Sportief zaken doen

Wij werken open en transparant.

Autoverzekering jongeren

05-09-2017

Als jongere een auto verzekeren is dat vaak een kostbare zaak. Er wordt een hogere premie bertaald en vaak is er ook nog sprake van een hoger eigen eigen risico ingeval van schade. Er zijn veel verschillen tussen verzekeraars in acceptatiebeleid. Bij de meeste verzekeraars kun je een autoverzekering afsluiten vanaf 18 jaar. Bij steeds meer verzekeraars zelfs al eerder (vanaf 17 jaar, dankzij het eerder starten met rijlessen via het experiment 2toDrive). Sommige verzekeraars zijn strenger en accepteren je pas vanaf 21 jaar of ouder. Waarom is dat eigenlijk?

Reden duurdere autoverzekering

De reden is dat jongeren veel vaker ongelukken veroorzaken en daardoor zien verzekeraars deze groep als meer risicovol. Bij dodelijke ongevallen zijn jongeren zelfs 5 maal zo vaak betrokken dan oudere bestuurders volgens gegevens van SWOV (Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid). 

Onderzoek Consumentenbond

De Consumentenbond onderzocht in mei 2016 van 528 profielen de gemiddelde premieverschillen tussen jongere en wat oudere bestuurders. Als 18-jarige betaal je bij alle onderzochte verzekeraars gemiddeld meer premie dan een 40-jarige. Voor een WA-verzekering lopen de verschillen in premie op van 175% tot maar liefst 443%. Bij een beperkt cascodekking lopen de premieverschillen op tot maar liefst 422%. Bij de meeste verzekeraars vervalt de premieopslag voor jongeren pas na het 25-ste jaar. Percentages zeggen overigens niet alles. Uiteindelijk gaat het erom wat je onder de streep betaalt (de nettopremie) en wat de voorwaarden zijn.

Daarnaast hebben jongeren nog geen schadevrije jaren opgebouwd die zorgen voor een no-claimkorting en dus een verlaging van de premie.

Autoverzekering op naam ouders?

Vind je de premie van je autoverzekering erg duur? Sommigen overwegen dan de autoverzekering af te sluiten op naam van de ouders. Dit is echter bij de meeste autoverzekeraars niet toegestaan. Bij enkele verzekeraars mag dit wel onder strikte voorwaarden: je moet bijvoorbeeld nog bij je ouders in wonen en opgeven dat jij degene bent die het meest in de auto rijdt. Maar ook dan zit er een nadeel aan: je bouwt namelijk geen schadevrije jaren op.

Let op! Als jij of je ouders verkeerde informatie doorgeven aan de verzekeraar kan dat ernstige gevolgen hebben. Als de verzekeraar het ontdekt, kan de verzekering worden beëindigd en/of de verzekeraar kan besluiten om eventuele schade niet te vergoeden.

(bron:Consumentenbond en ANWB) 

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top