Omdat u niet altijd alleen bent

Wij schatten uw risico's goed in.

Ouders verzekeren scooter

01-03-2012

Tussenpersonen waarschuwen hen, omdat de verleiding dit te doen groter is geworden door de recente stijging van verzekeringspremies voor jongeren. Op het moment dat hun kroost het voertuig in de prak rijdt, vissen zij achter het net bij verzekeraars.

Jongeren met een brommerpolis bij verzekeraars zoals ASR schrokken zich onlangs een hoedje: in sommige gevallen verviervoudigde de premie. „Een 16-jarige betaalde voorheen zo’n €500 voor een volledige cascoverzekering voor een brommer van €1500. Dat is nu €2000 per jaar. Ouders betalen een stuk minder, namelijk slechts €400.

„De keuze om vader of moeder aan te wijzen als regelmatig bestuurder is onverstandig als zoon of dochter ook regelmatig op de scooter springt”, aldus verzekeringsexpert Alies Huisbrink. Dit geldt ook bij Unigarant, de grootste verzekeraar voor deze tweewielers. „Zij hebben in de voorwaarden opgenomen dat als de jongere schade veroorzaakt, Unigarant tot maximaal €5000 eigen risico rekent. Het bedrijf heeft de premie ook met 5 à 10% verhoogd.”

„De premie is voor jongeren een stuk hoger, omdat ze meer brokken maken”, legt Huisbrink uit. Verzekeraars hebben daarom in het verleden ook gesleuteld aan de voorwaarden van brommerverzekeringen. „Bij schade door een persoon jonger dan 24 jaar is het eigen risico fors omhooggegaan, of er wordt niets meer vergoed.” Een brommer kost al snel €1500 of meer.Dat kan dus zuur uitvallen voor deze jongeren, maar ook voor hun ouders”,

Ook verzekeraars zien het risico voor consumenten. Een woordvoerster van Unigarant laat weten: „Wij adviseren de bromfiets te verzekeren op naam van de jongste bestuurder of de jongste bestuurder op te geven als regelmatige bestuurder. De regelmatige bestuurder is namelijk de basis voor de premie.”

(bron: De Telegraaf)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top