Advies op maat gemaakt

Wij hebben (bijna) altijd een passende oplossing.

Minder leenmogelijkheden

01-09-2023

Consumenten kunnen vanaf 4 september flink minder lenen. Die dag gaan de nieuwe regels in waarmee kredietverstrekkers berekenen hoeveel u maximaal kunt lenen. Uit  berekeningen blijkt dat consumenten vanaf die dag met hetzelfde inkomen ineens gemiddeld ongeveer 7.000 euro minder kunnen lenen.

Vooral voor huishoudens met kinderen daalt het maximale leenbedrag flink.

Voor de kosten van levensonderhoud werken kredietverstrekkers met zogenoemde leennormen. Deze normbedragen worden per 4 september met gemiddeld elf procent verhoogd. Door de inflatie zijn de kosten voor levensonderhoud immers gestegen en daar moeten kredietverstrekkers dus rekening mee houden.

Vooral voor huishoudens met kinderen daalt het maximale leenbedrag flink. Huishoudens met kinderen kunnen door de nieuwe regels gemiddeld 8.900 euro minder lenen en huishoudens zonder gemiddeld 5.700 euro minder.

Door loonsverhoging soms toch meer mogelijk

Veel consumenten hebben in 2023 een loonsverhoging gehad. De loonsverhoging kan ervoor kan zorgen dat u toch nog iets meer kan lenen, maar in de meeste gevallen nog steeds minder dan onder de oude regels. Gemiddeld daalt het maximale leenbedrag na de loonsverhoging nog maar met 2.800 euro ten opzichte van de huidige regels.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top