In iedere markt thuis

Het is ons niet snel te gek.

Rijles geven, jong geleerd..

23-11-2015

Het komt regelmatig voor, de vader of moeder die de eerste beginselen van het autorijden overbrengt op de kinderen.  Als volleerd instructeur neemt de ouder plaats in de auto en kindlief speelt deze dag de brave leerling.  Natuurlijk schieten we niet gelijk de snelweg op. Meestal weten we wel een plek te vinden waar het rustig is en waar geen enkele vorm van gevaar te bekennen is.  De parkeerplaats bij de woonboulevard is op zondagochtend lekker rustig en leek de ideale plek. Rem, koppeling en gaspedaal. Voor de ervaren chauffeur is dit routinewerk geworden, niet voor de “leerling”. De combinatie ging mis en de auto belandde in de showroom van een meubelzaak. Gelukkig waren er nog geen mensen aanwezig en was de schade uitsluitend materieel. 

Forse schade
Naast de EUR 45.000,-  schade aan het pand en in de inhoud van de winkel, was ook de auto zwaar beschadigd.  De winkel moest een tijdje dicht waardoor er ook de nodige bedrijfsschade was.  Er waren geen gewonden maar de ambulance vond het toch de moeite waard om even te komen kijken. Je weet immers nooit.  De kosten van de ambulance was maar een paar honderd euro en de auto had een schade van zo’n EUR 12.000,. Het is maar goed dat er verzekeringen zijn, toch… ?  Voor de eigenaar van de winkel zag het er goed uit. Hij had een goede verzekering en kreeg zijn volledige schade vergoed.

Verhalen van de schade
In iedere autopolis staat een bepaling dat er geen dekking is indien er gereden wordt met een niet geldig rijbewijs. Geen geldig rijbewijs = geen dekking. Richting een derde mag de verzekeraar zich hier niet op beroepen, wel op de verzekeringnemer dus de verzekeraar gaat alle schade verhalen.  De verzekeraar mag de schade ook verhalen op de “leerling” want dit gedrag is onrechtmatig. Je mag immers zonder geldig rijbewijs niet achter het stuur kruipen.  De verzekeraar van de auto geeft ook geen thuis zodat ouderlief met de cascoschade blijft zitten.  De medische kosten zouden overigens wel vergoed worden.  De verzekeraar mag overigens na een dergelijk incident de polis opzeggen en dan is waarschijnlijk alleen Rialto met een hoge premie de enige uitweg.  Ook mag het Openbaar Ministerie een boete opleggen. Een dure en wijze les.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top