Problemen om dit bericht te bekijken? Bekijk in uw browser.

nieuwsbrief oktober 2021


Geachte relatie,

In onze nieuwsbrief van oktober hebben wij de volgende onderwerpen voor u geselecteerd.

  • De beursverzekeringen in 2022
  • Met een slok(je) op achter het stuur
  • Gebruik van algemene voorwaarden 
  • Zorgpremie in 2022
  • Quorim relatie: Serre Exclusief

Onze volgende nieuwsbrief kunt u in novermber verwachten. Wij wensen u veel leesplezier toe.

Hartelijke groet,

Het team van QuorimBeursverzekeringen in 2022

De verlenging van (beurs)verzekeringscontracten voor 2022 staat weer voor de deur. Wat kunnen we dit jaar verwachten? 

Nog steeds hebben we te maken met een verhardende markt. Diverse verzekeraar stoppen met het aanbieden van verzekeringen voor risicovolle bedrijven en risicovolle zaken. De Coronacrisis werd eerst beschouwd als een sprint op de wereldwijde verzekeringsmarkt, maar nu als een marathon. Vorig jaar was er met 22% sprake van de grootste premiestijging van de afgelopen decennia. In het tweede kwartaal van 2021 zijn de zakelijke verzekeringen gemiddeld met 15% gestegen.

Lees meer
Met een slok(je) op achter het stuur

Dat kan toch makkelijk met een glas wijn of bier achter het stuur van de auto of scooter? De ervaring leert dat er veel mensen zijn die daar zo over denken en vaak blijft het dan niet bij één of twee glazen… Misschien is het zo dat er mensen zijn die nog prima kunnen rijden na het drinken van alcohol? Vanuit de wet is een promillage vastgesteld van 0,5 procent, wat ongeveer gelijk staat aan twee glazen alcohol.

Maar hoe zit het eigenlijk met de dekking van de motorrijtuigenverzekering? De schade aan uw eigen voertuig betaalt u sowieso zelf. Verder zal uw verzekeraar de schade aan de tegenpartij mogelijk op uw persoonlijk verhalen op grond van de zogenaamde alcoholclausule.

Lees meer
Gebruik van algemene voorwaarden

Vaak staat op een offerte de volgende standaardzin: “Op deze offerte zijn de algemene voorwaarden van bedrijfsnaam/branche van toepassing”. Veel ondernemers denken dat dit voldoende is en sturen de algemene voorwaarden niet mee, maar is dat ook echt zo?

Nou, het antwoord daarop is makkelijk. Dit is niet voldoende. Voor het van toepassing verklaren van de algemene voorwaarden kunt u een standaardzin opnemen op de offerte. Zorg ervoor dat de zin die op de offerte staat ook daadwerkelijk overeenkomt met hoe het in de praktijk gaat. Staan de voorwaarden dus op de achterzijde van de offerte? Benoem dit dat in uw standaardzin.

Lees meer
Zorgpremie in 2022

We zullen pas in de loop van oktober weten wat de zorgpremie voor komend jaar wordt. Normaliter maakt verzekeraar DSW op de vierde dinsdag in september als eerste verzekeraar de premie bekend. Omdat de coronapandemie veel langer duurt dan werd aangenomen, is het totale kostenplaatje nog niet inzichtelijk.

De zorgpremie voor het komende jaar wordt altijd gebaseerd op de zorgkosten. En aan inzicht in die laatste kosten ontbreekt het nog. De verzekeraars krijgen bijna alle coronakosten terug van de overheid.

Lees meer
Quorim relatie Serre Exclusief

Vandaag komen we aan bij Serre Exclusief in het Twentse  Borne, de Quorim relatie van deze maand. Serre Exclusief en haar eigenaar Albert Koetse zijn één van de eerste relaties van Quorim.

Albert Koetse ontvangt ons in zijn ruime pand aan de Ambachtstraat op het industrieterrein. Serre Exclusief is hier gevestigd sinds 2019 maar kent een rijke geschiedenis. Het bedrijf is gestart in 1991 onder de naam Wiko, destijds vooral in kozijnen en glas. Toen Albert in 1994 een artikel las in een woonblad over serres werd zijn interesse meteen gewekt. Het artikel heeft hij uitgeknipt en tot op de dag van vandaag bewaard.

Lees meer
Meest gevraagd

Particuliere verzekeringen

Zakelijke verzekeringen

Quorim relatie SHYPE

Schade melden  

Uw Polismap

Pandemie wereld

Aanraders

Verzekeren dure BBQ

Quorim in beeld en geluid

Schadeformulier PDF

Preventiemaatregelen

Zekerheden APP

Vorige nieuwsbrief

Mutatieformulier Quorim

Over Quorom

Referenties

APS pensioenteam 

Dienstenwijzer

Privacy

Missie Quorim

Adviseurs van Quorim