Voor persoonlijk advies

Net even wat meer aandacht!

Ziekengeldverzekering

Ziekengeldverzekering

De Nederlandse overheid werkt de laatste jaren hard aan het terugdringen van het ziekteverzuim. Ook met een ziekengeldverzekering is het belangrijk het ziekteverzuim terug te dringen. Een belangrijk instrument hierbij is het leggen van een grotere verantwoordelijkheid bij de werkgever. Per 1 maart 1996 is daarom de Wet Uitbreiding Loondoorbetaling verplichting Bij Ziekte (WULBZ) ingegaan en per 1 januari 2004 de Wet verlenging doorbetalingsverplichting. U bent wettelijk verplicht om 70 procent van het salaris van een zieke werknemer 104 weken door te betalen. In veel (collectieve) arbeidsovereenkomstenZiekengeldverzekering is 100 procent doorbetaling afgesproken (eerste 52 weken). Een ziekengeldverzekering kan daarom van essentieel belang zijn voor de continuïteit van uw bedrijf. Voor de werknemer is het van belang te weten wat hij bij eventuele ziekte betaald krijgt. Indien het inkomen met 30% daalt kan dat voor veel huishoudens een probleem opleveren. Het is daarom van belang dat u uw werknemer hiervan op de hoogte brengt. U bent niet verplicht om een ziekengeldverzekering af te sluiten. Dit is sterk afhankelijk van de financiële draagkracht van uw bedrijf. Indien u er voor kiest om het verzuim van uw personeel te verzekeren, heeft u de keuze uit twee verzekeringsvormen: de conventionele ziekengeldverzekering en de stop-loss ziekengeldverzekering. Hieronder volgt een korte uitleg van deze verzekeringsvormen:

Wat is een conventionele ziekengeldverzekering?
De conventionele ziekengeldverzekering vergoedt het loon dat u als werkgever doorbetaalt aan uw zieke werknemers in de eerste 104 weken. De verzuimverzekering vergoedt in ieder geval het wettelijke minimum van 70%. Een hogere vergoeding is mogelijk wanneer u volgens de CAO, arbeidsovereenkomst of een andere toezegging bij ziekte een hoger percentage van het loon moet doorbetalen. Bovendien kunt u de werkgeverslasten meeverzekeren tot maximaal 20% bovenop de verzekerde loonsom. Binnen deze verzekering kunt u kiezen voor een eigen risico periode.

Wat is een stop-loss ziekengeldverzekering?
Voor bedrijven met 50 of meer werknemers is de stop-loss verzekering een uitkomst. Bij deze verzekering kiest u voor een bedrag waarvoor u zelf het verzuimrisico wilt dragen (eigenbehoud). Overstijgen de loondoorbetalingverplichtingen dit bedrag, dan vult uw stop-loss verzekering het verschil aan.

Bijna alle grote verzekeraars die in Nederland gevestigd zijn, hebben in hun pakket ziekengeldverzekeringen opgenomen. Van de buitenkant lijken al deze verzekeringen gelijk. Toch is het van belang om inhoudelijk goed naar de dekking en het gemak te kijken. Zo zijn er verzekeringen waar arbeidsgeschillen niet verzekerd zijn of waar het onderhoud veel aandacht vraagt omdat u iedere mutatie direct moet melden. Quorim werkt samen met grote aanbieders van ziekengeldverzekeraars. Wij helpen u graag met het maken van uw keuze.

Administratief gemak
Tussentijdse mutaties, zoals in- en uitdiensttredingen, hoeft u niet door te geven. Ziek- en herstelmeldingen geeft u eenvoudig eenmaal per jaar digitaal door.

Graag maken wij met u een afspraak om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken. Klik hier om een afspraak te maken. Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met u op.

(laatst bijgewerkt op 2 november 2015)

Verzuimverzekering Quorim

Offerte aanvraag verzuimverzekering

Op basis van onderstaande gegevens verstrekken wij u graag een voorstel verzuimverzekering.

Wat is u uw bedrijfsnaam *
Wat is uw straatnaam *
Wat is uw vestigingsadres? *
Wat doet uw bedrijf *
Wat is uw KVK nummer *
Wat is uw website *
Wat is de UWV sectorindeling *
Wat is de loonsom *
Aantal te verzekeren werknemers *
Wat is de gemiddelde leeftijd van uw werknemers *
Wat is uw arbodienst *
Wat is uw verzuimpercentage in vorige  jaar *
verzuimpercentage 2e jaar *
verzuimpercentage 3e jaar *
Wat is het gewenste dekkingspercentage
1e jaar 70% en het 2e jaar 100%
1e jaar100% en het 2e jaar 70%
Wenst u de werkgeverslasten mee te verzekeren?
ja
neen
Wilt u in contact worden gebracht met een arbodienst?
ja
neen
Voeg hier uw huidige polis toe.


Quorim neemt uitsluitend volledig ingevulde formulieren in behandeling voor een offerte verzuimverzekering. Voor uw verzuimverzekering hebben wij uw gemiddelde verzuimpercentage van de afgelopen 3 jaar nodig. Graag ontvangen wij een kopie van de lopende verzuimverzekering. Deze kunt u mailen naar info@quorim.nl

(laatste update februari 2018)

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top