Voor alles een oplossing

Wij denken in maatwerk.

ZZP-er niet bezig met pensioen

01-09-2023

Of en op welke manier zzp’ers hun pensioen regelen, blijkt sterk afhankelijk van hun besteedbaar inkomen. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1.600 zzp’ers naar aanleiding van de nieuwe pensioenwet. Zzp'ers die minder verdienen zijn veel minder actief bezig met hun pensioen dan degenen die meer verdienen. Bovendien kennen ze de fiscale regels slechter en hebben ze een minder goed beeld van de hoogte van hun huidige pensioen.

Slechts 26 procent van alle ondervraagden zegt goed op de hoogte te zijn van de fiscale regelingen.

Van alle ondervraagden zegt 38 procent actief bezig te zijn met het regelen van het pensioen. Maak je onderscheid op basis van inkomen, dan ontstaan er grote verschillen. 54 procent van de zzp'ers met een hoog inkomen (besteedbaar maandinkomen boven de 4.000 euro) is actief bezig met pensioen. Bij de laagste inkomens (besteedbaar maandinkomen onder de 2.000 euro), ligt dat percentage ruim de helft lager op 25 procent.

Slechts 26 procent van alle ondervraagden zegt goed op de hoogte te zijn van de fiscale regelingen. Juist de zzp’er met minder geld weet de weg naar die fiscale regelingen slecht te vinden. Een kwart van de zzp’ers met een laag inkomen spaart of belegt via een lijfrenteproduct. Onder de hoogste inkomens doet bijna de helft dat. Slechts drie op de tien zzp’ers onder de vijftig jaar hebben een redelijk tot heel goed beeld van de stand van hun pensioen. Pas vanaf het vijftigste levensjaar zegt een meerderheid dat te hebben. Hierbij geldt weer dat de hogere inkomens een beter beeld hebben dan de lagere inkomens. 

Wilt u een goed pensioenadvies? Neem dan contact op met onze collega's van APS: klik hier voor meer informatie


Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top