Ook voor bijzondere risico's

Verstand van verzekeren, daar draait het om.

Cyberaanvallen nemen toe

20-01-2020

Meerdere organisaties, waaronder het Medisch Centrum Leeuwarden en de gemeente Zutphen, zijn het doelwit geworden van zware cyberaanvallen. Hackers probeerden via een lek in de software in te breken in de kantoorsystemen, waarmee ze toegang zouden krijgen tot miljoenen persoonlijke gegevens. Het is bijna niet meer de vraag of het u overkomt maar meer de vraag wanneer het u overkomt.

Het afgelopen jaar is 4.690 keer aangifte gedaan van cybercrime, zoals hacken, het verspreiden van malware, gijzelsoftware (ransomware) en virussen. Dat is een stijging van 64 procent vergeleken met 2018, maakt de politie afgelopen week bekend. In 2018 ging het om 2.860 aangiftes. Met een cyberverzekering bent u verzekerd van een goede dekking met professionele hulp, ook in de preventieve sfeer. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Onder computercriminaliteit verstaat de politie alle misdrijven die gepleegd worden met of gericht zijn op computers, smartphones, tablets, auto's en andere ICT-systemen. Naast hacken en de verspreiding van malafide software gaat het bijvoorbeeld ook om internetoplichting en het (laten) uitvoeren van ddos-aanvallen. Het aantal aangiftes van cybercrime valt in het niet bij het aantal slachtoffers. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden in 2018 in totaal 1,2 miljoen mensen slachtoffer van een vorm van computercriminaliteit. In totaal stapte 4,8 procent van hen naar de politie. Daarvan gaat 2,8 procent daadwerkelijk over tot aangifte.

Cyberverzekering

Hoewel steeds meer ondernemers online te vinden zijn, staan veel kleine ondernemers er totaal niet bij stil dat ze slachtoffer kunnen worden van internetcriminaliteit.Cyberaanvallen kunnen leiden tot verstoringen in financiële markten en het betalings- en effectenverkeer. In 2012 zou 40 procent  van de ondernemers in Nederland te maken hebben gehad met internetfraude. Ruim 80 procent van de ondernemers zou daarom inmiddels het belang van een goede beveiliging van de eigen computer erkennen.

Lees hier meer over de cyberverzekering: cyberverzekering

Maakt u liever een afspraak met één van onze adviseurs? Vul dan het contactformulier in of bel ons voor het maken van een afspraak: 088-7654054

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top