Sportief zaken doen

Wij werken open en transparant.

Nationaal Warmtefonds

01-09-2023

ING stelt 200 miljoen euro aan financiering beschikbaar aan het Nationaal Warmtefonds. Het Warmtefonds verstrekt leningen voor de verduurzaming van woningen en gebouwen aan particuliere woningeigenaren, VvE’s en scholen. ING werd in 2021 al co-financier, toen met een bedrag van 50 miljoen euro.

Is het inkomen van het huishouden lager dan 60.000 euro dan is deze lening rentevrij.

Laurens de Vos, Directeur Business Banking bij ING in Nederland: "ING kan vanuit haar marktleiderschap in Nederland als huisbankier voor woningcorporaties en VvE’s, entiteiten die, naast particuliere woningbezitters, een beroep kunnen doen op leningen van het fonds, het Warmtefonds onder de aandacht brengen bij deze groepen klanten. Die kunnen via de VvE Energiebespaarlening van het fonds tegen gunstige voorwaarden een lening afsluiten om woningen te verduurzamen. Hiermee kan 33.000 euro worden gefinancierd per appartementsrecht. De totale lening bedraagt minimaal 25.000 euro per VvE, tenzij de VvE alleen laadpalen wil financieren, dan is het minimum 10.000 euro. De lening kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld verschillende vormen van isolatie, zonnepanelen, warmtepompen, CO2-gestuurde ventilatie en ledverlichting. Voorwaarden voor de VvE zijn onder meer het voeren van een meerjarenonderhoudsplan, het opstellen van een Maatwerk VvE energieadvies en de bevestiging dat alle leden akkoord gaan met de lening. Via de VvE Quickscan is na te gaan of de VvE voor een VvE Energiebespaarlening in aanmerking komt."

Ook voor particuliere woningeigenaren biedt het Warmtefonds een Energiebespaarlening waarmee zij tegen gunstige voorwaarden geld kunnen lenen voor bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. Is het inkomen van het huishouden lager dan 60.000 euro dan is deze lening rentevrij.
Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top