Van dekking verzekerd

Ook als het wat verder van huis is.

Blijf wakker tijdens het rijden

11-07-2021

U bent aan het autorijden en merkt dat u moeite hebt met wakker blijven. U begint vermoeide ogen te krijgen, hebt moeite met focussen of bent aan het dagdromen. Het kan gevaarlijk zijn om achter het stuur te zitten wanneer u moe bent. U bent minder alert en hebt een minder goed reactievermogen. Het is daarom verstandiger om alleen te rijden als u goed fit bent, maar misschien zit er niets anders op dan toch naar huis te rijden. 

Graag geven we een aantal goede tips om wakker te blijven in de auto. Zo hopen we het verkeer veiliger te maken, waardoor er minder ongelukken gebeuren. Hierdoor hoeven verzekeraars minder schades uit te keren en worden autoverzekeringen uiteindelijk voor iedereen voordeliger.

1 op de 5 ongelukken komt door vermoeidheid

Hier zijn 9 tips om wakker te blijven tijdens het rijden

  1. Cafeïne: Cafeïne is een wondermiddel om wakker te blijven, ook achter het stuur. Cafeïne heeft op oppeppende werking en neemt de vermoeidheid weg. Daarnaast wordt het concentratievermogen beter, wat nodig is tijdens het autorijden.Neem daarom voor het rijden koffie of bijvoorbeeld Red Bull. Het nadeel is misschien dat als u thuis bent, u meer moeite hebt met slapen.
  2. Airco aan óf een raam open zetten: Het is misschien lekker om te rijden met de verwarming aan, zeker in de winter. Wanneer u moe bent is het alleen een minder goed idee. U kunt namelijk nog slaperiger worden van de warme lucht. Zet in plaats daarvan een raam open óf zet de airco aan. Op deze manier komt er frisse lucht in de auto, waardoor u makkelijk wakker kunt blijven.
  3. Muziek luisteren: Volledige stilte óf alleen het geluid van de motor kan zeer slaapverwekkend zijn. Muziek daarentegen kan een oppeppende werking hebben, zeker muziek met een stevige beat. Zorg daarnaast voor voldoende variatie of luister naar nieuwe muziek.Het is daarnaast een goede tip om mee te zingen tijdens het rijden, voor sommigen althans.
  4. Rij een nieuwe rout: Wanneer u moe bent en naar huis moet rijden van het werk, is het aan te raden om eens een andere route te kiezen.U hebt de route van het werk naar huis al vele keren gereden en rijdt hem daarom zonder na te denken. Wanneer u een nieuwe route kiest, moet u nadenken over de route, waardoor u makkelijk wakker kunt blijven.
  5. Stop regelmatig even: Wanneer u ver moet rijden, omdat u bijvoorbeeld op vakantie gaat, is het aan te raden om regelmatig even te stoppen.Ga tijdens deze stop rekken en strekken én loop een rondje over de parkeerplaats. Doe dit bijvoorbeeld elke 2 uur.Het is voor vrachtwagenchauffeurs zelfs verplicht om iedere 2 uur even te stoppen.
  6. Doe een powernap: Een powernap kan wonderen doen. Volgens slaapexperts wordt u al alerter van 10 –20 minuten slaap en krijgt u meer energie. Wanneer u een verre reis moet maken, kunt u ook stoppen op een parkeerplaats om een powernap te doen. U kunt na een powernap veiliger deelnemen aan het verkeer.
  7. Praten met passagiers: Wanneer u samen met andere passagiers in de auto zit, is het aan te raden om een gesprek aan te gaan. Het is eenvoudiger om wakker te blijven tijdens een gesprek.
  8. Afwisselen met een andere bestuurder: Wanneer u samen met andere passagiers in de auto zit, is het nog slimmer om elkaar af te wisselen. U kunt bijvoorbeeld iedere 2 uur wisselen van bestuurder. De andere bestuurder kan vervolgens uitrusten en zichzelf opladen om het 2 uur later weer over te nemen.Zeker bij een verre reis naar een vakantiebestemming is dit dé manier om veilig en fit te rijden.
  9. Rijdt niet tussen middernacht en 6 uur ’s morgens: Ga niet rijden tussen middernacht en 6 uur ’s morgens. Bij de meeste mensen is de vermoeidheid dan het meest intens, door de biologische klok. Wanneer u ver moet rijden, omdat u bijvoorbeeld op vakantie gaat, is het aan te raden om voor het rijden minimaal 7-8 uur te slapen.

Belijk hier onze reistips voor een goede voorbereide vakantie: vakantietips

Wij wensen u een veilige en gezellige vakantoe toe!

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top