Advies op maat gemaakt

Wij hebben (bijna) altijd een passende oplossing.

Nieuwe risico's

01-12-2017

Als wij terugblikken op afgelopen jaar, dan kunnen we vaststellen dat cyberaanvallen het meest in het nieuws zijn geweest. Een op de vijf bedrijven met minstens tien werknemers heeft in 2016 te maken gehad met de gevolgen van een cyberaanval. In 2017 lijkt dit aantal veel verder op te lopen.

Niet zo snel herkenbaar

Vroeger liep een boef met een masker op een bank binnen. Sprong over de balie, een collega bleef bij de deur staan en ééntje voor de deur in de vluchtauto. Ze riepen keihard: “Handen omhoog of ik schiet!”  Een cyber risico? Daar had nog niemand van gehoord. Verzekeraars verstaan onder een cyberrisico het financiële nadeel dat een verzekerde oploopt door of via computer- en/of ICT-systemen, zonder dat er sprake is van materiële schade. Die materiële schade, zoals een brand die een serverruimte vernielt, wordt via traditionele verzekeringen gedekt. De wereldwijde schade door cyber crime wordt geschat op meer dan 100 miljard euro per jaar. Hele databestanden worden ontfutseld zonder dat u het door hebt. Uw computer of website wordt gegijzeld.

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Vooruitlopend op de AVG bent u verplicht diefstal, verlies of misbruik van persoonsgegevens te melden aan de betrokken personen en aan de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Deze meldplicht datalekken betekent voor u het opstellen van een dataprotocol,  het aanstellen van een privacy officer en het bijhouden van alle datalekken. Per 26 mei 2018 is de nieuwe AVG van kracht. Onder deze nieuwe wetgeving mag men alleen onder strikte voorwaarden persoonlijke informatie verzamelen en bewaren. Houdt u zich niet aan deze strikte voorwaarden dan bent u strafbaar en loopt u risico op een boete van maximaal 20 miljoen euro of 4% van de wereldwijde omzet. Net welke van die twee hoger is. Bent u hier al op voorbereid?

Vraag hier een offerte aan voor uw cyberverzekering: offerte cyberverzekering

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top