Voor alles een oplossing

Wij denken in maatwerk.

Geen geldig rijbewijs

01-06-2013

De rijbewijscategorieën voor motorvoertuigen zijn: A, A1, A2, AM, B, BE, B+ (code 96), C, C1, CE, C1E, D, D1, D1E en DE. Welk rijbewijs u moet hebben, is afhankelijk van het voertuig dat u bestuurt.

De meeste vragen zijn er over het rijbewijs B en BE. Hoe zit dit nu precies?

Rijbewijs BE (auto met aanhanger)

U heeft een rijbewijs BE nodig om te rijden met een zwaardere aanhangwagen, boottrailer of caravan. De aanhanger of oplegger bij rijbewijscategorie BE mag sinds 19 januari 2013 niet meer wegen dan 3500 kg (toegestane maximummassa). Alleen onder bepaalde voorwaarden mag de aanhanger op oplegger zwaarder zijn dan 3.500 kg. Overschrijdt uw voertuig met oplegger of aanhanger deze eisen? Dan heeft u een rijbewijs C1E nodig. De nieuwe regels voor het rijbewijs BE kunt u hier downloaden.

Was u vóór 19 januari 2013 al in het bezit van een rijbewijs BE? Dan blijven voor u de oude regels van kracht. Voor u geldt dan geen maximumgewicht voor aanhanger of oplegger.

Aanhanger voorttrekken met rijbewijs B

De rijbewijscategorie B geldt voor personenauto's met een aanhanger van maximaal 750 kilo (massa leeg voertuig + laadvermogen).

Is de aanhanger toch zwaarder dan 750 kilo? Dat is rijbewijs B alleen toegestaan als het gewicht van auto en aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo uitkomt. Wel mag sinds 19 januari 2013 de aanhanger zwaarder zijn dan de lege auto. Uit het kentekenbewijs van de auto moet dan blijken dat de auto een dergelijke zware aanhangwagen of oplegger mag trekken.

Wanneer ben ik dan niet verzekerd?

U bent niet verzekerd als u rijdt met een combinatie waarvoor u geen geldig rijbewijs heeft. Indien u rijdt met een rijbewijs B met een aanhanger van meer dan 750 kilo  (massa leeg voertuig + laadvermogen) ben u in overtreding en zal de verzekeraar de schade op u gaan verhalen.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top