Wij staan voor u klaar.

Ook als het even tegen zit.

Toename cyberaanvallen

16-05-2019

Het aantal cyberaanvallen op Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen is volgens verzekeraar Hiscox het afgelopen jaar fors gestegen: twee op de drie zijn erdoor getroffen. Vorig jaar was dat nog de helft. Ook de gemiddelde schade per incident is fors omhoog gegaan: van gemiddeld €184.000 naar €300.000.

Nederlandse bedrijven vaker doelwit cyberaanval

Hiscox deed onder 5.400 bedrijven in 7 landen onderzoek naar cyberaanvallen. In het internationale onderzoek zijn meer dan 500 Nederlandse organisaties meegenomen. Behalve in Nederland, werd het onderzoek uitgevoerd in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Frankrijk en België.

Geen voorzorgsmaatregelen

Hoewel sprake is van een enorme toename van het aantal cyberaanvallen blijkt het gros van de ondervraagde ondernemingen nog te weinig voorzorgsmaatregelen te nemen. “Ondanks de strengere regelgeving scoort slechts 10% een ruime voldoende en zit 16% qua preventie in de middenmoot”, zegt Yasin Chalabi, manager Cyber & Data Risks van Hiscox Nederland. “Maar liefst 74% is nog altijd onvoldoende voorbereid op cyberincidenten.”

Uitval cloud

Uitval van de cloud veroorzaakt in Nederland de meeste schade. “Van de ondervraagde bedrijven is 27% getroffen door aanvallen op de servers van hun clouddiensten. Dat is aanzienlijk meer dan het internationale gemiddelde, dat op 22% ligt. Het valt op dat grote bedrijven vaker worden getroffen door uitval van de cloud dan kleinere, waarschijnlijk omdat zij er intensiever gebruik van maken.”

Reputatieschade

De gemiddelde kosten per incident zijn in Nederland gestegen naar maar liefst €300.000. Voor sommige organisaties liep een cyberaanval in de miljoenen. Bovenop de directe financiële schade komt nog schade aan reputatie en merk. “Maar bij bedrijven die een voldoende scoren in het onderzoek is de schadelast gemiddeld €100.000 lager dan bij bedrijven die niet ‘cyber ready zijn”, weet Chalabi. “Zulke cijfers bewijzen dat investeren in cybersecurity loont.”

Klik hier voor de cyberverzekering van Quorim: cyberverzekering

(bron AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top