een cyberrisico het financiële nadeel dat een verzekerde oploopt door of via computer- en/of ICT-systemen, zonder dat er sprake is van materiële schade. Die materiële schade, zoals een brand die een serverruimte vernielt, wordt via traditionele verzekeringen gedekt. Een cyberverzekering sluit u naast de reguliere verzekeringen.

De cyberpolis of de cyberverzekering dekt de aansprakelijkheid van door derden geleden schade, de eigen kosten van het bedrijf en gevolgschade en levert tevens responseteamservice op één polis.Gemak, efficiency, bescherming van uw reputatie en bedrijfscontinuïteit in geval van inbreuk op data zijn de belangrijkste kenmerken van de cyberverzekering.

Cybercriminaliteit is aan de orde van de dag, maar houdt een wat ongrijpbaar karakter. Het Verbond van Verzekeraars vindt dat verzekeraars bij dit onderwerp een belangrijke rol kunnen spelen en doet in dit position paper een aanzet voor het verzekeren van cyberrisico´s.

Hiscox Data Risk Polis
Hiscox is een gerenommeerde niche verzekeraar die zich specialiseert in het verzekeren ondermeer Data Risks. Quorim kiest voor Hiscox omdat de producten duidelijk zijn toegesneden op de wensen en kenmerkende verzekeringsbehoeften van de doelgroep. De premies zijn concurrerend, de dekking is uitgebreid en het aanvraagproces heel eenvoudig. Al meer dan 25 jaar bevindt Hiscox zich in Nederland. Eerst door middel van een Nederlandse assuradeur en later, in 1999, door een kantoor op de Assurantiebeurs.

Wat is er verzekerd?

Systeeminbraak
Deze verzekering dekt de financiële gevolgen van inbreuk op uw systemen of data:

 • kosten van forensisch onderzoek
 • kosten van communicatie met providers, klanten, toezichthouders, justitie, creditmaatschappijen en andere belanghebbenden
 • kosten voor extra klantenondersteuning, bijvoorbeeld via een call centre
 • kosten van crisismanagement, reputatieherstel en PR-campagnes.

Privacy
U bent verzekerd tegen de gevolgen van gestolen privacygevoelige gegevens:

 • kosten van onderzoek door bijvoorbeeld justitie of creditcardmaatschappijen
 • claims van individuele personen
 • boetes opgelegd door toezichthouders, of andere verplichte vergoedingen.

Digitale aansprakelijkheid
Als uw website of e-mail onbedoeld het auteursrecht schendt, laster verspreidt of een virus bevat, dekt Cyber en Data Risks de hieruit voortvloeiende kosten.

Hacking
Schade veroorzaakt door hackers is gedekt:

 • reparatie, vervanging of herstel van websites, programma’s of data
 • kosten van gestolen software of data
 • kosten van onderzoek en advies in systeembeveiliging
 • kosten van forensisch onderzoek naar de identiteit van een hacker
 • kosten van PR-advies voor reputatiebescherming.

Afpersing

Ook schade van hackers die uw website of data gijzelen, is gedekt. U krijgt bijstand van security-experts en eventueel betaald losgeld wordt vergoed.

Omzetverlies door cyberaanvallen
Als een DDoS-actie of andere aanval op uw computersystemen leidt tot omzetverlies, bijvoorbeeld door uitval van een webwinkel, is dit verlies gedekt.

Meer informatie
Meer weten over uw risico en deze verzekering? Download hier de kennis- en informatiegids met feiten, tips en handige informatie.

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top