Sterk in elk werk

Wij kennen de risico's en weten de oplossingen!

Stijgende hypotheekrente

10-10-2022

Blijven de rentes op korte termijn stijgen of gaan ze juist dalen of stabiliseren? De ontwikkelingen van de rente zijn waarschijnlijk medebepalend voor of u wel of geen hypotheek afsluit. Want is het nu een goed moment om uw hypotheek over te sluiten of kunt u dat beter laten zitten? Is het zinvol om u rente vast te zetten of juist niet?

De hypotheekrente is sinds begin 2022 fors gestegen. Dit heeft alles te maken met de oplopende rente op de kapitaalmarkt (voor langlopende schulden) en op de geldmarkt (voor kortlopende schulden). De sterk gestegen inflatie speelt hierbij een grote rol. Zolang de inflatie hoog is en de marktrentes oplopen, verwachten we dat de hypotheekrentes zullen volgen. Ook de Europese Centrale Bank (ECB) speelt daarbij een belangrijke rol, door de wijze waarop zij ingrijpt of door soms het achterwege blijven van maatregelen. Vanwege de hoge inflatie, die nog werd versterkt door de situatie in Oekraïne, gaat de ECB in 2022 de beleidsrente meerdere keren verhogen (de eerste keer in juli). Dit moet zorgen voor minder inflatie. Het is de vraag hoe succesvol de ECB-maatregelen gaan zijn om de inflatie te bestrijden. Als dat niet goed lukt, dan zullen de rentes verder stijgen. Op dit moment achten wij de kans groter dat de rentes de komende maanden nog verder stijgen dan dat ze gaan dalen.

De gemiddelde hypotheekrente (zonder hypotheekgarantie) voor 10 jaar vast staat nu op 4,68%.

Heeft u op dit moment behoefte aan een adviesgesprek? Neem dan gerust contact met ons op: info@quorim.nl

DISCLAIMER

Let op: de hierboven gegeven hypotheekrente verwachting is gebaseerd op betrouwbare gegevens waarmee wij een zorgvuldige inschatting hebben gemaakt van de hypotheekrente-prognose.  De hypotheekrente verwachtingen hierboven zijn enkel onze eigen visie die u in uw keuzes ter overweging kunt meenemen.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top