Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken

Wij schatten uw risico's goed in.

In gewoon Nederlands

01-12-2017

Vroeger was alles beter, toch? In de verzekeringssector lijkt dat aardig te kloppen. Er was geen hand vol maar een land vol verzekeraars en als klant was er keuze ten over. De afgelopen jaren stond het in de verzekeringssector bol van fusies en overnames. Er zijn nu nog enkele grote verzekeraars over die zo’n beetje de dienst uitmaken. Ze bepalen in sterke mate met wie ze zaken willen doen en welke producten ze nog in het schap leggen. Verzekeringsproducten met een grote winstkans en een laag risico. In verzekeringsland noemen ze dat risk appetite. Oftewel in gewoon Nederlands, heb ik er trek in of niet.

Invloed van de overheid

Wij hebben te maken met wet- en regelgeving vanuit De Nederlandse Bank en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Compliance (naleving van wet- en regelgeving) en solvency II bepalen de koers bij verzekeraars. Solvency II is een Europese richtlijn die geldt als één wettelijk kader voor alle verzekeraars in de EU. Het doel van de richtlijn is te voorkomen dat verzekeraars failliet kunnen gaan. Een verzekeringsmaatschappij is daarom verplicht om voldoende kapitaal te hebben. Voor u als verzekerde is het fijn dat onze overheid zo waaks is want er is natuurlijk voldoende gebeurd afgelopen jaren. Wie had ooit kunnen bedenken dat bedrijven als Nationale Nederlanden, Reaal en  a.s.r. verzekeringen failliet konden gaan?

Verzekerbaarheid

Een gevolg van al deze ontwikkelingen en regelgeving is dat verzekeraars hun vingers niet langer willen branden aan het verzekeren van risico’s die hen in gevaar kunnen brengen. Daarnaast maakt het veranderende weer en de toename van brandschades het ook niet makkelijker. We herinneren ons allemaal de enorme hagelhoos nog die in 2016 heeft huisgehouden. Het verzekerbaar houden van zwaardere risico’s wordt daarmee een uitdaging. Dit maakt het voor ons ook steeds lastiger om een passende en betaalbare oplossing te vinden die voldoet aan de wensen en behoeften van u. Deze uitdaging gaan we echter graag aan! Naast de bekende nationale verzekeraars zijn wij ook in gesprek met internationaal werkende verzekeraars die vertegenwoordigd zijn binnen Lloyds of London. Wij hopen u hier in 2018 meer over te kunnen melden. Tot die tijd is het business as usual!     

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top