Omdat u niet altijd alleen bent

Wij schatten uw risico's goed in.

Huissleutel kwijt

01-03-2023

Uw huissleutels zijn voor inbrekers goud waard. Keert de inboedelverzekering in dat geval uit? Het overkomt iedereen weleens of zelfs vaak. U bent een van de huissleutels kwijt. Meestal komt de sleutel wel weer terecht, maar wat als dat niet het geval is?

Een huissleutel, daar gaat u voorzichtig mee om. Als de sleutel in verkeerde handen komt, geeft u anderen de mogelijkheid om zeer eenvoudig uw huis binnen te komen. Eigenlijk geeft u iemand vrije toegang tot uw huis. De meeste vinders van de sleutels zullen er geen misbruik van maken en kunnen dat ook niet omdat ze niet weten bij welk huis de sleutel hoort. Wat als de gevonden of gestolen sleutel wel wordt gebruikt om uw huis leeg te halen?

Bent u de sleutel kwijtgeraakt of is hij gestolen?

Het maakt een groot verschil hoe u de sleutel kwijt bent geraakt. Bij verlies binnen is het een kwestie van goed zoeken. Bij verlies buiten wordt de kans op het terugvinden al een stuk kleiner. Waarschijnlijk is het zoekgebied in dat geval te groot. Bij diefstal is het gevaar het grootst. Sleutels stelen doet de dader met een reden, dus mogelijk weet de dief wie u bent en waar u woont.

Doe aangifte van de vermissing of de diefstal

Het lijkt misschien overdreven, maar doe aangifte van de vermissing of de diefstal. U mag geen wonderen verwachten, want ze gaan uw sleutels hoogstwaarschijnlijk niet opsporen. Maar voor de opstalverzekering en de inboedelverzekering is het doen van aangifte belangrijk. Hiermee toont u aan dat u de huissleutel bent verloren. Meld het ook bij de verzekeraar. Mogelijk vergoeden ze de kosten van het vervangen van de sloten. Er kan ook een maximum bedrag voor het vergoeden van andere sloten in de voorwaarden staan.

Voor de opstalverzekering en de inboedelverzekering is het doen van aangifte belangrijk.

Is oneigenlijk gebruik van uw huissleutel verzekerd?

Of de inboedelverzekering en de opstalverzekering uitkeren is afhankelijk van de omstandigheden, maar inbraak zonder braaksporen kan voor de verzekeraar een reden zijn om niet uit te keren. Maar de standpunten van de diverse verzekeraars wijken onderling sterk af. Overleg dus vooral bij vermissing van huissleutels. De verzekeraar zal beoordelen wat u het beste kunt doen. Nog beter is om de opties door te spreken met uw verzekeringsadviseur. Als schakel tussen de verzekeraar en de klant kunnen wij met de verzekeraar overleggen over wat u het beste kunt doen. Zo zorgt u er voor dat de afspraken concreet zijn. Ook voorkomt u dat de verzekeraar later toch een ander standpunt inneemt als er misbruik wordt gemaakt van de vermiste of de gestolen huissleutel.

Uit voorzorg vervangen van de sloten is een ingrijpende en dure maatregel, maar kan wel noodzakelijk zijn. Als de verzekeraar de kosten ook nog geheel of voor een groot deel draagt is het een mooie oplossing.

Heeft u vragen over de inboedelverzekering of andere verzekeringen? Kom gerust langs voor een goed onderbouwd advies.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top