Omdat u niet altijd alleen bent

Wij schatten uw risico's goed in.

Ontslag zieke werknemer

29-10-2015

Door de Wet Werk en Zekerheid kan een werkgever een zieke werknemer feitelijk niet meer ontslaan bij een reorganisatie. Ook al heeft het ontslag niets te maken met de arbeidsongeschiktheid, maar bijvoorbeeld met het afspiegelingsbeginsel. De zieke werknemer wordt wel meegenomen in de afspiegeling, maar de ontslagvergunning is slechts vier weken geldig. Dat was voor de wetswijziging ook al het geval, maar toen was er nog een escape bij de kantonrechter.

Door de verplichte ontslagroute is die escape er nu niet meer. Dat is zuur voor de eerstvolgende collega op de lijst: deze wordt het slachtoffer van de ontslagbescherming. Ontslag is alleen mogelijk bij een algehele bedrijfssluiting. Bovendien is het van het grootste belang dat bij bedrijfseconomische problemen extra goed de ziekmeldingen bewaakt worden. Bij een melding zal de bedrijfsarts direct een uitspraak moeten doen of de melding te maken heeft met een ziekte of gebrek. Duidelijke sturing en alertheid bij de casemanager en de hele organisatie is nodig om te voorkomen, dat de ziekte een sluiproute wordt om maar niet ontslagen te worden.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top