Voor alles een oplossing

Wij denken in maatwerk.

Garageverzekering

Garageverzekering: een korte omschrijving

Garageverzekering bij Quorim is een goede keuze! De garageverzekering of garagepolis is een combinatie van verschillende verzekeringsvormen waarbij de algemene aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) degarageverzekering: auto op de brug basis is. Daarnaast is er sprake van een op het garagebedrijf toegespitste motorrijtuigverzekering. De garageverzekering dekt schade toegebracht mèt motorrijtuigen (van het bedrijf of van klanten), schade áán motorrijtuigen van klanten tijdens reparatie- en onderhoudswerkzaamheden, en schade door een verkeerde en onjuiste uitvoering van de werkzaamheden aan het motorrijtuig. Het opnieuw uitvoeren van deze werkzaamheden is uitgesloten.

Garageverzekering: een verdere specificatie

Verzekerd op een garageverzekering is de aansprakelijkheid voor schade aan personen en/of zaken veroorzaakt door de eigenaar/exploitant van het garagebedrijf, diens ondergeschikten en meewerkende familieleden/huisgenoten, en de eventuele bestuurders, commissarissen, personeelsvereniging en dergelijke van de onderneming. Op een garageverzekering is uitgesloten schade door opzet van de verzekeringnemer, oorlog, natuur- en kernrampen.

Informeer vandaag nog naar onze unieke garagepolis. 

Garageverzekering : de doelgroep

Eigenaren of exploitanten van garagebedrijven of motor- en bromfiets(reparatie)bedrijven. Ook eigenaren/exploitanten van aanverwante bedrijven (benzine- en servicestations, autohandelaren en carrosseriebedrijven, landbouwmechanisatiebedrijven) kunnen een garagepolis afsluiten.

Garageverzekering : de premie

De premie voor een garageverzekering is afhankelijk van het betaalde jaarloon in het kader van de socialeverzekeringswetten. Daarnaast spelen de grootte en reputatie van het garagebedrijf, de aanwezige vakdiploma's en het aantal en gebruik van de aanwezige motorrijtuigen een rol.
No-claimkortingen komen op een garageverzekering voor. Een eigen risico per gebeurtenis, bijvoorbeeld € 250 is gebruikelijk. De betaalde premie is een voorschotpremie. Aan het eind van een verzekeringsjaar wordt de garageverzekering naverrekend.

Garageverzekering: de bijzonderheden

Schade aan een nieuw, verkocht, maar nog niet geleverd motorrijtuig kan op een garageverzekering worden meeverzekerd. Zo ook schade aan de eigen auto's van het garagebedrijf en de auto's die het garagebedrijf in consignatie heeft (voor de verkoop). Het brandrisico is op een garageverzekering uitgesloten. Hiervoor dient een aparte brandverzekering afgesloten te worden.  Beperkingen kunnen gelden ten aanzien van de leeftijd en waarde van de verzekerde motorrijtuigen. Soms bieden garageverzekeraars een (beperkte) cascodekking voor de motorrijtuigen van klanten.

Garageverzekering: het proefritformulier

Bij het maken van proefritten wordt vaak door verzekeraars het gebruik van een proefritformulier verplicht gesteld.  Klik hier om het proefritformulier te downloaden.

Garageverzekering: de verzekeraars

Quorim doet haar zaken met de volgende garageverzekeraars:

Offerte Garageverzekering

U kunt bij ons online een offerte opvragen voor uw garageverzekering. U dient rekening te houden met een opzegtermijn van 2 maanden. De contractsduren zijn per verzekeraar verschillend. U dient hiervoor uw polisblad te raadplegen. Indien hierover onduidelijkheid bestaat kunt u met ons contact opnemen. Om de procedure te versnellen is het raadzaam uw bestaande garagepolis naar ons te mailen. U kunt deze ook eenvoudig uploaden in de onderstaande aanvraag.

Bovemij Verzekering aanvragen

Voor het aanvragen van een offerte bij Bovemij Verzekeringen verzoeken wij u het aanvraagformulier van Bovemij in te vullen: Aanvraagformulier Bovemij Verzekeringen. Voor andere verzekeraars kunt u onderstaand formulier gebruiken.

Wij nemen uitsluitend volledig ingevulde formulieren in behandeling. Vanzelfsprekend kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen voor meer informatie of voor het maken van een afspraak met één van onze adviseurs: 088-7654000 

Uw gegevens

Naam aanvrager *
Vestigingsadres *
Postcode/woonplaats *
Wat is uw telefoonnummer *
Wat is uw e-mailadres *
KvK nummer *
Internetadres

Bedrijfsgegevens

Wat is de hoedanigheid van uw bedrijf?
Aan welk soort voertuigen van klanten werkt u? Waar handelt u in?
Wilt u het WAM- risico van uw eigen motorrijtuigen/handelaarskenteken verzekeren?
ja
neen
Hoeveel handelaarskentekens heeft u in gebruik? *
Wilt u cascoschade aan uw eigen motorrijtuigen meeverzekeren?
ja
neen
Zo ja, wat zijn de kentekens
Zo ja, wat is de hoogste cataloguswaarde die moet worden verzekerd? (excl. en incl. BTW)?
Wat is de gemiddelde cataloguswaarde van de voor het WAM-risico te verzekeren eigen motorrijtuig?
Wat is op jaarbasis de gemiddelde dagwaarde van de totale handelsvoorraad nieuwe en gebruikte motorrijtuigen? (excl.BTW en incl. BTW)?
Wat is de piek(dagwaarde) van de totale handelsvoorraad nieuwe en gebruikte motorrijtuigen (excl. BTW en incl. BTW)?
Wat is uw omzet? *

Personeel

Wat is het aantal meewerkende eigenaren? *
Wat is het SV jaarloon van het personeel voor aftrek franchise?
Hoeveel FTE werken er binnen het bedrijf?
Welk bedrag betaalt u per jaar aan uitbesteed werk?
Hoeveel personen- en bestelauto's heeft u in gebruik?
Hebben u en uw personeelsleden de beschikking over de vereiste monteursdiploma's?
ja
neen

Overige

Zijn de gebouwen voorzien van een inbraakalarm met doormelding naar een Particuliere Alarmcentrale (PAC)?
ja
neen
Worden de sleutels en kentekenbewijzen van de aanwezige motorrijtuigen van klanten en eigen motorrijtuigen opgeborgen in een inbraakwerende kluis met een minimale waardebergingsindicatie van EUR 5.000,- ?
ja
neen
Op welke wijze is het terrein beveiligd?
Omheind hekwerk
Beveiligingscamera's
Beiden
Anders
Upload hier uw huidige polis
Mogen wij contact met u opnemen voor de overige verzekeringen? Hierbij kunt u denken aan de brandverzekering en rechtsbijstandverzekering.
ja
neen


Na ontvangst nemen wij zo spoedig als mogelijk contact met u op. Wij nemen alleen volledig ingevulde formulieren in behandeling.

(laatst bijgewerkt op 10 april 2017)

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top