Voor persoonlijk advies

Net even wat meer aandacht!

Consument weet Kifid te vinden

01-03-2013

Wie een klacht heeft over zijn verzekeraar, adviseur of bank en daar met de financiële dienstverlener in kwestie zelf niet uitkomt, kan naar het Kifid: een onafhankelijk instituut dat bemiddelt bij klachten. Het Verbond vindt een zorgvuldige klachtbehandeling van groot belang en heeft zijn leden daarom collectief aangesloten bij dit instituut.

Winst
Het afgelopen jaar heeft Kifid zowel landelijk als lokaal veel media-aandacht gekregen en dat vertaalt zich waarschijnlijk terug in het aantal klachten: in 2012 kwamen er tien procent meer binnen dan in 2011. “Meer klachten is op zich natuurlijk geen goed nieuws en daarom willen we het jaarverslag uitdrukkelijk bekijken. Maar aan de andere kant zijn we ook blij dat de consument zijn weg naar Kifid beter weet te vinden. Kifid is daarmee een bekend onderdeel geworden van hoe de branche het proces van klachtbehandeling heeft ingericht”, aldus beleidsadviseur Renée Martius van het Verbond. “Het betekent dus dat het Kifid serieus wordt genomen als bemiddelingsinstituut en dat is winst – zowel voor de sector als de consument zelf.” De toenemende naamsbekendheid verklaart wellicht ook de daling van het aantal ‘niet-ontvankelijke’ zaken, oftewel: zaken die niet door Kifid kunnen worden behandeld. In 2011 waren dat er nog 2.300; in 2012 was dat aantal met 65 procent geslonken tot bijna 800. “Het lijkt erop dat de informatie die financiële dienstverleners en Kifid zelf aan consumenten hebben verstrekt over de inrichting van de klachtenprocedure effect heeft gesorteerd”, aldus Kifid.

Afhandeltermijnen gedaald
Verreweg de meeste klachten gaan, net als in voorgaande jaren, over schadeverzekeringen (waaronder ook zorgverzekeringen) en levensverzekeringen, respectievelijk 30 en 22 procent. Daarnaast kwamen ook klachten binnen over bankproducten (20 procent), hypotheken (17 procent) en beleggingen (11 procent). De afhandeltermijnen van de Ombudsman en de Geschillencommissie, beide onderdeel van Kifid, zijn gedaald. Zo handelen de Ombudsman en zijn team zo’n 86 procent van de klachten binnen een jaar af, waarvan 52 procent binnen zes maanden; voor de Geschillencommissie geldt dat meer dan de helft van de klachten binnen een jaar is afgewikkeld.

bron: Verbond van Verzekeraars

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top