Problemen om dit bericht te bekijken? Bekijk in uw browser.

nieuwsbrief september 2021


Geachte relatie,

De zomervakantie zit er voor de meeste van ons weer op. Wij hopen dat u een goede vakantie heeft gehad en dat de batterij weer goed is opgeladen. Het team van Quorim zit vol met energie weer met raad en daad voor u klaar.

In onze nieuwsbrief van september hebben wij de volgende onderwerpen voor u geselecteerd.

  • Einde steunpakketten voor banen en economie
  • UWV ziet tijdelijk af van terugvorderen verstrekte voorschotten
  • Betaalpauze hypotheek stopt
  • Eerst sparen en dan pas beleggen
  • Einde van de Levensloopregeling
  • Quorim relatie SHYPE

Onze volgende nieuwsbrief kunt u in oktober verwachten. Wij wensen u veel leesplezier toe.

Hartelijke groet,

Het team van QuorimEinde Corona steunpakketten

Het kabinet stopt per 1 oktober met de generieke steunmaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar de Nederlandse economie zoveel mogelijk door de coronacrisis hebben geholpen. Dit betekent dat de regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen vanaf die datum niet worden verlengd.

Een aantal specifieke ondersteunende maatregelen blijft van kracht in het vierde kwartaal. Net als de aanvullende maatregelen gericht op omscholing en aanpassingsvermogen van de economie. Het kabinet is bezig met een regeling voor de nachthoreca die naar verwachting ook na 1 oktober nog verplicht gesloten is.

Lees meer
Geen terugvordering voorschot WW of WIA

UWV heeft besloten om de voorschotten, voor de groep bij wie het voorschot niet (geheel) verrekend kan worden met een WW- of WIA-uitkering tijdelijk, van 1 januari 2020 tot 31 december 2022, kwijt te schelden. Dat doen zij door middel van buitenwettelijk begunstigend beleid.

Minister Koolmees: “Door tijdelijk de schulden aan UWV die zijn ontstaan door de lange voorschottoekenning kwijt te schelden ofwel te compenseren hopen UWV en ik de financiële problemen waar verzekerden in terecht kunnen komen te beperken.”

Lees meer
Betaalpauze hypotheek stop

De mogelijkheid om vanwege de coronacrisis uitstel van belastingbetaling aan te vragen stopt op 1 oktober, zoals eerder door het kabinet aangekondigd. Enkele andere belastingmaatregelen die wegens de coronacrisis genomen zijn, lopen door tot 1 januari 2022, zoals de onbelaste reiskostenvergoeding en de betaalpauze voor hypotheken.

Daarnaast voert Nederland overleg met Duitsland en België om de afspraken over de belastingheffing van grenswerkers ook tot 1 januari 2022 voort te zetten.

Lees meer
Eerst sparen en dan pas beleggen

Opvallend en zorgelijk is dat van de jongeren die aangeven helemaal geen spaarbuffer te hebben twaalf procent wel belegt en van de jongeren die één maand spaarbuffer hebben, belegt maar liefst een kwart.

De interesse in beleggen onder jongeren is hoog, aldus SNS-onderzoek. Eén op de vijf jongeren belegt en nog eens 23 procent van de jongeren zou dit graag willen doen.Geld betekent voor veel jongeren vrijheid en voor maar liefst 82 procent van de jongeren is het meer kunnen verdienen met beleggen dé reden om hiermee te starten.

Lees meer
Einde van de Levensloopregeling

Per 1 november 2021 eindigt de levensloopregeling. De spaarinstelling waar uw levensloopregeling loopt betaalt op dat moment uw levensloopsaldo uit en stort het op uw rekening, onder inhouding van loonheffing.

Het is goed om nu al te kijken wat u met uw levensloopsaldo wilt en kunt. U kunt namelijk uw levensloopsaldo nu nog zelf opnemen en ‘activeren’ voordat het op 1 november op uw rekening wordt gestort.

Lees meer
Quorim relatie SHYPE

Wat een tijdje geleden begon met een grote liefde en passie voor sneakers is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf waar sneakers en eigen kleding verkocht wordt. SHYPE doet er dagelijks alles aan om jou te helpen in jouw zoektocht naar de perfecte sneakers.

SHYPE weet  dat echtheid, veiligheid en kwaliteit belangrijk zijn en daarom staan deze garanties bij hen voorop.

Lees meer
Meest gevraagd

Particuliere verzekeringen

Zakelijke verzekeringen

Lucien van der Schaaf 

Schade melden  

Uw Polismap

Pandemie wereld

Aanraders

Verzekeren dure BBQ

Quorim in beeld en geluid

Schadeformulier PDF

Preventiemaatregelen

Zekerheden APP

Vorige nieuwsbrief

Mutatieformulier Quorim

Over Quorom

Referenties

APS pensioenteam 

Dienstenwijzer

Privacy

Missie Quorim

Adviseurs van Quorim