Persoonlijke en deskundige afwikkeling

Ieder dag staan wij weer voor u klaar!

Autodiefstal

Wat moet u doen als uw auto is gestolen?

Bel: het gezamenlijke Aangifteproces Gestolen Voertuigen 055 741 00 01 van verzekeraars en politie en kies optie 2 om aangifte te doen.

Bel direct met 055-7410001

Als uw auto is gestolen, krijgt u niet automatisch een uitkering. Dit is afhankelijk van de dekking en van de beveiligingseisen die de autoverzekering aan de auto stelt.

Direct melden van de diefstal

Meld diefstal van uw auto direct bij de politie en uw autoverzekeraar. De verzekeraar kan uw polis dan (tijdelijk) stopzetten en u, afhankelijk van de polis, een vervangende auto bieden. Ukunt ook alleen bellen naar het VBV (Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit). Met 1 telefoontje wordt de diefstal dan gemeld bij zowel de politie als de verzekeraar. De vermissing van uw voertuig kunt u hier melden: melden van vermissing.

Uitkering bij autodiefstalWat moet u doen als uw auto is gestolen?

Bij diefstal is de uitkering afhankelijk van je autoverzekering.

Als u een nieuwe auto heeft, is een nieuwwaarderegeling gunstig. De nieuwwaarderegeling bepaalt hoeveel u terugkrijgt bij diefstal of total loss van een nieuwe auto. In het eerste jaar ontvangt u vrijwel altijd een bedrag dat hoog genoeg is om dezelfde auto opnieuw te kunnen kopen: de nieuwwaarde. Ná het eerste jaar verschillen de regelingen behoorlijk.

Wachttermijn en beveiligingseisen

Verzekeraars hebben een wachttermijn van 20 tot 30 dagen na de diefstal van een auto voordat wordt uitgekeerd. Dit doen ze omdat de kans bestaat dat de auto nog wordt teruggevonden. U moet voor een vergoeding doorgaans alle delen van het kentekenbewijs van de auto en de autosleutels inleveren. Let voor een schadevergoeding ook op de eisen die de verzekeraar stelt aan de beveiliging van de auto. Soms is een goedgekeurd alarmsysteem vereist. Alarmsystemen zijn ingedeeld in verschillende beveiligingsklassen. Vanaf het moment van installatie is de certificatie voor zo'n systeem 36 maanden geldig. Daarna moet er elke 12 maanden een keuring plaatsvinden. Na goedkeuring ontvangt u als autoeigenaar bewijs van certificering. Heeft u de beveiliging en certificering niet op orde, dan is er mogelijk geen dekking door de verzekeraar bij diefstal! Of u betaalt een hoog eigen risico.

Dagelijks worden in Nederland zo’n 35 auto’s gestolen. Voorkom de ellende en laat uw auto extra te beveiligen met een goedgekeurd beveiligingssysteem!

Twijfelt u of uw voertuig voldoende beveiligd is of bent u op zoek naar een uitgebreider pakket? Dan kunt u contact opnemen met onze samenwerkingspartner Moving Intelligence.

(laatst bijgewerkt op 27 oktober 2019)

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top