Doorlopend verzekerd

een veilig gevoel

Uitbreiding app verbod

29-10-2018

Het Verbond van Verzekeraars is “verheugd”dat het appverbod wordt uitgebreid naar alle voertuigen. Het wetsvoorstel van Van Nieuwenhuizen gaat verder dan een appverbod voor alle bestuurders. Het voorziet in een verbod om tijdens het rijden een mobiel elektronisch apparaat vast te houden. Hierdoor vallen ook tablets en mediaspelers eronder. Nu is dat al verboden voor automobilisten, maar straks geldt die regel ook voor fietsers en bijvoorbeeld trambestuurders. De nieuwe wet moet medio 2019 ingaan.

Afleiding

“Het Verbond van Verzekeraars deelt de visie van het kabinet dat het vasthouden van alle soorten elektronische apparaten tijdens deelname aan het verkeer afleidt van de rijtaak”, schrijft Leo de Boer van het Verbond in reactie op de internetconsultatie. Verzekeraars zijn volgens hem verheugd over uitbreiding van het verbod op handheld telefoongebruik.

Strengere handhaving

Leo de Boer wijst erop dat een verbod hand in hand moet gaan met controle op de naleving ervan. “Verzekeraars constateren dat het in de praktijk vaak ontbreekt aan handhaving van verkeersverboden. Zolang verkeershandhaving beperkt plaatsvindt, maakt het Verbond zich ernstig zorgen over de vraag of met dit verbod het uiteindelijke doel van het vergroten van de verkeersveiligheid wordt gehaald. Wij roepen daarom op tot het intensiveren van de handhaving van de verkeersregels.”

Terug

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top