Bijzondere klanten

Goed in het bedenken van oplossingen.

Cybercriminaliteit in opkomst

01-09-2019

Particulieren en bedrijven in Nederland ondervinden steeds meer hinder van cybercriminaliteit, een verzamelnaam voor bijvoorbeeld fraude, diefstal of afpersing via internet. Deze vorm van criminaliteit kan op verschillende manieren tot schade leiden. Criminelen kunnen iemands identiteitsgegeven stelen om ermee te frauderen. Ze kunnen computers onbruikbaar maken. Bedrijven lopen het risico dat hun operationele continuïteit in gevaar komt of dat ze klanten kwijtraken doordat hun gegevens op straat zijn komen te liggen. Deloitte schatte het totale waardeverlies door cyberrisico’s voor de grootste Nederlandse bedrijven en overheid in 2016 in op maar liefst 10 miljard euro per jaar.

Cyberverzekering is niet vanzelfsprekend

Toch is het verzekeren van cyberrisico’s verre van vanzelfsprekend in Nederland. Voor een deel komt dit doordat het bewustzijn van deze risico’s onder burgers en bedrijven laag is, overheidscampagnes ten spijt. Ook komt het voor dat mensen of organisaties denken dat schade door cybercrime wordt gedekt door bestaande verzekeringen, terwijl dat meestal niet zo is. Tegelijkertijd is het aanbod van cyberverzekeringen nog klein.Dit is een probleem voor burgers en bedrijven, die schade niet vergoed krijgen. Maar het is ook een gemiste kans voor verzekeraars. Zij laten een potentiële groeimarkt nu nog links liggen.

Initiatieven van het Verbond van Verzekeraars

Het Verbond zet zich in om het risicobewustzijn rond cyberdreigingen te vergroten, met name door aan te haken bij bestaande initiatieven van overheid, MKB-Nederland en consultants.

Naast het vergroten van het risicobewustzijn wil het Verbond een groter aanbod van cyberverzekeringen stimuleren. Een van de manieren waarop het Verbond dit doet, is door de politiek op te roepen Nederland beter te wapenen tegen cybercriminaliteit. Hierdoor ontstaan betere randvoorwaarden voor verzekeraars om cyberverzekeringen aan te bieden.

Net als terrorisme en natuurrampen kunnen cyberrisico’s enorme proporties aannemen. Het is niet ondenkbaar dat de cumulatieve schade door een grote hackersaanval zo groot is dat individuele verzekeraars en de verzekeringsbranche deze niet helemaal kunnen dragen. Daarom is het Verbond in gesprek met de overheid, over wat de rol van verzekeraars en de overheid is bij het afdekken van deze risico’s en het stimuleren van risicobewustzijn.

Offerte voor een cyberverzekering

Een cyberverzekering verzekert uw bedrijf tegen de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verloren data, gegevensdiefstal en cyber-aanvallen. Het is een verzekering die voortbouwt op jarenlange ervaring met de gevolgen van data-inbraak en hackers.

Vraag hier uw offerte aan.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top