Altijd op zoek naar oplossingen

wij kennen de weg in verzekeringsland.

Verzwijging

24-10-2016

Het Kifid heeft in twee zaken uitspraak gedaan waarbij de verzekeringnemer een klacht indient tegen zijn verzekeraar wegens het afwijzen van zijn schadeclaim. Bij een van de zaken werd ook het handelen van de adviseur in de klacht betrokken.

In beide zaken ging het om verzwijging: tijdens het invullen van de gezondheidsverklaring zou essentiële informatie zijn achtergehouden. Reden voor de verzekeraars om de schadeclaim af te wijzen, voorwaarden aan te passen of de polis zelfs op te zeggen. Het  Kifid stelt de verzekeraars in het ongelijk. Medische informatie die ten tijde van de aanvraag wel bekend was maar waar niet om werd gevraagd of die niet relevant was, werd alsnog onterecht bij de behandeling van de schadeclaim betrokken. Het Kifid spreekt daarom in beide zaken het bindend advies uit om de schadeclaims in behandeling te nemen en de polisdekking in oorspronkelijke opzet te herstellen.

De klacht tegen de adviseur werd ongegrond verklaard omdat bij de begeleiding  de juiste procedure was gevolgd en schending van de mededelingsplicht niet kon worden aangetoond.

Wat is verzwijging?

(bron: WFT nu)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top